Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
De energie van de Leeuwenpoort 2022 (+ ritueel)
2
Astrologie

De energie van de Leeuwenpoort 2022 (+ ritueel)

Leeuwenpoort 2022: energie, tips & info

Maandag 8 augustus 2022 is de opening van de ‘Lions Gate’, of ook wel de Leeuwenpoort. De Leeuwenpoort is dan geopend en op deze dag zijn we sterk verbonden met de spirituele wereld. Veel mensen voelen deze energie als heftige activatie. Je leest hier over de energie van deze opening én we delen wat tips en info met je.

Je ervaart tijdens de opening van de Leeuwenpoort activatie van emoties en intuïtie. Je kunt er zelfs last van krijgen, bijvoorbeeld hoofdpijn of vermoeidheid. Vooral lichtwerkers (check hier of je een lichtwerker bent) en mensen met verhoogde intuïtie voelen de energie van de Leeuwenpoort 2022 sterk.

Wat is de Leeuwenpoort?

Even terug naar het begin: wat is de Leeuwenpoort? Elk jaar op de 8ste dag van de 8ste maand van het jaar (dus: 8 augustus – wanneer de zon in Leeuw staat) is er een bijzondere kosmische uitlijning. De ‘Lions Gate’, of in het Nederlands de Leeuwenpoort. Tijdens de opening van de Leeuwenpoort is er verhoogde kosmische energie tussen het fysieke en het spirituele rijk.

De Leeuwenpoort nodigt je uit om te evolueren. Het geeft je (met de zon in Leeuw) de kracht en moed om door te zetten. Door het getal 8, dat in numerologie staat voor overvloed en oneindigheid, is alles mogelijk. In tarot wordt Leeuw geassocieerd met de Kracht-kaart (Strength). Deze kaart staat onder andere voor zelfvertrouwen. Sterrenbeeld Leeuw hoort bij tarot kaart Kracht. Het getal 8 symboliseert energie en vrijgevigheid, maar getal 8 staat ook voor infinity. Kantel het getal maar eens: ∞. Het infinity-teken geeft aan dat het oneindig is. Kortom: oneindige energie en kracht – eigenschappen die vuurteken Leeuw ook in zich heeft.

De kosmische uitlijning waar het tijdens de Leeuwenpoort om draait is de uitlijning van de aarde en de (meest heldere) ster Sirius. Terwijl ster Sirius aan de hemel opkomt, staat de Gordel van Orion direct in lijn met de Piramiden van Gizeh. Daarnaast lijkt ‘t vanuit ons perspectief op aarde erop dat Sirius dichter bij de aarde komt.

Wist je dat Sirius 40x feller is dan de zon? Sirius is de helderste ster in de sterrenhemel en dat maakt ‘m een stuk opvallender. Ook voor ons met ‘t blote oog goed te zien! In het oude Egypte werden de piramiden uitgelijnd met deze ster.

Al sinds oud Egypte (en ver daarvoor) wordt de energie van de Leeuwenpoort dus gezien en ervaren als tijd van spiritualiteit en activatie van je hogere zelf. Men zegt dat je in deze periode lichtcodes kunt ontvangen; een taal die je helpt om spiritueel te ontwikkelen en dichter bij je hogere zelf kunt komen. Dat verklaart de ascentiesymptomen, zoals hoofdpijn en de vermoeidheid.

Wat kun je doen om de energie van de Leeuwenpoort 2022 te gebruiken?

Je kunt de energie van de Leeuwenpoort 2022 gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van de Wet van de Aantrekkingskracht (Law of Attraction, lees hier lees je hoe je de Law of Attraction dagelijks kunt toepassen), mediteren en het opschrijven van je wensen en dankbaarheid (bullet journaling).

Je kunt ook gebruik maken van een speciaal Leeuwenpoort ritueel. Je doet onderstaand ritueel bij voorkeur in de avond, rond schemer.

Ritueel voor de Leeuwenpoort 2022

Voor dit ritueel heb je een journal of notitieboekje nodig, schrijfgerei, een (gekleurde) kaars, lucifers of een aansteker, tijd voor jezelf en een ruimte waar je tot rust kan komen. Je bent vrij om de ruimte aan te kleden met bijvoorbeeld lavendel geurolie in een diffuser, een ontspannen muziekje, etc.

  • Dim de lichten in de ruimte en ga in een ontspannen houding (bijvoorbeeld Sukhasana/kleermakerszit) zitten, bij voorkeur op de grond (om te kunnen aarden) op een kleedje, doek of yoga-matje.
  • Leg je journal en schrijfgerei voor je neer. Zet de kaars er naast, op een veilige manier en op een niet-brandbare ondergrond of in een kaarshouder.
  • Om je energie af te stemmen op het geopende portaal, zorg je er eerst voor dat je het voor je kunt zien. Sluit je ogen en visualiseer een poort in het universum. Hoe ziet deze poort er voor jou uit? Welke kleuren zie jij? Wat is de dynamiek? Visualiseer hoe licht en energie vanuit deze poort richting aarde gaat; naar jou toe. Jij mag je openstellen om dit te ontvangen. Dit doe je bijvoorbeeld door te visualiseren dat de lichtstralen zich verbinden met jouw Zonnevlechtchakra (Solar Plexus) of Derde oog-chakra (Third Eye). Laat alle gevoelens toe en geniet van dit moment. Dit helpt je nog meer te ontspannen.
  • Open je ogen en schrijf op wat er zich in jouw leven mag ontwikkelen. Richt je aandacht op jouw innerlijke stem en gevoel; wat zegt jouw Hogere Zelf? Wat voel je wat er doorkomt? Waar wil jij naartoe werken? Misschien heb je wel automatisch schrift, misschien vind je doodlen of tekenen fijner… Dat is aan jou!
  • Steek nu de kaars aan met de intentie om actief bezig te gaan met de ontwikkelingen, dromen en wensen die tot jou zijn gekomen. Dit is het moment van transformatie. Het vuur staat symbool voor energie die je in je intentie stopt.
  • Doe je ogen dicht en visualiseer nogmaals heel duidelijk wat je wil. Dat mag in gedachten, maar je mag het ook hardop prevelen. Doe wat goed voelt voor jou! Dit doe je net zolang als voor jou werkt.
  • Het is aan jou: blaas je de kaars uit of laat je ‘m opbranden? Het universum doet de rest van het werk. Jij hebt jouw deel gedaan en de energie van de Leeuwenpoort voor jou ontvangen.

Hoelang kun je de energie van de Leeuwenpoort ervaren?

De Leeuwenpoort opent tussen 26 juli en 12 augustus, maar piekt op 8 augustus 2022.

Misschien vind je deze items ook leuk?

Shop de nieuwste spirituele items

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨