Dit is dé volle maan kalender 2022! Hier vind een overzicht van volle manen. Inclusief info over de datum van de volle maan, evenals het tijdstip en het teken waarin de volle maan op dat moment staat.

In 2022 is er twaalf keer een volle maand. Wil je meer info over de energie van de betreffende volle maan, klik dan door op de link.

Wanneer volle maan 2022?

Wanneer is de volgende volle maan in 2022? Een terechte vraag! Misschien slaap je al wat onrustiger of droom je juist wat levendiger. Of heb je de maan al (bijna) vol aan de hemel zien staan. Natuurlijk wil je dan checken wanneer de volle maan exact is. Op VolleMaanKalender.nl vind je alle data en tijden van de volle maan! Bekijk de vollemaankalender hieronder of check de actuele maanstand.

Leven met de volle maan 2022

De volle maanfase is 15 tot 18,5 dag na de nieuwe maan. Dit is het toppunt van de maancyclus: de maan is nu helemaal vol en dat is zichtbaar én voelbaar.

Want al vanaf twee dagen vóór de volle maan tot en met twee dagen ná de volle maan is de energie merkbaar. En die energie, die verschilt per keer. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten. Lees hier over de betekenis van de maan in de tekens.

De volle maan staat in de spirituele maancyclus voor de alles-of-niets-fase. Sleutelwoorden hierbij zijn resultaat, vergeving en dankbaarheid.

Vergeving is een belangrijk onderwerp tijdens de volle maan. Heeft iemand kritiek op jou gehad? Zit je in een argument of heb je ruzie? Dit is niet de tijd voor kritiek. Dit is ook niet de tijd om opnieuw een discussie aan te gaan. Vergeven, vergeven, vergeven… Dit zorgt ervoor dat jij een ‘last’ achter je laat. Het bevrijd je van de (negatieve) energie en geeft ruimte voor je eigen welzijn. Het ontgift en zuivert. Je hoeft écht niet te vergeten, maar vergiffenis is wel belangrijk. Dit maakt je ook sterker!

Bedenk tijdens de volle maan ook waar je dankbaar voor bent en schrijf dit bijvoorbeeld op in een dankbaarheidsdagboek. Het kunnen kleine dingen zijn waar je dankbaar voor bent, zoals de geur van verse was, je geliefde(n) om je heen of het fijne kopje koffie. Maar je kunt ook dankbaar zijn voor de (kleine) stappen die je maakt om je droom, doel of wens tot bloei te laten komen.

Tijdens de vollemaanfase kun je merken dat wensen, dromen en doelen op het punt staan om uit te komen. Je kunt ook tekens van het universum ontvangen dat je op het juiste pad bent. Als je gevoelig bent voor de energie van de maan, kun je je opgewonden voelen. Het push & pull-effect van de maan is op z’n sterkst.

Volle maan 2022 in jouw teken

Heb je de volle maan kalender hierboven bekeken? Wanneer staat de volle maan in jouw zonneteken (je sterrenbeeld zoals je ‘m kent)? Op die avond zal de energie voor jou heviger kunnen zijn. En juist ook als de volle maan in jouw maanteken staat. De maan staat voor emoties, dus verwacht dan ook emoties en ‘zaken die belicht worden’.

Ook als de volle maan niet in jouw zonneteken staat, kun je de energie ervan merken. Mogelijk heb je dat teken in je geboortehoroscoop staan of heb je veel gerelateerde invloeden van het teken waar de volle maan in staat (vuur-, lucht-, water– of aardetekens).

Tijdens de volle maan kun je je volle maan rituelen uitvoeren. Pluk de vruchten van je eerder gemaakte intenties en sta stil bij je successen. Inspiratie nodig? Je leest hier tips voor volle maan affirmaties.

Lees ook: