Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Mercurius retrograde in Steenbok: de finale van 2022
0
Mercurius Retrograde

Mercurius retrograde in Steenbok: de finale van 2022

Mercurius retrograde in Steenbok: de finale van 2022

Van 29 december 2022 tot en met 18 januari 2023 is Mercurius, de planeet van tech en communicatie, weer retrograde. Dit is de ‘finale’ van 2022, want zo op de valreep én met oud en nieuw kan deze planeet nog voor wat reis- en communicatieproblemen zorgen. Lees hier over de energie van de laatste Mercurius retrograde van 2022!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Misschien heb je het al gemerkt de afgelopen dagen… Knipperende lampen of een ex die ineens opduikt. Het is weer bijna tijd voor Mercurius retrograde.

Deze retrograde in Steenbok staat in verbinding met de eerste retrograde van dit jaar, ook in Steenbok.

Welke thema’s en onderwerpen speelden er bij jou in januari 2022? En zijn die verhalen nu rond, of moet je ze nog voltooien? Het kan misschien voelen alsof er vooruitgang is geboekt, maar is dat ook echt zo? Deze laatste Mercurius retrograde van het jaar schudt de boel nog even op en laat jou inzien wat nu waarheid is (en wat niet).

Knoop losse eindjes aan elkaar en focus op hoe jij zelf kunt reageren in situaties. Steenbok is een teken van structuur, dus als die basis staat kun je verder. Daarnaast hoeft Steenbok niet binnen één dag te winnen; je mag hier juist de komende weken voor nemen. Je kunt het zien als de finale van 2022, waarin je nog één keer gaat kijken naar welke ‘overwinningen’ je mee wil nemen en welke rugzak je onderweg af mag doen. Voor een frisse start van 2023.

Oh trouwens, deze start van 2023 is extra bijzonder, want naast dat we het jaar hiermee openen sluiten we het jaar óok af met Mercurius retrograde.

Mercurius retrograde in Steenbok 2022/2023 journal vragen

  • Hoe kan ik zachter omgaan met de manier waarop ik communiceer?
  • Trek ik (te snel) conclusies over iets?
  • Welke problemen van 2022 zijn nog niet opgelost?
  • Hoe kan ik ze oplossen, zodat ik ze niet meeneem naar 2023?

Waarom voel je Mercurius retrograde toch altijd zo goed?

Mercurius staat dichtbij de zon en is vaak gelijk aan je zonneteken, je reguliere sterrenbeeld. Tijdens een retrograde kun je conflicten ervaren op het gebied van reizen en technologie; eigenlijk het alledaagse. Denk bijvoorbeeld aan het stukgaan van je back-up schijven, kapotte telefoons of simpelweg haperend internet. Maar ook de in deze periode getekende contracten blijken vaak niet te kloppen, exen komen tevoorschijn en treinen vallen uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.