Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Mercurius Retrograde februari 2020 is begonnen
0
Mercurius Retrograde

Mercurius Retrograde februari 2020 is begonnen

Mercurius retrograde februari 2020

Mercurius Retrograde februari 2020 is begonnen! De planeet van communicatie en reizen is retrograde in teken Vissen en dit is wat het betekent én wat je er van merkt.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Nog even in het kort wat een retrograde is:

Planeten volgen altijd een baan. Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. De planeet Mercurius gaat over communicatie (inclusief de tech die we hiervoor gebruiken), reizen en ‘timing’. Je hoort veel over een Mercurius retrograde omdat je in deze periode op bovenstaande gebieden conflicten kan ervaren.

Mercurius retrograde februari 2020

Vanaf vandaag, zondag 16 februari, staat Mercurius retrograde in de tekens Vissen (tot 4 maart) en Waterman. Dit duurt tot maandag 9 maart, dus alleen het staartje van de Mercurius retrograde februari 2020 is in luchtteken Waterman. De weken voor en na de officiële retrograde begint de schaduwperiode al, waarin je ook al de energie kan voelen.

Mercurius retrograde in teken Vissen

Mercurius start haar retrograde in het teken Vissen en zal hier het merendeel de periode ook verblijven. Vissen is een emotioneel, dromerig en intuïtief waterteken. Een retrograde versterkt en vervormt juist deze gevoelens. Denk aan miscommunicatie, misopvattingen en een verkeerde intuïtie.

Mercurius retrograde in teken Waterman

Waterman is een luchtteken dat staat voor ’t geheel, de mensheid en het collectief. Waterman is minder gericht op de individu en de mens zelf (waar Vissen dat wel is). Deze tekens staan niet volledig tegenover elkaar, maar hebben in grote lijnen weinig met elkaar gemeen.

Verwarring en miscommunicatie

Dat maakt deze Mercurius retrograde een verwarrende periode. Je vraagt je tijdens af wat echt is en wat verbeelding is. Welke gevoelens zijn van jou en welke gevoelens zijn van ’t geheel? Wie draagt er een masker? Wie is eerlijk en wie kan je vertrouwen? Woorden kunnen anders worden opgevat, je beeld je mogelijk dingen in en je vult zaken in voor een ander (voor wie ‘m kent: NIVEA!).

Volg je diepste gevoel tijdens deze Mercurius retrograde en laat je – net als Vissen – varen op de stroom. Maak geen beslissingen vanuit intense emoties, stel moeilijke vragen nog even uit (“ik kom hier nog op terug”) en wacht liever tot na 9 maart. Dan is de eerste Mercurius retrograde van 2020 weer ten einde.

10 tips om Mercurius retrograde te overleven

Hulp nodig? Lees in dit artikel 10 tips om Mercurius retrograde te overleven. Tip 4: plan extra reistijd in…

De volgende Mercurius retrograde…

De volgende keer dat Mercurius retrograde is is van 18 juni tot 12 juli, in waterteken Kreeft. Lees hier meer over wanneer Mercurius retrograde is in 2020.

Boek over Mercurius Retrograde: ‘Turn Chaos into Creativity to Repair, Renew and Revamp Your Life

Yasmin Boland, auteur van het boek Leven met de Maan en het boek Leven met de sterren, heeft ook een boek geschreven over Mercurius Retrograde (en what to do in die periode):

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.