Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
10 tips om Mercurius retrograde te overleven
4
Mercurius Retrograde

10 tips om Mercurius retrograde te overleven

10 tips om Mercurius retrograde te overleven

Help, Mercurius is retrograde. De planeet van communicatie gooit voor je gevoel o-ve-ral roet in je eten. Balen, maarrrr je kunt er wat aan doen. Hierbij 10 tips om Mercurius retrograde te overleven en zonder spreekwoordelijke kleerscheuren door te komen!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Mercurius gaat vaker retrograde dan andere planeten. Daarnaast gaat deze planeet ook nog eens over drie belangrijke zaken in ons dagelijks leven: communicatie, reizen en technologie. Dat maakt het dat een Mercurius retrograde impact heeft op ons dagelijks leven. Geen zorgen, we’ve got your back!

1) Neem de tijd

Planeten draaien vooruit in een baan, maar wanneer een planeet retrograde is lijkt het vanaf de aarde alsof ‘ie achteruit beweegt. Dit is waarom het beter is om de tijd te nemen en niet overhaast iets te doen. Neem de tijd voor het voorbereiden van een belangrijk gesprek, neem de tijd om documenten door te lezen en neem de tijd om over dingen na te denken. Je hoeft niet meteen een antwoord te geven, “hier kom ik later nog op terug” is een prima reactie.

2) Kijk uit voor miscommunicatie

Ai ai ai, miscommunicatie komt áltijd voor tijdens een Mercurius retrograde. Je denkt elkaar te begrijpen, intonaties worden verkeerd opgevat of – hey, we leven natuurlijk digitaal – appjes komen he-le-maal verkeerd over. Een berichtje komt onbewust dwingend over? Foute boel. Je vult in wat een ander denkt en je past jouw gedrag daar op aan? Foute boel. Je verwacht een reactie en er komt een andere reactie? Foute boel. Laat je alsjeblieft niet meeslepen en ga geen discussie aan. Het is beter om het voor jezelf even te laten zoals het is en vooral: NIVEA (Niet Invullen Voor Een Ander).

3) Lees de kleine lettertjes

Lees de kleine lettertjes op alle contracten en probeer het tekenen van grote contracten, zoals het kopen van een woning, uit te stellen tot na de retrograde. Het schijnt dat er ál-tijd wel iets instaat dat niet helemaal juist is. En als je al getekend hebt… juist. Dat geldt ook voor de voorwaarden online. Normaliter klik je klakkeloos op ‘akkoord’, toch? 😉 Het is goed om ook dit écht even – op z’n minst – te scannen.

4) Plan extra reistijd in

Planeet Mercurius gaat ook over reizen, en wanneer ‘ie retrograde gaat kan er ook op dit gebied wat mislopen. Treinen rijden niet, vliegtuigen hebben vertraging of de file is níet normaal groot. Houd rekening met extra reistijd, vooral rond vliegvelden en drukke (trein)stations! Zo voorkom je dat je te laat komt op je afspraken. Of nog vervelender: je vlucht naar dat mooie vakantieoord mist.

5) Denk twee keer na

Denk twee keer na voor je iets zegt., denk twee keer na voor je iets tekent. en denk twee keer na voor je die aankoop doet. Het draait in de retrograde-periode allemaal om het inperken van impulsen. Heb je die grote aankoop écht nodig? Een retrograde is een uitstekende tijd om even stil te staan en te kijken wat er al is.

6) Maak back-ups van álles

Externe schijven zijn verdwenen (of de inhoud is ineens foetsie), social media is down (oeps, weet je nog dat Facebook, Whatsapp én Instagram tegelijk offline waren?) en telefoons vallen stuk. Eff you, vervelende retrograde. Maak dus back-ups van al je devices, verlies je wachtwoorden niet en zorg voor een goede beveiliging van je gegevens.

7) Wacht met het maken van belangrijke beslissingen

Stel belangrijke beslissingen uit. Neem niet ineens ontslag van je werk en investeer ook niet iets heel groots (zoals een huis of een auto). Zodra Mercurius weer direct gaat (dat is het tegenovergestelde van retrograde), kunnen die beslissingen ineens terug worden gedraaid.

8) Houd een dagboek/journal bij en reflecteer

Gebruik de vibe van de Mercurius retrograde om te reflecteren op je leven. Op welke gebieden mag je nog iets leren? Normaal merk je het niet, maar als je gaat schrijven/journallen dan kom je veel over jezelf te weten. Bekijk hier 5 must-have bullet journals.

9) Accepteer dat er dingen mis kunnen gaan

Tsja, het is nu eenmaal zo dat dingen niet lopen zoals jij het had gewild. Die trein is te laat, dat gesprek op werk liep niet zo lekker en nét dat laatste item werd voor jouw neus weggekaapt. Deze gebeurtenissen accepteren zoals ze zijn is de beste manier om ermee om te gaan. En ook…

10) Blijf rustig

… Géén paniek. Het is maar een fase en uiteindelijk gaat ‘t er om hoe jij ermee omgaat. Je kunt tijdens Mercurius retrograde juíst mooie levenslessen leren. Doe er je voordeel mee!

Mercurius retrograde overleven? Zo doe je dat dus!

Dit waren de 10 tips om Mercurius retrograde te overleven. Meer tips? Lees dan het boek ‘Leven met Mercurius retrograde‘ van Yasmin Boland. Wil je weten wanneer Mercurius retrograde is? Check dan ‘Wanneer is Mercurius retrograde 2022?‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨