Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan in Tweelingen (december 2021)
1
Volle maan

Volle maan in Tweelingen (december 2021)

Volle maan in Tweelingen - VolleMaanKalender.nl

De laatste volle maan van 2021 komt er weer aan! Wat vloog het jaar voorbij, zeg. Zondag 19 december staat de volle maan in Tweelingen. ♊ Wat is de betekenis van deze volle maan van december 2021 voor jou? Je leest ‘t hier!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Al vanaf twee dagen vóór de volle maan tot en met twee dagen ná de volle maan is de energie merkbaar. Dit is de laatste volle maan van dit jaar en dat is altijd een bijzondere. 2021 was een turbulent jaar, to say the least. De energie van deze volle maan in Tweelingen is dan ook erg veranderlijk…

Deze volle maan is gunstig voor Tweelingen, Ram, Leeuw, Weegschaal en Waterman. Andere tekens kunnen deze volle maan als wat meer uitdaging ervaren.

Algemene energie volle maan in Tweelingen 2021

De volle maan van december staat in het luchtteken Tweelingen. Tweelingen zijn van communicatie, openhartigheid en levendigheid. Maar als ze hun andere kant laten zien – het sterrenbeeld Tweelingen kent duidelijk twee kanten – dan zijn ze sluwer, wispelturig en oppervlakkiger.

Let er daarom deze volle maan goed op wat je zegt. En daar bedoel ik vooral mee: dat wat je zegt, kan tegen je worden gebruikt. Er wordt veel informatie gegeven en ontvangen. Je kunt ‘all over the place’ zijn en jezelf helemaal bloot geven. Daar is niets mis mee, maar wees je wel bewust(er) van wat je zegt.

Deze volle maan staat van oudsher ook wel bekend als de ‘Cold Moon‘. Daar zit meteen een tip in voor deze periode. Want met deze wisselvallige maan in Tweelingen wordt er veel gekletst, geroddeld en geflirt. Daar mag je wel even van afkoelen. Rust in je hoofd, rust je lijf en rust in je hart.

Tips om rust te krijgen

 • Zeg ‘nee’ tegen afspraken die niet goed voelen. Staan ze al gepland? Zeg deze dan af. Zónder excuses, want jij bewaakt jouw eigen grenzen en daar is geen pardon voor nodig.
 • Ga wandelen, bij voorkeur in de natuur. De natuur zorgt tijdens de volle maan in dit luchtteken voor meer ‘aarde’.
 • Mediteer of doe aan ademwerk. Je hoeft dit niet eens minutenlang te doen om de voordelen ervan te ervaren.
 • Doe wat yoga-oefeningen. Wil je yoga in je dagelijks leven brengen, maar weet je niet waar te beginnen? Bekijk dan dit artikel over yoga voor beginners.
 • Schrijf van je af, bijvoorbeeld in een dagboek, bullet journal of dankbaarheidsdagboekje.
 • Ga uitgebreid in bad of neem een lange, ontspannen douche. Wil je het thuis een eigen wellness creëren? Denk dan ook aan (geur)kaarsjes, ontspannen muziek en gedimd licht.

✨ Ben je op zoek naar affirmaties voor bij de volle maan? Het uitspreken van affirmaties, en daar ook in geloven, helpt mee in het manifesteren van je droomleven. Je kunt ook je maan affirmaties journallen.

Rituelen voor de volle maan in Tweelingen

Als de volle maan in Tweeling staat, is het belangrijk om…

 • evenwicht te vinden;
  • Dit doe je door de tijd te nemen om alles nog eens goed te bekijken, bij voorkeur van beide kanten. Wat mag meer balans krijgen? Schrijf twee lijstjes naast elkaar en bekijk of ze in evenwicht zijn.
 • te vergeven;
  • Maak een vergevingslijst. Schrijf op wat je wil vergeven (vergeten hoeft niet) en verbrand deze na afloop.
 • dankbaar te zijn;
  • Maak een dankbaarheidslijst. Schrijf op waar jij dankbaar voor bent deze periode. Dat kun je doen in je Moon Journal, maar je kunt er ook een speciaal dankbaarheidsdagboekje voor gebruiken.

Tweelingzielen en de volle maan van december 2021

Twinflame expert Natasja schreef wat over de volle maan van december 2021 en de invloed op Tweelingzielen in haar artikel ‘Tweelingzielen december 2021: sterke verlangens‘. Je leest hieronder een passage uit dat artikel.

Deze volle maan zal voor veel tweelingzielen zo vlak voor de feestdagen opnieuw inzichten geven (ja, nog meer). En dat kan heftig zijn…

Je wil met de feestdagen namelijk fysiek samen zijn. Je wil van de daken schreeuwen dat dít jouw geliefde is en dat jullie gevoelens voor elkaar overweldigend zijn. Dat je met deze persoon je leven wil delen en dat je samen wil zijn. Maar… zoals bij veel tweelingziel-relaties, is openbare liefde tussen jullie (nog) niet mogelijk. Misschien zit een van jullie nog in een (karmische) relatie, of is de liefde op een andere manier ‘verboden’. Zó lastig, en dat besef je deze periode des te meer. De aantrekkingskracht is enorm!

Deze volle maan van december is ook de afsluiting van de periode vanaf de nieuwe maan van juni 2021 (die stond ook in Tweelingen). Wat heb jij in de periode van juni 2021 – december 2021 geleerd? Welke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden en hoe zijn jij en jouw twinflame gegroeid?

De volle maan versterkt het bekende ‘rollercoaster effect’ dat een tweelingzielproces kent…

Op naar 2022!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨