Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Tweelingzielen 2022: waarom dit hét jaar voor jullie is
1
Tweelingzielen

Tweelingzielen 2022: waarom dit hét jaar voor jullie is

Tweelingzielen 2022: waarom dit hét jaar voor jullie is

Wat kan jij in 2022 verwachten rondom jou, je tweelingziel en je tweelingzielenproces? Dat lees je in dit gastartikel van twinflame expert Natasja!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Onthoud dat ieder tweelingzielenproces uniek is, met een eigen unieke blauwdruk. Met daarbij dat jij als mens, maar ook je tweelingziel als mens, zijn of haar eigen keuzes maakt. In dit artikel lees je over data’s in 2022 en bijbehorende energie die jou bewuster kunnen maken in je tweelingzielenproces.

Natuurlijk zal ik je ook in 2022 iedere maand een boodschap voor tweelingzielen geven en zul je rondom speciale dagen voor tweelingzielen speciale artikelen en readingen vinden.

Hierbij wens ik jullie allemaal een magisch en liefdevol 2022!

Eind 2021 heb je als het goed is opgeruimd en de weg vrij gemaakt, voor jezelf maar ook voor het (tweelingzielen)collectief. Dat was niet altijd even prettig. Loslaten, jagen, rennen, spiegelen… alles is wel voorbij gekomen. Maar opruimen geeft ruimte en in die ruimte ontstaan inzichten.

Tweelingzielen 2022 missie

Er wordt nog steeds veel gevraagd van lichtwerkers en tweelingzielen, maar jullie mogen jezelf een schouderklopje geven. Het jaar 2022 staat voor tweelingzielen in het teken van jou en jouw spirituele groei. Met de vrijgekomen ruimte kun je verder werken aan je eigen lessen, om zo dichter bij jezelf (en dus bij je tweelingziel) te komen. Wat spiegelen jullie in elkaar? Wat halen jullie in elkaar naar boven? Waarom is samenzijn zo lastig, ondanks de enorme aantrekkingskracht? Het lijkt wel of de verkeerde eindjes van de magneet bij elkaar komen en het afstoten sterker is dan het aantrekken. Er is echter maar één beweging (inzicht) nodig om de juiste kant te pakken…

Heb je het in 2021 zwaar gehad, dan zal 2022 een prettiger jaar zijn. Zowel op spiritueel gebied, als op het gebied van liefde en geld. Dat komt omdat Venus bij het jaar 2022 hoort en Venus heerst over geld- en liefdezaken.

Jullie zielsmissie zal steeds duidelijker worden. Grote kans dat jij en je tweelingziel in 2022 meer gaan samenwerken of samen wat gaan ondernemen.

De eerste maanden van het jaar (januari, februari en maart) zijn er om naar binnen te keren en vooral je eigen spirituele ontwikkeling (ontwakingsproces) voort te gaan zetten. Veel van jullie zullen merken dat de telepathische verbinding tussen jou en je tweelingziel sterker dan ooit is, waardoor jij en je tweelingziel zich los van elkaar nog beter kunnen ontwikkelen omdat het fysieke stuk jullie steeds minder in de weg zal zitten.

Richting het voorjaar, rond het eclipsseizoen en de lente-equinox van 21 maart 2022, zal tussen jou en je tweelingziel meer duidelijkheid ontstaan.

Wat jullie tijdens Venus retrograde 2021, eclipsseizoen 2021 en de winterzonnewende 2021 zijn gestart zal verder worden uitgespeeld.

2022 is het jaar van liefdesplaneet Venus

Het jaar 2022 is in numerologie een universeel 6-jaar. De optelsom (2+0+2+2=) van het jaar is 6 en getal 6 staat onder andere voor harmonie, betrouwbaar en standvastigheid. In tarot staat getal 6 voor ‘The Lovers’ (de tweelingziel-kaart!) en ook liefdesplaneet Venus is aan dit mooie getal verbonden.

Venus staat voor liefde en geldzaken, maar ook voor balans, vrede en harmonie. Door deze zachte en liefdevolle invloed van Venus in 2022 zullen veel tweelingzielen vooruitgang gaan boeken in hun relatie, met name naar de buitenwereld toe. Het innerlijke werk is (deels) gedaan en jullie kunnen en willen je samen tonen. Natuurlijk is dit afhankelijk van waar jij in het tweelingzielenproces zit.

We starten 2022 echter nog in Venus retrograde, die op 19 december 2021 begon. Deze retrograde is in aardeteken Steenbok en is bijna ten einde. Steenbok teken dat zich richt op werk en presteren, dus tijdens Venus retrograde in Steenbok draait ‘t dan ook sterk om liefde en relaties op de werkvloer. Relaties kun je zien als zakelijke relaties, maar juist ook karmische relaties, soulmates en tweelingzielen horen in deze categorie. Voor veel tweelingzielen gaf december 2021 (met een heftige volle maan in Tweelingen) inzichten rondom hun relatie met hun tweelingziel en andere zielsconnecties. Alles rondom de liefde en jullie relatie werd aan het licht gebracht. Niet altijd letterlijk naar de buitenwereld toe, maar wel voor jullie zelf.

Dit kan betekenen dat jullie nader tot elkaar gekomen zijn, maar (helaas) betekent dit voor velen ook een breuk. Karmische relaties werden verbroken waardoor er ruimte kwam voor een relatie tussen jou en je tweelingziel, maar die keuzes werden soms ook herzien, waardoor je tweelingziel weer in een karmische relatie zit. Voor je gevoel ben je ‘terug bij af’. Voor je gevoel ben jij verder in je tweelingzielenproces, en blijft je tweelingziel een beetje ‘hangen’. Jij hebt geleerd wat jij wil voor jezelf en in je relatie, maar je twinflame lijkt keer op keer in oude patronen te vallen.

Venus conjunct Mars 2022

Woensdag 16 februari en zondag 6 maart maken Venus en Mars een conjunctie. Conjunctie is wanneer twee of meer planeten samen (conjunct) staan op dezelfde graad (of binnen 5º van elkaar). De krachten van de planeten worden dan gebundeld. De invloed is sterker en in elkaar verweven.

Deze conjunctie tussen mannelijk Mars en vrouwelijk Venus heeft op heel veel tweelingzielen een enorm krachtige uitwerking. Dankzij de invloed van deze twee planeten is er een flinke seksuele spanning en een grote fysieke aantrekkingskracht. De vonken kunnen ervan spatten op deze dagen.

Is dit bijzonder? Ja! Normaal gesproken is er om het jaar een conjunctie tussen deze twee planeten, maar nu is dit maar liefst twee keer dit jaar. En ook nog eens heel dicht op elkaar!

Omdat Mars staat voor het mannelijke en Venus staat voor het vrouwelijke, mag je – naast seksuele spanning en aantrekkingskracht – dualiteit verwachten. Hoofd versus hart. Wel doen of niet doen. Er is geen ruimte voor grijstinten: je wil alles of niets. Conjuncties geven ook weleens het begin van een cyclus aan. Welk inzicht verkrijgen jullie tijdens deze dagen en waarmee maken jullie een nieuwe start?

Tarot kaarten voor tweelingzielen 2022

Ik heb een aantal kaarten gepakt voor tweelingzielen in 2022. Hiervoor heb ik twee decks gebruikt: Engelen tarot van Doreen Virtue en The Light Seer’s tarot (een moderne variant van het Rider Waite tarot). Je ziet in de afbeeldingen hieronder telkens dezelfde kaarten, maar dan beiden uit het andere deck. Zo kun je gelijk goed zien waarom het ene tarot deck jou misschien meer aanspreekt dan het andere tarot deck.

 • Kaartlegging Tweelingzielen 2022
 • Kaartlegging Tweelingzielen 2022
 • Kaartlegging Tweelingzielen 2022
 • De Keizerin‘ in tarot is verbonden aan liefdesplaneet Venus. Dit is een ontzettende mooie kaart, want De Keizerin (The Empress) staat voor vruchtbaarheid, een nieuwe begin en het begin van nieuwe (liefdes) relaties. Deze kaart staat voor de divine feminine: de godin in jezelf.
 • De Geliefden‘ (The Lovers) in tarot is natuurlijk dé tweelingzielenkaart. In tarot hoort deze kaart bij sterrenbeeld Tweelingen. Op de kaart staan twee mensen afgebeeld: dualiteit. Man versus vrouw, divine masculine en divine feminine. Samen vormen ze één geheel.  En deze kaart is qua nummer weer gekoppeld aan het getal 6, dus 2022. Lees hier meer over De Geliefden.
 • De Hiërofant/Hogepriester‘ (Hierophant) hoort bij het sterrenbeeld Stier. De Hogepriester-kaart staat voor zorgvuldigheid. Een eigenschap die Stier ook in zich heeft. Daarnaast heerst Stier, net als Weegschaal, over planeet Venus. De Hiërofant hoort bij één van de drie beschermende kaarten uit het tarot die het verloop van een bepaalde gebeurtenis als positief aanmerkt. De Hiërofant-kaart staat dan ook voor het geloof in jezelf, kracht en het diepe vertrouwen.
 • Gerechtigdheid‘ (Justice) hoort bij sterrenbeeld Weegschaal. Luchtteken Weegschaal is hét teken van gerechtigheid en eerlijkheid. Logisch dus ook dat de tarot kaart die dit symboliseert, gekoppeld is aan dit teken. Dit is kaart nummer 11: een meestergetal. Opmerkelijk is trouwens dat in het Engelen Tarot van Doreen Virtue de kaarten ‘Strength’ en ‘Justice’ de getallen 8 en 11 zijn omgedraaid.
 • Kracht‘ (Strength). Sterrenbeeld Leeuw hoort bij tarot kaart Kracht. Het getal 8 symboliseert energie en vrijgevigheid, maar getal 8 staat ook voor infinity. Kantel het getal maar eens: ∞. Het infinity-teken geeft aan dat het oneindig is. Kortom: oneindige energie en kracht – eigenschappen die vuurteken Leeuw ook in zich heeft.

Vooral voor tweelingzielen (zielsconnecties) geven deze tarot kaarten voor 2022 een mooie energie!

Bijzondere dagen in 2022 voor tweelingzielen

Ook in 2022 zijn er weer een aantal bijzondere dagen en data waarop er voor tweelingzielen veel onverwachte gebeurtenissen en wendingen kunnen plaatsvinden, zoals maansverduisteringen, zonsverduisteringen en retrogrades. En niet vergeten de ‘reguliere’ volle manen en nieuwe manen, om los te kunnen laten en/of intenties te zetten. Afhankelijk van in welk teken de volle maan of nieuwe maan staat, natuurlijk. Daarover lees je iedere maand op deze site.

De engelenpoortdagen, dagen met de dubbele cijfers in de datum, ontbreken ook niet. De meest mooie en opvallende data’s zijn 02-02-2022, 22-02-2022 en 06-06-2022. Bekijk hier de lijst met bijzondere data in 2022 en waarom die data zijn bijzonder zijn.

En in de zomer is natuurlijk de welbekende Leeuwenpoort op 08-08-2022.

Retrograde planeten in 2022

Retrogrades zijn voor tweelingzielen vaak een belangrijke periode in een tweelingzielenproces. Planeten maken een vaste baan, hebben een vaste ‘route’. Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. En afhankelijk van welke planeet in welk teken retrograde is, komt daar energie van mee. En natuurlijk kun je dit zelf al dan niet sterker voelen als de retrograde invloed heeft op jouw geboortehoroscoop.

Er zijn in 2022 minder planeten retrograde dan in 2021. Onder andere Jupiter, Saturnus en Mars zullen in 2022 retrograde zijn, maar Mercurius retrograde trekt (ook dit jaar) toch wel alle aandacht naar zich toe: Mercurius gaat maar liefst 4x (!) retrograde in 2022. Je leest hier wanneer Mercurius retrograde 2022 is.

Aangezien Mercurius de planeet is van communicatie, zal in die periodes voor tweelingzielen op het gebied van communicatie weer voor de nodige frustraties kunnen zorgen. Mercurius is verbonden aan het keelchakra. Hier zit bij veel tweelingzielen ontzettend veel pijn… Niet uitgesproken woorden, zowel in dit leven als in vorige levens, branden in je keel. Je mag er rekening mee houden dat je tijdens Mercurius retrograde op bepaalde momenten last hebt van je keel of bijvoorbeeld moet hoesten. Goed nieuws: dit betekent dat er veel wordt geheeld tussen jou en je tweelingziel.

En dan nog dit… 2021 was een universeel 5-jaar en planeet Mercurius is aan getal 5 verbonden. Wees dus ook niet verbaasd dat bepaalde stukken die in 2021 niet uitgesproken zijn in 2022 tijdens Mercurius retrograde omhoog zullen komen of ineens wél zullen worden uitgesproken. De keerzijde is dat je misschien dingen zegt of roept waar je later spijt van hebt…

Tweelingzielontmoetingen in 2022

De vraag die je natuurlijk beantwoord wil hebben: komen mijn tweelingziel en ik in 2022 samen? Of misschien als je nog in het begin van je tweelingzielenproces staat: ontmoet ik in 2022 mijn tweelingziel? Nou, de sterren staan er gunstig voor, dus in 2022 zullen er meer en meer tweelingzielontmoetingen plaatsvinden én zullen er meer tweelingzielen een aardse relatie krijgen.

De leeftijd die men heeft tijdens de ontmoeting met de tweelingziel is steeds lager, en dat is ook wel te verklaren. We leven meer en meer in bewustwording. Waar voorheen het ontwakingsproces een aantal jaren duurde, zal de de opkomende generatie tweelingzielen hier veel korter over doen. Zij mogen hun zielsmissie sneller uitdragen.

Dit maakt ook dat er in 2022 meer tweelingzielen achter ‘t feit komen dat ze, nouja, een tweelingziel hebben dus. Lees jij dit voor het eerst, dan moest het voor jou zo zijn. Je leest op deze pagina over Tweelingzielen meer.

Blauwdruk, zielsmissies en vorige levens

Nog even iets over blauwdruk, zielsmissies en vorige levens. Veel tweelingzielen in het collectief hebben in hun blauwdruk gemeen dat ze voor het of in het jaar 2022 de harmonie of heelwording in hunzelf gaan bereiken. Daarmee staan ze volledig in verbinding met zichzelf. Linksom of rechtsom een ego hebben? Dat kan niet meer. Je mag, -moet-, leven vanuit je hart.

Een aantal tweelingzielen zullen zich in 2022 vorige levens gaan herinneren. Met het ontmoeten van je tweelingziel komen die stukjes bij je naar boven. Dat brengt jou weer dichter bij jouw zielsmissie. In 2022 een eigen bedrijf beginnen? Die stap wagen? Je ware verlangens volgen? Waarom niet…

Ondernemingen in 2022

2022 is een vruchtbaar jaar voor ondernemers en het hebben van een eigen onderneming. Niet alleen voor tweelingzielen, maar voor velen. Veel tweelingzielen en lichtwerkers hebben al een eigen onderneming. Ze zullen hun krachten en spiritualiteit gaan bundelen en delen met elkaar. Dit is het begin van hun gezamenlijke zielsmissie! Het vervolg en de uitwerking hiervan zal zich voortzetten in 2023 en de jaren hierna.

Conclusie…

In 2022 mag je al je verwachtingen loslaten, in verbinding staan met jezelf (luisteren naar je innerlijke stem en intuïtie) en je eigen lessen leren en helen. Het is een zacht jaar, van veel twin flame reunions. De onvoorwaardelijke liefde die je voor je tweelingziel hebt, mag je dit jaar op jezelf projecteren. Gun het jezelf. Alleen dan ben je in staat om te helen en om samen verder komen. Over die drempel. Verder in het tweelingzielenproces.

Leestips rondom tweelingzielen

(4) Comments

 1. Ik heb ook een tweelingziel, ik ken hem sinds 2017, aantrekken/afstoten. Ik ken hem van een vorig leven, wij hebben ook veel dingen gemeen zoals hoe wij slapen, dezelfde dingen in huis. Ik ben benieuwd of wij dit jaar een relatie krijgen. Hij heeft al toegegeven dat hij mij leuk vindt, en mij zelfs opgezocht.
  Carmen

 2. Als aanvulling: ten eerste zijn tweelingzielen niet perse geliefden van romantische aard in dit leven, het kan je kind zijn of een ouder bijv. Ten tweede verwarren wij enorm vaak een diepgaande aantrekkingskracht tussen zielsverwanten met die van tweelingzielen. Ten derde in dit leven is het maar zeer zelden dat wij een bewuste relatie met onze tweelingziel hebben, dit is zo’n onbegrepen diepgaand fenomeen, het is een heilige zegen en vindt doorgaans pas plaats in de sferen. Wie het hoge bewustzijn op aarde reeds ontwikkeld heeft om op een bewuste wijze met zijn of haar tweelingziel samen te leven geeft eigenlijk altijd ook het bewustzijn om hier niet in superlatieven over uit te wijden. Ik gun een ieder zeer veel liefde en mooie relaties. Laat het er gewoon zijn en loop er niet mee weg want dat is van het ego.

 3. Mijn tweelingziel heb ik daadwerkelijk ontmoet nadat ik daar om gebeden had (nadat ik ergens iets gelezen had over tweelingzielen). Ik begrijp nu de uitdrukking “be careful what you wish for”.

  Op het moment dat ik Alex ontmoette zat ik in therapie, vanwege het verwerken van een trauma op het gebied van relaties. Wij hebben elkaar ontmoet op een hele bijzondere plek, waar ik ‘bij toeval’ naartoe ging (en waar ik onder normale omstandigheden, als ik in mijn kracht had gestaan, nooit zou komen).

  De aantrekkingskracht tussen ons verraste mij enorm, zoiets had ik nog nooit meegemaakt. In paniek verbrak ik meteen weer het contact. In plaats van opgelucht voelde ik mij daarna intens verdrietig. Dus nam ik na 2 dagen weer contact met hem op, uit beleefdheid, om hem uit te leggen waarom ik het contact had verbroken. Hij was enorm opgelucht dat ik weer contact met hem had gezocht en liet weten dat hij mij niet meer zou laten gaan. Om een lang verhaal kort te maken, in de afgelopen 1,5 jaar ben ik 8 keer bij hem weggegaan. Ik heb in die periodes wel eens gedacht dat hij misschien wel een valse tweelingziel is.

  Ik ging steeds weg nadat hij iets bij mij ‘triggerde’. De emoties die loskwamen besprak ik dan met de psycholoog of schreef ik van mij af (vorm van therapie). Nadat ik weer tot rust was gekomen en besefte dat het niet Alex zijn schuld was dat ik was weggegaan nam ik weer contact met hem op. Soms na een paar weken, maar het heeft ook wel eens 3 maanden geduurd. En iedere keer gaf hij ons weer een kans c.q. wees hij contact met mij niet af.

  Beetje bij beetje heelde ik, ik kwam steeds dichter bij mijzelf en inmiddels sta ik weer volledig in mijn kracht. Tot mijn stomme verbazing ging hij vlak daarna (2 weken geleden) bij mij weg, zei dat hij geen contact meer wilde en dat ik dat moest respecteren (zoals hij dat al die andere keren had gedaan). Ik ben hier ruim een week heel ziek van geweest, zo ellendig voelde ik mij. Tot ik in een droom zag dat het wel weer goed zou komen, maar dat hij nu eerst aan zichzelf moet werken. Aangezien ik heel veel bij hem heb losgemaakt, niet alleen al die keren dat ik wegging maar vooral al die keren dat hij ons weer een kans gaf. Gek genoeg mis ik hem ook niet. Wij blijven met elkaar verbonden, op spiritueel vlak. En om die reden zie ik het ook als mijn taak om goed voor mijzelf te zorgen (Alex houdt van dikke vrouwen en mede om die reden heeft hij mij destijds benaderd, maar dit gewicht past niet bij wie ik in wezen ben, dus daar ga ik aan werken) en de dingen te doen waar ik blij van word. Niet alleen omdat ik dat lang niet heb gekund, maar ook om mijn ziel, onze ziel, te voeden met (zelf)liefde. Wanneer ik Alex weer zie? Als de tijd daar rijp voor is, als het zo is bedoeld. Ook als dat betekent dat wij elkaar pas weer in een volgend leven gaan ontmoeten.

  1. Ik antwoord op mijn eigen bericht. Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat Alex niet mijn echte tweelingziel was, maar een valse tweelingziel. Hoe langer het duurt dat wij geen contact hebben hoe meer ik van hem los kom en kan terugkijken op de relatie die wij hadden. Achteraf bezien heb ik allerlei signalen genegeerd waaruit ik had kunnen opmaken dat hij niet mijn ware tweelingziel kon zijn. Maar ik wilde het zo graag. Ik heb overigens geen spijt van mijn relatie met hem, omdat ik veel over mijzelf geleerd heb. Niet alleen tijdens die relatie, ook daarna. Ik ben ervan overtuigd dat ik een tweelingziel heb (en er dus zelf een ben) en dat wij elkaar over niet al te lange tijd zullen ontmoeten. Mogelijk dit jaar, in 2022. Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨