Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Winterzonnewende 2021 en de betekenis voor tweelingzielen
0
Tweelingzielen

Winterzonnewende 2021 en de betekenis voor tweelingzielen

Winterzonnewende 2021 voor tweelingzielen

Wil je weten wat de winterzonnewende van 21 december 2021 voor tweelingzielen in petto heeft? Lees dan dit artikel van twinflame expert Natasja, inclusief pick your reading video!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

De spirituele betekenis van de winterzonnewende

Dit jaar is de winterzonnewende op dinsdag 21 december 2021. Dit is officieel de kortste dag van het jaar. Vanaf nu worden de dagen weer langer en gaan we langzaam uit de donkere dagen.

De winterzonnewende kun je spiritueel ook wel zien als de ‘geboorte van de zon’. De zon staat in astrologie symbool voor jou/jouzelf, dus kun je de winterzonnewende zien als de geboorte van het licht in jezelf óf je hebt nu het licht gezien.

Het is hét moment voor het nieuwe jaar (2022) van afronding en voltooiing. Deze energie wordt voortgezet tot aan de lente, wanneer de zon en maan weer op één lijn staan en de dag en de nacht weer even lang zijn. Nu overheerst symbolisch gezien het donker nog over het licht, omdat de nachten langer zijn dan de dag. In de lente is het weer in balans.

Een nieuw begin en een hoopvolle toekomst.

Winterzonnewende 2021: een keerpunt

De winterzonnewende is wereldwijd een groot keerpunt. Niet alleen qua dagen, maar ook voor jezelf. Het lichtje in jezelf dat de duisternis mag gaan overwinnen. De heftige volle maan in Tweelingen van 19 december 2021 en ook de andere invloeden van december op tweelingzielen (lees ook: Tweelingzielen december 2021: sterke verlangens) zorgen voor een verwarrende fase voor jou en je tweelingzielenproces.

Daarom is dit moment voor veel tweelingzielen belangrijker dan ooit.

Want voor tweelingzielen kan het de afgelopen tijd een periode geweest zijn waarin de zwaardere stukken (blokkades) meer aanwezig waren dan het licht. Voor veel tweelingzielen is het nu de tijd om de balans op te maken voor het nieuwe jaar en waar ze naar toe willen. Je kan 21 december 2021 zien als een weegmoment tussen jullie (in de energie). En omdat het in de buitenwereld met je tweelingziel er misschien zo donker uit ziet, ben je eigenlijk gedwongen om je te richten op je eigen binnenwereld (je ziel). Dus op jezelf!

Naarmate de dagen weer langer worden, zal het tweelingzielenproces gelukkig weer wat lichter aanvoelen.

De afgelopen periode heb jij, mede doordat de trilling van de aarde zicht steeds meer verhoogde (denk ook aan de Engelenpoort 12/12), de kans gehad om erachter te komen wat jij en je tweelingziel nou voor missie hebben op aarde. Dit gaf je inzichten, (h)erkenning en ook acceptatie. Je wéét dat het echt is. En dat het vanuit je hart komt. Venus retrograde is vanaf zondag 19 december en dit heeft trouwens ook een grote invloed op dit stuk voor tweelingzielen.

Vooruitkijkend is 2022 het jaar van Venus (2022 is in numerologie getal 6, en 6 is het getal van liefdesplaneet Venus). Hier lees je binnenkort meer over in een artikel over tweelingzielen en het jaar 2022.

Spiegelgetallen 21-12-2021

Naast dat het de winterzonnewende is, zitten er in deze datum ook spiegelgetallen en dubbele getallen. Dat kan letterlijk betekenen dat jij en je tweelingziel elkaar zullen spiegelen. Waar jullie op spiegelen, ligt geheel aan de situatie waarin jullie zitten of wat er gespiegeld mag worden.

Twaalf Heilige Nachten 2021

Ken je de Twaalf Heilige Nachten? In deze periode zijn de ‘sluiers’ heel erg dun. Je dromen kunnen je nieuwe jaar voorspellen. Daarom wordt dit ook wel een van de meest mystieke periodes in het jaar genoemd. Er is nogal een verschil wat betreft de begindata van de Twaalf Heilige Nachten. Dit komt door alle mooie verschillende religies en culturen, door alle tijden heen. Het meest voorkomende begin van de Twaalf Heilige Nachten is vanaf kerstavond. Lees hier meer over Twaalf Heilige Nachten 2021.

Terug naar tweelingzielen en de Twaalf Heilige Nachten. Zit je in een tweelingzielenproces, dan zul jij door je ontwakingsproces veel dromen over je tweelingziel.

Er wordt gezegd dat de dromen die jij op deze dagen hebt voorspellend zijn voor het nieuwe jaar. Schrijf ze dus op! Een notitieblokje naast je bed is handig deze dagen. 😉 Lees ook ‘Journal je intenties tijdens de Twaalf Heilige Nachten‘.

En verder…

Door de energie van kerst en het Christusbewustzijn hebben deze dagen altijd een hele bijzondere energie en een andere trilling (vibe) dan anders… Go with the flow!

Na de winterzonnewende gaan we op 22 december over van vuurteken Boogschutter naar aardeteken Steenbok. Een meer aardse energie en wat meer rust…

Deze tijd is een grote test hoe jij in je eigen kracht kan komen te staan. Hoe ga jij 2022 in?

Video: pick your reading

Leestips rondom tweelingzielen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨