Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Mercurius retrograde september 2022: aanpassen en verbeteren
0
Mercurius Retrograde

Mercurius retrograde september 2022: aanpassen en verbeteren

Mercurius retrograde september 2022: aanpassen en verbeteren

Van vrijdag 9 september tot zondag 2 oktober is Mercurius retrograde. Eerst in Weegschaal, daarna in Maagd. De communicatieplaneet komt deze maand de gehele balans verstoren, oeps. Denk je een ritme/routine te hebben, is Mercurius retrograde… Maar dat is alleen maar om alles uiteindelijk beter te maken, écht! Lees hier meer over de energie van Mercurius retrograde september 2022; wat móet je weten?

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Mercurius retrograde begint vrijdag 9 september 2022. Dit valt samen met de 9/9 engelenpoort en is een dag voor de emotionele volle maan in Vissen.

De planeet Mercurius gaat over communicatie (inclusief de tech die we hiervoor gebruiken), reizen en ‘timing’. Tijdens een retrograde kun je op deze gebieden tegenslag en conflicten ervaren. Externe schijven gaan kapot, back-ups zijn verdwenen en telefoons vallen stuk. Maar ook de in deze periode getekende contracten blijken vaak niet te kloppen, exen komen tevoorschijn en treinen rijden ineens niet meer (of je mist ze gewoon!?).

Lees ook: Deze 4 sterrenbeelden merken het meest van Mercurius retrograde september 2022

In september gaat Mercurius eerst retrograde in Weegschaal en later in Maagd. Je leest hieronder over de impact van deze retrograde.

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Mercurius retrograde in Weegschaal

Weegschaal wordt vaak beschouwd als de eerlijke, evenwichtige romanticus. Weegschaal is een teken dat houdt van harmonie. Conflicten? Die gaat Weegschaal het liefst uit de weg. Terwijl het soms best goed is om wél de confrontatie aan te gaan. Anders verloochen je misschien jezelf wel… En je komt de situatie dan over en over en over weer tegen.

Dat is waarom Mercurius retrograde in Weegschaal best een goed teken is.

Dit is namelijk dé tijd om toch die confrontatie – vanuit liefde voor jezelf, in alle zachtheid – aan te gaan. Bereid je voor, wees eerlijk en realistisch en houd het dicht bij jezelf. Dan komt zo’n gesprek helemaal goed!

Mercurius retrograde in Maagd

Na Mercurius retrograde in Weegschaal gaat Mercurius over naar Maagd, de laatste weken. Maagd is de perfectionist. Dit kan een periode zijn waarin je dagelijkse routine wordt verstoord en je aanpassingen mag maken. Dit klinkt misschien wat abrupt, maar ook hier kom je juist beter uit.

Mercurius retrograde in Maagd gaat voor jou blootleggen wat in jouw dagritme niet werkt, of niet voldoende voor jóu werkt.

Met als doel een structuur voor jou te maken die beter bij je past.

Journal tips voor Mercurius retrograde september 2022

Zoals de titel al aangeeft is deze retrograde-periode eentje van aanpassen en verbeteren. Bekijk waar de balans onjuist is, of waar jij een ritme hebt wat níet jouw ritme is. Om je op weg te helpen deze vragen te beantwoorden hebben we wat vragen opgesteld. Ben je into journallen en schrijven? Schrijf ‘t dan op!

Vragen die je tijdens Mercurius retrograde september 2022 mag beantwoorden zijn bijvoorbeeld…

  • Waar ben ik teveel afhankelijk van anderen (en heb ik dus minder grip op mijn eigen leven)?
  • Wat doe ik teveel en wat doe ik te weinig?
  • Hoe zit het met de relatie met mezelf, mijn binnenwereld?
  • Hoe zit het met de relatie met anderen, mijn buitenwereld? (eerste kring om je heen)
  • Wat doe ik het liefste in mijn vrije tijd – en doe ik dat voldoende?
  • Hoe is mijn fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid?

Lees ook: Deze 4 sterrenbeelden merken het meest van Mercurius retrograde september 2022

Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨