Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Mercurius retrograde in de twaalf tekens: dit is de betekenis
0
Mercurius Retrograde

Mercurius retrograde in de twaalf tekens: dit is de betekenis

Mercurius retrograde in de twaalf tekens: dit is de betekenis

Mercurius retrograde vindt zo’n drie tot vier keer per jaar plaats. Het is een van de meest-besproken transits. En dat snappen we heel goed, want Mercurius retrograde kan voor flinke chaos zorgen op het gebied van communicatie, technologie en reizen. De energie en het gebied waar Mercurius retrograde impact op heeft is afhankelijk van in welk teken de planeet retrograde is. Daarom hierbij een overzicht van Mercurius retrograde in de tekens!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Mercurius retrograde in Ram

Wanneer Mercurius retrograde gaat in het teken Ram, voel je je impulsiever dan gebruikelijk. Het is echter belangrijk om geduldig te blijven en grote beslissingen uit te stellen totdat deze transit voorbij is.

Mercurius retrograde in Stier

Mercurius retrograde in Stier heeft grote invloed op je financiën. Deze transit moedigt je aan om voorzichtig te zijn als het gaat om geld uitgeven. Probeer te wachten met het kopen van luxe items totdat Mercurius weer direct is, zodat je goed kunt nadenken of je het écht wel moet kopen. Vaak heb je dat item helemaal niet nodig…

Mercurius retrograde in Tweelingen

Tijdens Mercurius retrograde in Tweelingen is communicatie lastig. Zware gesprekken kun je beter tot later bewaren, als Mercurius weer direct loopt. Anders kom je namelijk niet (of slecht) tot overeenstemming en je zult elkaar niet goed begrijpen. En dat kan weer uitmonden in ruzie of een woordenwisseling. Tweelingen is trouwens het teken dat deze planeet regeert, dus Mercurius voelt zich thuis in deze plaatsing.

Mercurius retrograde in Kreeft

Met Mercurius retrograde in Kreeft wil je wat meer tijd doorbrengen in de veiligheid en het comfort van je huis. Kreeft is een teken dat dól is op huis en thuis. De warmte van vier muren, lekker terugtrekken. Deze periode is een goede periode om in jezelf te keren en je intuïtie te volgen. Lekker cocoonen, dan kan er ook niets ‘fout’ gaan!

Mercurius retrograde in Leeuw

Mercurius in Leeuw kan problemen veroorzaken rondom communicatie. Leeuw is een teken dat zich graag uit, maar dit is daar misschien niet de juiste periode voor, want het kan helemaal verkeerd uitpakken… Als je niet oprecht bent, dan voelen mensen dat aan. Pak alleen dat podium als je volledig achter je eigen boodschap staat én weet – voelt – dat men hier ontvankelijk voor is. Laat het anders even bezinken en probeer het na de retrograde-periode te doen.

Mercurius retrograde in Maagd

Maagd is een dienstbaar teken en wanneer Mercurius retrograde is in Maagd, voel je de behoefte om anderen te helpen en te dienen. Maar het blijft natuurlijk Mercurius retrograde, dus Het is echter mogelijk dat mensen niet zo ontvankelijk zijn om te helpen als gewoonlijk. Probeer niet aanstoot te nemen als het lijkt alsof je de mensen voor wie je geeft niet kunt bereiken.

Mercurius retrograde in Weegschaal

Mercurius retrograde in Weegschaal verstoort de harmonie in relaties en veroorzaakt conflicten en misverstanden. Weegschaal is het teken van balans – nou, nu gaat alles in disbalans. Maar geef niet snel op en weet dat ook dit voorbij gaat; het is misschien een lange adem, maar die disbalans kan juist voor jou betekenen dat je zaken op orde mag stellen.

Mercurius retrograde in Schorpioen

Mercurius retrograde in Schorpioen helpt je je te concentreren op eventuele problemen of machtsstrijd. Het kan echter zijn dat je pas duidelijkheid krijgt als de retrograde voorbij is. Probeer geen grote beslissingen te nemen over relaties totdat je een beter idee hebt van wat er aan de hand is. Ook al prik je ergens doorheen en ken je de waarheid (we know you do).

Mercurius retrograde in Boogschutter

Met Mercurius retrograde in Boogschutter, voel je je impulsiever dan normaal. Boogschutter is vuur-energie! Je wil jezelf graag uiten, maar het is belangrijk om te proberen geduld te behouden totdat Mercurius weer direct beweegt.

Mercurius retrograde in Steenbok

Je voelt je niet bepaald geïnspireerd wanneer Mercurius retrograde is in hardwerkend teken Steenbok. Vooral op het gebied van hoop en dromen (op je werk) denk je dat er geen positieve invalshoek meer te vinden is. Geef je dromen niet op, want de inspiratie zal terugkeren zodra deze retrograde eindigt. Écht.

Mercurius retrograde in Waterman

Mercurius retrograde in Waterman kan mega frustrerend zijn omdat technologie kan falen. Mercurius is de planeet van technologie en Waterman is het innovatieve teken dat júist gek is op tech. Zie deze retrograde-periode als een goed moment om (terug) in contact te komen met Moeder Aarde en de natuur. Even wat minder beeldschermtijd zal je goed doen. Ohja, en vergeet niet een back-up te maken van je telefoon en computers (et cetera…).

Mercurius retrograde in Vissen

Tijdens Mercurius retrograde in Vissen is het moeilijker dan ooit om verbinding te maken met je emoties. Vissen is juist een emotioneel teken, maar door de retrograde-invloed blokkeert dit volledig. Emoties worden weggestopt. Probeer in deze tijd mild voor jezelf te zijn. Alles gaat voorbij.

Wanneer is de volgende Mercurius retrograde?

In dit overzicht vind je de data van Mercurius retrograde van dit jaar.

Mercurius in de tekens

Mercurius wordt beschouwd als sterk in Tweelingen en Maagd, omdat deze tekens een natuurlijke affiniteit hebben met communicatie en analyse. Aan de andere kant wordt Mercurius gezien als zwak in Boogschutter en Vissen, omdat deze tekens grillig en ongestructureerd kunnen zijn. Waar staat Mercurius in jouw geboortehoroscoop? Ontdek hier de uitgebreide betekenis per plaatsing!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨