Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
De Geliefden in tarot betekenis en uitleg
0
Liefde Tarot

De Geliefden in tarot betekenis en uitleg

De Geliefden in tarot betekenis en uitleg

De Geliefden (The Lovers) in tarot is natuurlijk dé kaart voor tweelingzielen. Op de kaart staan twee mensen afgebeeld: een man en een vrouw. Je leest hier over deze tarot kaart inclusief uitgebreide uitleg!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Deze pagina is geschreven op basis van het klassieke Rider Waite tarot deck. Met de meeste tarot decks kun je deze kaart op dezelfde manier interpreteren, maar kijk vooral goed naar eigen symbolieken en kleuren. Volg ook altijd je gevoel.

Algemene betekenis De Geliefden

Tweelingzielen – Harmonie – Dualiteit – Partners – Liefde – Romantiek – Verbintenis – Zegening – Berichten van je engelen – Verboden vruchten – Adam & Eva

De Geliefden (The Lovers) is kaart 6 uit de Grote Arcana. Op de kaart staan twee mensen: een man en een vrouw. Ook vind je er een berg, twee verschillende bomen, een slang, een engel en wat wolken. Over deze symbolen lees je hieronder.

Deze kaart draait om samenhang en balans, maar ook om toewijding. Je vindt er diverse elementen in terug, zoals lucht, aarde en vuur. De afbeelding op de kaart symboliseert zegening van een paar, maar ook passie, sensualiteit en afleiding van dat wat belangrijk is. Laat je niet verleiden?

Kijk je naar tweelingzielen, dan staan de personen op de tarot kaart voor de divine masculine en divine feminine. Trek je De Geliefden in een tarot liefdeslegging of in een tweelingzielen reading, dan is dit een positief teken. Een union (of ontmoeting) kan dichtbij zijn. Je tweelingziel denkt ook aan jou.

De Geliefden-kaart hoort bij sterrenbeeld Tweelingen. Bekijk hier welke tarot kaart bij welk sterrenbeeld hoort.

Symbolen De Geliefden

Op deze kaart vind je drie opvallende symbolen: de engel, de slang in de appelboom en de bergtop.

De engel op de kaart staat voor het Goddelijke en de zegening (blessing) van een verbintenis of samenkomst. De engel kan ook symbool staan voor een boodschap van je engelen, dus let de komende tijd op tekens van het universum. Daarnaast staat de engel voor het verwelkomen van elkaar in een partnerschap of – als het gaat om tweelingzielen – in union.

De slang in de appelboom kan staan voor goed of voor kwaad. De slang staat bijvoorbeeld voor sensualiteit, maar een slang kan ook giftig zijn. Zie hoe de slang rond de boom krult. De slang probeert de geliefden op de kaart af te leiden. De appelboom en de twee naakte personen kunnen staan voor het verhaal van Adam en Eva en verboden lusten.

De bergtop staat symbool voor seksualiteit, vruchtbaarheid en passie. Let ook op de overheersende rode en warme kleuren op de kaart.

Betekenis De Geliefden rechtop

Krijg je deze kaart rechtop in je legging of reading, dan betekent dit dat er romantiek in de lucht hangt. Dit is een positieve kaart voor partnerschappen, tweelingzielen en flirts. De kaart kan aangeven dat je je aangetrokken voelt en dat er passie tussen jullie te bemerken is. Het vonkt tussen jullie. Regelrechte vlammen!

De engel wil haar zegening uitvoeren, maar de dualiteit van de kaart geeft wel aan dat je een bepaalde keuze moet maken voordat ze dit doet. De berg moet beklommen worden; het harde werk moet je zelf doen.

Betekenis De Geliefden ondersteboven

Krijg je De Geliefden ondersteboven in je legging of reading, dan wil dat zeggen dat het qua liefde en romantiek niet zo harmonieus is. Ben je elkaar kwijt, mentaal of fysiek? Is de relatie op een kantelpunt? Waar mag aan gewerkt worden? Het kan ook duiden op een scheve verhouding. Tweelingzielen die deze kaart omgekeerd krijgen, kunnen voorlopig beter hun eigen pad vervolgen.

De Geliefden in de diverse decks

Bekijk hieronder hoe De Geliefden er in diverse decks uitziet.

  • Light Seer's Tarot Lovers/Geliefden
  • Modern Witch Tarot Lovers/Geliefden
  • Rider Waite Lovers/Geliefden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.