Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wanneer is Mercurius retrograde 2021?
9
Mercurius Retrograde

Wanneer is Mercurius retrograde 2021?

Wanneer is Mercurius retrograde 2021 - VolleMaanKalender.nl

In 2021 gaat de planeet Mercurius – de planeet van communicatie – drie keer retrograde. Dit is wanneer Mercurius retrograde 2021 is en waar je op moet letten.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. De planeet Mercurius gaat over communicatie (inclusief de tech die we hiervoor gebruiken), reizen en ‘timing’. Tijdens een Mercurius retrograde kun je op deze gebieden tegenslag en conflicten ervaren. Je telefoon valt stuk, internet hapert of gesprekken leiden ineens tot ruzie. Ook kun je je flink vermoeid voelen.

Let op communicatie…

Ook communicatie tijdens Mercurius retrograde is een puntje. Dingen worden anders geïnterpreteerd, je woorden komen niet goed over en je hoort dingen die er niet zijn. Ook het tekenen van contracten wordt afgeraden tijdens Mercurius retrograde. Hier kunnen bijvoorbeeld zaken instaan die niet kloppen.

… en zie deze periodes als levensles

Daarnaast kan Mercurius retrograde nadruk leggen op onopgeloste problemen uit het verleden (inclusief ex-lovers, jep!), blokkades en frustraties. Kortom: geen makkelijke periode. Maar – en er is altijd een maar, natuurlijk – je kunt deze tijd ook zien als levensles. Wat mag ik ervaren? En hoe kun je problemen uit het verleden afronden, zodat je het ook echt kunt loslaten?

💡 In 2021 staat Mercurius retrograde in de luchttekens (Tweelingen, Weegschaal en Waterman). Luchttekens staan voor actie, ideeën en verandering. Ze zijn er om te innoveren.

Mercurius retrograde 2021 data

In 2021 gaat de planeet Mercurius – de planeet van communicatie – dus drie keer retrograde. Dat is op deze data:

Mercurius retrograde januari & februari 2021

De eerste Mercurius retrograde van 2021 is meteen al in januari, namelijk van zaterdag 30 januari tot en met zondag 21 februari. Mercurius gaat dan retrograde in luchtteken Waterman.

Waterman is een disruptief en innovatief teken, dat vaak wat ‘rationeler’ is ten opzichte van andere tekens. Dat maakt dat tijdens een retrograde er al snel misverstanden kunnen ontstaan. Communicatie wordt bemoeilijkt, niet alleen binnen een gezin/relatie, maar ook op professioneel gebied.

Lees hier over de energie van de eerste Mercurius retrograde van 2021.

Mercurius retrograde mei & juni 2021

De tweede Mercurius retrograde van 2021 loopt van zondag 30 mei tot en met woensdag 23 juni. Mercurius gaat dan retrograde in luchtteken Tweelingen.

Tweelingen heerst over Mercurius en is normaal heel sterk in deze samenkomst, maar wanneer Mercurius retrograde gaat in Tweelingen is die energie precíes het tegenovergestelde. Je komt lastig uit je woorden en je vindt ‘t moeilijk om naar anderen te luisteren.

Tip: zie de lastige communicatie periode als kans om nieuwe wegen te bewandelen. Hoe kan ‘t ook anders?

Lees hier over de energie van de tweede Mercurius retrograde van 2021.

Mercurius retrograde september & oktober 2021

De derde – en laatste – Mercurius retrograde van 2021 loopt van maandag 27 september tot en met maandag 18 oktober. Mercurius gaat dan retrograde in luchtteken Weegschaal.

Weegschaal is het teken van liefde en schoonheid, en tijdens een Mercurius retrograde in dit teken kunnen oude vrienden en geliefdes ineens opduiken. Ook is Weegschaal het teken van balans en gerechtigheid, dus zorg ervoor dat alles goed op papier staat en dat je beide kanten hebt bekeken.

Tip: let deze periode extra goed op contracten en overeenkomsten en lees de kleine lettertjes écht goed door.

Lees hier over de energie van de laatste Mercurius retrograde van 2021.

10 tips om Mercurius retrograde te overleven

Kan je wel wat hulp gebruiken om door deze periode heen te komen? Lees in dit artikel 10 tips om Mercurius retrograde te overleven. Tip 7: wacht met het maken van belangrijke beslissingen…

Boek over Mercurius Retrograde: Leven met Mercurius Retrograde

Yasmin Boland, auteur van het boek Leven met de Maan en het boek Leven met de sterren, heeft ook een boek geschreven over Mercurius Retrograde (en what to do in die periode):

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨