Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Waarom het klassieke Rider Waite tarot mij niet altijd meer ligt…
0
Tarot

Waarom het klassieke Rider Waite tarot mij niet altijd meer ligt…

Waarom het klassieke Rider Waite tarot mij niet altijd ligt...

Ik merk al een tijdje dat het klassieke Rider Waite tarot mij niet altijd meer ligt… De energie stroomt dan niet, tot frustratie van mezelf. Ik weet dat ik het dan los moet laten, maar lastig vind ik het wel. Hoe kan het toch dat deze kaarten niet altijd tot mij spreken?

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Ik raakte hierover in gesprek met Natasja en vertelde dat dit bij mij het geval was. Ik vind het erg lastig, want het voelde als falen, maar het moest eruit. Was het een blokkade die ik mezelf aan het opleggen was? Ik weet het niet. Tarot is een favoriete bezigheid van me, maar ik merkte meer en meer frustratie.

Natasja herkende dit echter ook. De kaarten van de Rider Waite tarot spreken ook niet altijd tot haar. Hoe kan dit? Hét tarot deck, waar je als starter vaak mee begint. Waar je al jarenlang mee mag lezen.

En toen legde Natasja het me uit. Een ware eye-opener en de sleutel tot mijn blokkade.

Geschiedenis van tarot

Om verder uit te leggen waarom de energie bij mij bij het Rider Waite tarot deck niet altijd stroomt, is er eerst een stukje geschiedenis van de tarot nodig. Tarot bestaat sowieso al sinds 1400. Er zijn geschriften gevonden in Noord Italië die aangeven dat tarot gebruikt werd, aanvankelijk nog als (kaart)spel. En dus niet om lezingen mee te doen! Later, door de eeuwen heen, werd tarot wél gebruikt zoals wij het nu gebruiken. Er werd betekenis gegeven aan de kaarten. Het Rider Waite deck werd geboren.

Natasja legde me uit dat de trillingen/vibratie op aarde nu hoger is dan destijds. We zijn als geheel ‘verder’. En dat kan ook betekenen dat het klassieke tarot van Rider Waite niet meer stroomt met het hier en nu. Je kan je dus – net als ik – minder verbonden voelen met de afbeeldingen op de kaarten.

Moderne tarot decks

Natasja testte het meteen even met mij door de kaarten van een modern tarot deck te showen: The Light Seer’s Tarot. Dit deck is qua opbouw gelijk aan het Rider Waite deck, maar qua afbeeldingen is dit veel moderner. Het stroomde meteen weer. Wat een prachtige kaarten. Zo fijn om uit te lezen. En voor mij zoveel makkelijker om intuïtief te interpreteren! Deze kaarten resoneerden meteen met mij, terwijl ik ze nog nooit eerder had gezien.

Er is nog een ander deck dat veel lijkt op het Rider Waite deck, maar dat volledig is gemoderniseerd: het Modern Witch Tarot deck. Van een jeugdige vrouw in een gebloemd jurkje op The Fool-kaart tot een stoere motorbike chick op de kaart van The Chariot. Dit deck is zéker niet saai! En dat ‘t deck modern is, mag duidelijk zijn. En niet alleen vanwege de diversiteit op de kaarten. Ook ‘oude’ attributen uit de klassieke variant zijn vervangen voor moderne items. Zo heeft de Hermit geen lantaarn, maar een laptop en kent de Ten of Swords een mobiele telefoon.

Tarot leren: hoe doe je dat?

Wil je beginnen met tarot? Dan is het Rider Waite deck zeker nog wel een aanrader. Echter, het kan dus zijn dat de energie bij jou ook niet stroomt, maar daar moet je zelf achterkomen door ze te gebruiken.

In combinatie met dit prettige Tarot boek leer je de symboliek en betekenis van de kaarten gemakkelijk. Intuïtie en op gevoel lezen is – vind ik – erg belangrijk bij de kaarten. Je moet het voelen en de energie laten stromen. Is dat lastig? Ja, nee, kán. Iedereen bezit intuïtie. Iedereen kan tarot. Het intuïtief lezen zit dus ook al in je. Ben je onzeker of twijfel je over je kunnen? Dat is echt normaal, maar het is echt niet nodig. Je kunt je intuïtie namelijk trainen. Onderdeel daarvan is om veel met de kaarten te oefenen. Er gewoon vrij mee te spelen.

Het bijhouden van de betekenis die jij aan de kaarten geeft kan hier ook bij helpen. Dat doe je bij voorkeur in een tarot journal. Je kunt hier een speciaal tarot journal voor aanschaffen, zoals dit leuke Modern Witch Tarot Journal, maar je kunt ook een willekeurige journal pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨