Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
De spirituele betekenis van 22-02-2022 (Palindroomdag)
0
Spiritualiteit

De spirituele betekenis van 22-02-2022 (Palindroomdag)

Spirituele betekenis 22-02-2022

Lees hier over de spirituele betekenis van dinsdag 22-02-2022, waarom dit een Palindroomdag is en wat deze dag bijzonder maakt als trouwdatum.

Een palindroom is een woord of numerieke reeks die hetzelfde leest van links naar rechts of van rechts naar links, zoals lepel of Hannah. Een palindroomdag is een datum die je van voor naar achteren – en weer terug – kunt lezen, zoals de datum 22-02-2022. In dit artikel lees je iets over de numerologie achter deze bijzondere datum, de engelengetallen die in 22 februari 2022 verwerkt zijn en wat je kunt verwachten.

Numerologie 22-02-2022

De datum 22-02-2022 bestaat uit het getal 0 en het getal 2.

Ik begin allereerst met getal 0. Nul betekent namelijk ‘niets’, maar daardoor juist alles. Het staat voor een nieuw begin: een leeg canvas en een onbeschreven pagina. Het is het begin van alles. Creatie kan pas komen als je daar ruimte voor hebt en getal nul geeft je die ruimte. Na nul komen immers alle andere getallen. Ook staat getal 0 voor het Goddelijke, het divine. Het is een spiritueel getal. Omdat de nul visueel op een cirkel lijkt, staat ‘ie symbool voor eeuwigheid, evolutie en oneindigheid.

Qua numerologie zit het getal 2 overduidelijk in de datum. Het getal twee staat in de numerologie voor relaties. Relaties op allerlei fronten: met vrienden, collega’s, je geliefde(n) en noem maar op. Het draait om samenzijn, gezelschap, romantiek en samenwerking. Ik zie getal twee altijd als het getal van de vrede. Het getal dat bindt en verbindt. De numerologische betekenis van 22-02-2022 is dus op en top romantisch: een perfecte dag om te trouwen. om de liefde te vinden en om de liefde te vieren.

Getal 22 is in numerologie een meestergetal. Het staat voor het samenbrengen van het spirituele en het materiële. Meestergetal 22 brengt diepgaande inzichten, is evenwichtig, gestructureerd en volhardend in het volbrengen van deze bijzondere taak.

Speciale engelengetallen

Engelengetal 222 staat voor vertrouwen, hoop en samenkomst. Dat is ook waar 2022 voor staat. Haal immers de 0 uit het getal en je houdt 222 over. Daarnaast staat het hele jaar 2022 in het teken van liefde. Hoe dat kan? Nou, 2022 is in numerologie opgeteld het getal zes, en dat getal staat voor liefdesplaneet Venus.

Engelengetal 2022 is een getal van je engelen en gidsen. Als je engelengetal 2022 ziet, dan willen ze dat je weet dat dit het perfecte moment is om je te concentreren op het verkrijgen van nieuwe energie. Engelengetal 2022 geeft ruimte voor (nieuwe) partnerschappen, wonderen en kansen. Lees hier waarom 2022 hét jaar is voor Tweelingzielen.

Spirituele betekenis van 22 februari 2022

Met zoveel tweeën in de datum geeft deze dag een bijzondere en rustige energie. Alles voelt harmonieus aan. Er hangt magie in de lucht. Alles is op deze dag mogelijk. Loop eens een andere route tijdens je dagelijkse ommetje, bezoek eens een andere supermarkt dan je reguliere supermarkt en besluit eens een praatje te maken met iemand in die je niet kent.

Deze bijzondere dinsdag in februari is een eenmalig event. Een soortgelijke datum komt tijdens ons leven niet meer terug. Geniet er van en neem de energie in je op!

Dit is tevens een engelenpoortdag. Tijdens een Engelenpoortdag is de kosmische energie op aarde goed te voelen. De sluier tussen ons ons en de kosmos is dan dun en dat voel je. Het maakt dat je intuïtie versterkt is, je kunt visioenen ontvangen en heldere, levendige dromen krijgen (die je ook nog eens beter kunt onthouden). Je kunt meer tekens van het universum ontvangen (let goed op!) en – als je daar gevoelig voor bent – beter in contact staan met je engelen.

Je kunt echter ook last krijgen van ascentiesymptomen. Denk aan slapeloze nachten, hoofdpijn, grieperig, weinig energie, vermoeidheid, maar ook het naar binnen keren/in jezelf keren horen hierbij.

Zit je in een tweelingzielenproces? Rondom Engelenpoortdagen kun je boodschappen ontvangen rondom je proces. Er kan energetische afstemming plaatsvinden tussen jou en je tweelingziel en de aantrekkingskracht is op dit soort dagen des te groter.

22-02-2022 22:22

Zie jij dinsdag 22 februari 2022 de klok op 22:22 staan? Lucky you! Dit is een signaal van je engelen. Maak een screenshot en bewaar ‘m goed. Waar was jij mee bezig op het moment dat de klok op 22:22 uur stond? Waar dacht jij aan en welke muziek was op? Overal kan een boodschap in zitten…

Zet je screenshot in je Instagram Stories en tag @vollemaankalender – dan featuren we jou in onze stories!

Trouwen op 22-02-2022 (bijzondere trouwdatum)

Ga je trouwen en zoek je een bijzondere trouwdatum voor 2022? Ga dan voor dinsdag 22 februari 2022, oftewel: 22-02-2022. Waarom? Dat lees je hier!

De datum 22-02-2022 valt op een dinsdag. Dinsdag is verbonden aan planeet Mars en de kleur rood: de kleur van liefde, warmte en passie. In sommige gemeenten kun je op dinsdag gratis trouwen. Je moet er natuurlijk wel snel bij zijn om deze datum vast te leggen: je hoeft geen waarzegger te zijn om te weten dat deze datum snel volgeboekt zal zijn.

Deze datum is wat ons betreft de mooiste trouwdatum van het jaar en het decennium. Ook is dit één van de mooiste trouwdata van de eeuw! Dit is een palindroomdag: een dag waarop de datum ook achterstevoren kan worden gelezen. Hoe je ‘m dan ook leest, van voor naar achter of van achter naar voor: het blijft altijd 22-02-2022. Dat staat toch gaaf in je trouwboekje, trouwringen en op je trouwkaart?

Volgens de Moon Calender van de Moonsisters staat dinsdag 22-02-2022 de afnemende maan in Schorpioen. Een afnemende maan is dé tijd om te ontspannen, maar ook om je wijsheid te delen. Schorpioen is een waterteken, denk hierbij aan diepgang en emoties. De tekst op de 2022 Moonsisters Moon Calender luidt ‘Je springt letterlijk de diepte in, zoals de Schorpioen dat als geen ander kan.‘ Klinkt als een goede dag om het huwelijk aan te gaan!

Oh, en… ik ga zelf op die dag trouwen! 😉

(3) Comments

 1. Helaas moet ik een correctie aanbrengen. 22-02-22 is géén palindroomgetal. Als je het van achteren naar voren schrijft krijg je 22-20-22. De enige palindroom datum van dit jaar komt voor in november. 22-11-22 In 2021 was dit 12-11-21. Natuurlijk is het leuk om een bijzondere betekenis aan een datum te geven, maar deze moet dan wel correct worden toegepast.
  Met vriendelijke groet, Marjan

  1. Ik moet mezelf corrigeren….in zijn totaliteit is het wel degelijk een palindroomdag.
   Waarvan akte:-)

   1. Inderdaad een palindroomdag volgens de volledige datum, maar alleen op de schrijfwijze zoals wij deze hanteren. In Amerika is dit geen palindroomdag. 22-11-22 is (volgens die schrijfwijze) ook een prachtige datum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨