Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Mercurius retrograde september 2021 komt eraan (en dit kun je verwachten)
0
Mercurius Retrograde

Mercurius retrograde september 2021 komt eraan (en dit kun je verwachten)

Mercurius retrograde september 2021 komt eraan (en dit kun je verwachten)

De laatste Mercurius retrograde van 2021 zit er aan te komen! Maandag 27 september is de communicatieplaneet retrograde in Weegschaal.

Weegschaal is het teken van liefde en schoonheid, en tijdens een Mercurius retrograde in dit teken kunnen oude vrienden en geliefdes ineens opduiken. Ook is Weegschaal het teken van balans en gerechtigheid, dus zorg ervoor dat alles goed op papier staat en dat je beide kanten hebt bekeken.

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

De voordelen van Mercurius retrograde

Laten we ‘t eerst hebben over de voordelen deze laatste Mercurius retrograde van 2021. Want ondanks dat een retrograde pittige momenten kan brengen, is het ook een periode van bezinning en hoeft ‘t helemaal geen enge periode te zijn.

Neem bijvoorbeeld wat vaker een ‘offline’ pauze. Communicatie kan mislopen en al helemaal nu we zoveel digitaal werken. Gooi voor een volledige zondag je telefoon in een kluis of demp even alle apps. Of zet je telefoon in vliegtuigstand. Het zijn allemaal manieren om even in het nu te zijn en zo ben je niet altijd maar online of beschikbaar. Een tip: doe deze simpele, maar doeltreffende ademwerk oefening en keer eventjes naar binnen.

Ook kan deze retrograde hét moment om je spiritualiteit te ontwikkelen. In dit artikel lees je hoe je kunt beginnen met jezelf spiritueel ontwikkelen.

Wanneer is Mercurius retrograde september & oktober 2021 exact?

Mercurius retrograde begint maandag 27 september en duurt tot en met maandag 18 oktober. In de weken ervoor en erna is de retrograde schaduwperiode. Let gedurende deze hele tijd extra goed op contracten en overeenkomsten en lees de kleine lettertjes écht goed door.

Moe, moe, moe…

Met Mercurius retrograde kun je je moe en uitgeput voelen. Ook kun je sterk ’t gevoel hebben dat je ’t mentaal even niet aankan. Maar hoe kan dat toch? Waar komt die vermoeidheid vandaan? Lees hier waarom Mercurius retrograde je moe maakt.

10 tips om Mercurius retrograde te overleven

Kan je wel wat hulp gebruiken om door deze periode heen te komen? Lees in dit artikel 10 tips om Mercurius retrograde te overleven. Tip 7: wacht met het maken van belangrijke beslissingen…

Boek over Mercurius Retrograde: Leven met Mercurius Retrograde

Yasmin Boland, auteur van het boek Leven met de Maan en het boek Leven met de sterren, heeft ook een boek geschreven over Mercurius Retrograde (en what to do in die periode):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨