Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
De energie van de Leeuwenpoort 2022 (+ ritueel)
5
Astrologie

De energie van de Leeuwenpoort 2022 (+ ritueel)

Leeuwenpoort 2022: energie, tips & info

Maandag 8 augustus 2022 is de opening van de ‘Lions Gate’, of ook wel de Leeuwenpoort. De Leeuwenpoort is dan geopend en op deze dag zijn we sterk verbonden met de spirituele wereld. Veel mensen voelen deze energie als heftige activatie. Je leest hier over de energie van deze opening én we delen wat tips en info met je.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

De Leeuwenpoort 2022; die ga je merken. Je ervaart tijdens de opening van de Leeuwenpoort activatie van emoties en intuïtie. Je kunt er zelfs last van krijgen, bijvoorbeeld hoofdpijn of vermoeidheid. Vooral lichtwerkers (check hier of je een lichtwerker bent) en mensen met verhoogde intuïtie voelen de energie van de Leeuwenpoort 2022 sterk.

Wat is de opening van de Leeuwenpoort?

Even terug naar het begin: wat is de Leeuwenpoort? Elk jaar op de 8ste dag van de 8ste maand van het jaar (dus: 8 augustus – wanneer de zon in Leeuw staat) is er een bijzondere kosmische uitlijning. De ‘Lions Gate’, of in het Nederlands de Leeuwenpoort. Tijdens de opening van de Leeuwenpoort is er verhoogde kosmische energie tussen het fysieke en het spirituele rijk.

Oneindige overvloed

De Leeuwenpoort nodigt je uit om te evolueren. Het geeft je (met de zon in Leeuw) de kracht en moed om door te zetten. Door het getal 8, dat in numerologie staat voor overvloed en oneindigheid, is alles mogelijk. In tarot wordt Leeuw geassocieerd met de Kracht-kaart (Strength). Deze kaart staat onder andere voor zelfvertrouwen. Sterrenbeeld Leeuw hoort bij tarot kaart Kracht. Het getal 8 symboliseert energie en vrijgevigheid, maar getal 8 staat ook voor infinity. Kantel het getal maar eens: ∞. Het infinity-teken geeft aan dat het oneindig is. Kortom: oneindige energie en kracht – eigenschappen die vuurteken Leeuw ook in zich heeft.

Kosmische uitlijning Leeuwenpoort 2022

De kosmische uitlijning waar het tijdens de Leeuwenpoort om draait is de uitlijning van de aarde en de (meest heldere) ster Sirius. Terwijl ster Sirius aan de hemel opkomt, staat de Gordel van Orion direct in lijn met de Piramiden van Gizeh. Daarnaast lijkt ‘t vanuit ons perspectief op aarde erop dat Sirius dichter bij de aarde komt.

Wist je dat Sirius 40x feller is dan de zon? Sirius is de helderste ster in de sterrenhemel en dat maakt ‘m een stuk opvallender. Ook voor ons met ‘t blote oog goed te zien! In het oude Egypte werden de piramiden uitgelijnd met deze ster.

Al sinds oud Egypte (en ver daarvoor) wordt de energie van de Leeuwenpoort dus gezien en ervaren als tijd van spiritualiteit en activatie van je hogere zelf. Men zegt dat je in deze periode lichtcodes kunt ontvangen; een taal die je helpt om spiritueel te ontwikkelen en dichter bij je hogere zelf kunt komen. Dat verklaart de ascentiesymptomen, zoals hoofdpijn en de vermoeidheid.

Wat kun je doen om de opening van de Leeuwenpoort 2022 te gebruiken?

Je kunt de opening van de Leeuwenpoort 2022 in je voordeel gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van de Wet van de Aantrekkingskracht (Law of Attraction, lees hier lees je hoe je de Law of Attraction dagelijks kunt toepassen), mediteren en het opschrijven van je wensen en dankbaarheid.

Je kunt ook gebruik maken van een speciaal Leeuwenpoort ritueel. Je doet onderstaand ritueel bij voorkeur in de avond, rond schemer.

Leeuwenpoort Ritueel

Voor dit ritueel heb je een journal of notitieboekje nodig, schrijfgerei, een (gekleurde) kaars, lucifers of een aansteker, tijd voor jezelf en een ruimte waar je tot rust kan komen. Je bent vrij om de ruimte aan te kleden met bijvoorbeeld lavendel geurolie in een diffuser, een ontspannen muziekje, etc.

  • Dim de lichten in de ruimte en ga in een ontspannen houding (bijvoorbeeld Sukhasana/kleermakerszit) zitten, bij voorkeur op de grond (om te kunnen aarden) op een kleedje, doek of yoga-matje.
  • Leg je journal en schrijfgerei voor je neer. Zet de kaars er naast, op een veilige manier en op een niet-brandbare ondergrond of in een kaarshouder.
  • Om je energie af te stemmen op het geopende portaal, zorg je er eerst voor dat je het voor je kunt zien. Sluit je ogen en visualiseer een poort in het universum. Hoe ziet deze poort er voor jou uit? Welke kleuren zie jij? Wat is de dynamiek? Visualiseer hoe licht en energie vanuit deze poort richting aarde gaat; naar jou toe. Jij mag je openstellen om dit te ontvangen. Dit doe je bijvoorbeeld door te visualiseren dat de lichtstralen zich verbinden met jouw Zonnevlechtchakra (Solar Plexus) of Derde oog-chakra (Third Eye). Laat alle gevoelens toe en geniet van dit moment. Dit helpt je nog meer te ontspannen.
  • Open je ogen en schrijf op wat er zich in jouw leven mag ontwikkelen. Richt je aandacht op jouw innerlijke stem en gevoel; wat zegt jouw Hogere Zelf? Wat voel je wat er doorkomt? Waar wil jij naartoe werken? Misschien heb je wel automatisch schrift, misschien vind je doodlen of tekenen fijner… Dat is aan jou!
  • Steek nu de kaars aan met de intentie om actief bezig te gaan met de ontwikkelingen, dromen en wensen die tot jou zijn gekomen. Dit is het moment van transformatie. Het vuur staat symbool voor energie die je in je intentie stopt.
  • Doe je ogen dicht en visualiseer nogmaals heel duidelijk wat je wil. Dat mag in gedachten, maar je mag het ook hardop prevelen. Doe wat goed voelt voor jou! Dit doe je net zolang als voor jou werkt.
  • Het is aan jou: blaas je de kaars uit of laat je ‘m opbranden? Het universum doet de rest van het werk. Jij hebt jouw deel gedaan en de energie van de Leeuwenpoort voor jou ontvangen.

Leeuwenpoort 2022 voor tweelingzielen

Twinflame expert Natasja vult dit artikel aan met de energie voor tweelingzielen.

‘Ook dit jaar zal de Leeuwenpoort weer een krachtige uitwerking hebben op tweelingzielen en zielsconnecties. Veel tweelingzielen zullen rondom deze dag en de opbouw ernaar toe hun spirituele ontwakingsproces versneld doorlopen. Voor de meeste zielsconnecties is de Leeuwenpoort hét moment van 2022 dat jullie met of zonder elkaar jullie spirituele zielsmissie verder uitwerken.

Derde oog

Er zijn de afgelopen periode al veel energetische happenings geweest, en je mag erop vertrouwen dat alles met elkaar verbonden is en dat niks toeval is. Veel tweelingzielen hebben in de afgaande periode voorwerk gedaan, zoals een ‘grote opruiming’. Je maakte jezelf en je connectie klaar voor deze hoge lichtfrequenties. Het universum heeft dit zo gepland, wat er ook gebeurd is en wat je dan ook nog te wachten staat. De Leeuwenpoort is energetisch de kers op taart voor deze zomerperiode.

De energie, met daarbij de helende lichtfrequenties vanuit Sirius, zal voor veel tweelingzielen (extra) voelbaar zijn op het derde oog. Iets dat voor velen in hun blauwdruk of zielsafspraak ligt om te kunnen ontvangen en te verwerken. Dit derde oogactivatie is heel belangrijk, zodat je jouw spirituele ontwikkeling verder kan uitwerken en daarbij je zielsmissie ook een diepere betekenis geeft. Omdat er veel wordt ingewerkt op het derde oog zal er voor veel tweelingzielen meer duidelijker worden en zullen velen daardoor steeds meer zien. Ook communicatie met je tweelingziel (via het derde oog) is mogelijk.

Nieuwe ontmoetingen

Rondom de Leeuwenpoort vinden er veel ‘nieuwe’ tweelingzielontmoetingen plaats. Voor sommige betekent dit dat je wellicht een tweede of derde tweelingziel tegen kan komen, wanneer dit in je blauwdruk gepland staat en dit de bedoeling is.

Verlangen

Wanneer jij als ziel verbonden met Sirius (als dit je thuisplaneet is), zal je nog meer verlangen naar huis. Naar jouw plek in het universum. Ook verlang je heel erg naar het samenzijn. Het is goed mogelijk dat jullie dit beiden ervaren en daarmee is fysiek contact misschien wel iets dat rondom de Leeuwenpoort 2022 gaat gebeuren.

Tweelingzielen die samen in het oude Egypte zijn geweest, of daar levens hebben gehad, zullen deze dagen dromen en ervaringen kunnen herbeleven vanuit die tijd. Ook kun je ineens intens verlangen naar alles wat met Egypte te maken heeft.

Ook wordt er deze Leeuwenpoort veel afgerond tussen tweelingzielen. Er gaan oude deuren dicht. Maar: waar deuren dicht gaan, gaan er ook weer deuren open. Let op onverwachtse wendingen…

Lees ook: Het Tweelingzielen Handboek – Het pad naar onvoorwaardelijke liefde

Hoelang kun je de energie van de Leeuwenpoort 2022 ervaren?

De Leeuwenpoort opent tussen 26 juli en 12 augustus, maar piekt op 8 augustus 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨