Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wanneer is Mercurius retrograde 2022?
0
Mercurius Retrograde

Wanneer is Mercurius retrograde 2022?

Wanneer is Mercurius retrograde 2022?

In 2022 gaat de planeet Mercurius vier keer retrograde. Dit is wanneer Mercurius retrograde 2022 is en waar je op moet letten!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is Mercurius retrograde?

Mercurius is de planeet die ‘t dichtst bij de zon staat, dus vaak staat Mercurius in je geboortehoroscoop in hetzelfde teken als je zonneteken (je reguliere sterrenbeeld). Mercurius vertegenwoordigt hoe wij kennis opdoen, deze inzetten en hoe wij waarnemen. Ook gaat Mercurius over hoe wij zaken interpreteren en deze voor onszelf logisch maken.

Dit is ook meteen de reden dat Mercurius retrograde zo intens merkbaar is. Mercurius draait om communicatie en kennis, staat dichtbij de zon en is vaak gelijk aan je zonneteken. Tijdens een retrograde kun je op deze gebieden conflicten ervaren. Denk bijvoorbeeld aan het stukgaan van je back-up schijven, kapotte telefoons of simpelweg haperend internet. Maar ook de in deze periode getekende contracten blijken vaak niet te kloppen, exen komen tevoorschijn en vervoersmiddelen rijden ineens niet meer.

Dat technologie kan falen tijdens een Mercurius retrograde is je vast niet onbekend. Sterker nog: tijdens Mercurius retrograde in Weegschaal lagen Whatsapp, Instagram en Facebook er úrenlang uit!

Wil je weten wat de impact op jou is? Dan moet je in je geboortehoroscoop kijken naar…

  • In welk element loopt Mercurius retrograde?
  • In welk sterrenbeeld loopt Mercurius retrograde?
  • In welk gedeelte van mijn geboortehoroscoop (welk huis) loopt Mercurius retrograde?
  • Worden er planeten van mij beïnvloed als Mercurius retrograde loopt?
Uitleg Mercurius retrograde
Uitleg Mercurius retrograde

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Omgaan met de energie van Mercurius retrograde in 2022

Dit is allemaal natuurlijk hartstikke vermoeiend. De impact van Mercurius retrograde 2022 op jou, zowel lichamelijk als mentaal, is groot.

Het beste is om je over te geven aan dat wat speelt. Ga er in mee, of laat het voorlopig even voor wat het is. Ga dus geen strijd aan, probeer niet je gelijk te halen en vermijd discussies (zo goed als kan).

Accepteer het en wees lief en zacht voor jezelf. Ga eens een boekje lezen of een filmpje kijken. Of, wellicht nog fijner, pak een lesje yoga op of maak een mooie natuurwandeling. Geef je lijf wat extra aandacht, bijvoorbeeld door een gezonde lunch en drink extra veel water. En kun je wel wat rust en reflectie gebruiken? Je leest hier over de beste edelstenen en kristallen voor Mercurius retrograde!

Wil je je gedachte(n) even van je afzetten, noteer ze dan in een bullet journal. Zo raak je die specifieke gedachte(n) niet kwijt en kun je er op een later moment mee verder.

Let op communicatie en exen…

Communicatie tijdens Mercurius retrograde is zoals gezegd dus een puntje. Dingen worden anders geïnterpreteerd, je woorden komen niet goed over en je hoort dingen die er niet zijn. Ook het tekenen van contracten wordt afgeraden tijdens Mercurius retrograde. Hier kunnen bijvoorbeeld zaken instaan die niet kloppen.

Daarnaast kan Mercurius retrograde nadruk leggen op onopgeloste problemen uit het verleden (inclusief ex-lovers, jep!), blokkades en frustraties. Kortom: geen makkelijke periode.

Mercurius retrograde voor zelfontwikkeling

Maar – en er is altijd een maar, natuurlijk – je kunt Mercurius retrograde ook zien als levensles, in plaats van lastige periode. Want wist je dat Mercurius retrograde eigenlijk drie fases kent? En dat je deze fases in kunt zetten voor zelfontwikkeling?

Als Mercurius direct loopt – normaal dus – dan ben je op bepaalde gebieden onbewust onbekwaam. Je moet je (levens)lessen nog leren, maar je kent ze nog niet.

Zodra Mercurius retrograde gaat, komen de levenslessen jouw kant op. In deze periode word je bewust onbekwaam. Je weet nu wat je nog niet kunt, maar wel dat je ‘t in je hebt. Je bent je er bewust van geworden.

Zodra de retrograde-periode voorbij is, heb jij in ‘t meest gunstige geval je (levens)lessen geleerd. Nu ben je bewust bekwaam, en je gaat richting onbewust bekwaam. Onbewust bekwaam word je als ‘t een gewoonte is geworden. Het zit ‘t al verankerd in je dagelijkse doen en laten. Het ontwikkelen van een gewoonte duurt circa 90 dagen. Gebruik die tijd ook om van bewust bekwaam naar onbewust bekwaam te gaan!

Mercurius retrograde 2022 data

Mercurius gaat in 2022 maar liefst 4(!) keer retrograde. Dit zijn de data:

Lees ook: 10 tips om Mercurius retrograde te overleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.