Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dit is de invloed van Mercurius
2
Mercurius

Dit is de invloed van Mercurius

Mercurius

Planeet Mercurius vertegenwoordigt in astrologie communicatie en intellect. Het weerspiegelt wat het je denkt, hoe je denkt en hoe dit jou persoonlijkheid beïnvloedt. Lees hier over de invloed van Mercurius.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Mercurius is de planeet die het dichtst bij de zon staat, dus vaak staat Mercurius in je geboortehoroscoop in hetzelfde teken als je zonneteken (je reguliere sterrenbeeld). Ook is het de kleinste en snelste planeet van ons zonnestelsel. Het vertegenwoordigt, zoals hierboven al kort benoemd, hoe wij kennis opdoen, inzetten en waarnemen. Hoe wij dingen interpreteren, en voor onszelf logisch maken.

Dit is ook meteen de reden dat Mercurius retrograde zo intens merkbaar is: Mercurius draait om communicatie en kennis, staat dichtbij de zon en is vaak gelijk aan je zonneteken. Wil je weten of jouw zonneteken gelijk is aan het teken waar jouw Mercurius instaat? Maak dan een gratis geboortehoroscoop aan en lees ‘m met onze tips uit.

Feitjes over Mercurius in astrologie

  • Mercurius gaat over alle vormen van communicatie: van spreken en schrijven tot lezen. Zowel offline als online. Ook je ‘gezonde verstand’ valt hieronder.
  • Ook logistiek, infrastructuur en reizen vallen onder de invloed van Mercurius.
  • Mercurius heerst over de sterrenbeelden Tweelingen en Maagd. Heb je Mercurius in één van die tekens, dan heb je een natuurlijke affiniteit met communicatie en een analytisch inzicht.
  • Mercurius voelt zich ‘t minst thuis in sterrenbeelden Boogschutter en Vissen. Zowel Boogschutter als Vissen heersen over geluksplaneet Jupiter, en dat maakt ‘t voor een planeet als Mercurius te ongestructureerd.
  • Mercurius retrograde is een ‘populaire’ retrograde: de invloed hiervan is namelijk erg merkbaar. Lees hier wanneer Mercurius retrograde is.

Wat betekent Mercurius Retrograde voor jou? Lees het boek: Leven met Mercurius Retrograde

Yasmin Boland, auteur van het boek Leven met de Maan en het boek Leven met de sterren, heeft ook een boek geschreven over Mercurius Retrograde (en what to do in die periode):

Lees hier de over andere planeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨