Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Wat is een lichtwerker?
3
Spiritualiteit

Wat is een lichtwerker?

Wat is een lichtwerker? - VolleMaanKalender.nl

Lichtwerkers zijn ‘oude zielen’, die hier op aarde zijn om anderen te helpen. Ze willen iets betekenen voor de medemens, maar ook op spiritueel vlak. ✨ Maar dat is nog niet alles.

Je hebt als lichtwerker altijd het gevoel dat mensen jou niet begrijpen. Dat ze niet snappen waarom jij iets doet, of wat jou motiveert. Jouw drijfveren zijn nanelijk anders, en dat kan moeilijk – of verwarrend – zijn. Je kunt het zelfs als een ‘last’ ervaren. Waarom heb jij dit? Waarom heb je ’t gevoel dat je iets mist en voel je je soms zo alleen? Je weet diep van binnen dat je iets ‘groots’ gaat doen. Je bent hier op aarde met een reden.

Lichtwerkers zijn op aarde met een reden – ze weten diep van binnen dat ze hier zijn om iets groots te gaan doen.

– Vollemaankalender.nl ✨

Lichtwerkers willen andere mensen graag helpen. Je voelt de pijn van je medemens en cijfert jezelf weg om hen bij te staan.

En het gevoel zit niet alleen in jezelf. Je weerspiegeling op de wereld, hoe anderen jou zien, is ook ‘anders’ of ‘apart’. Althans, volgens hen.

Leestip: Er was eens een zieltje

Het boek ‘Er was eens een Zieltje‘ is eigenlijk een kinderboek, maar zo leest het niet weg. Misschien juist wel door de versimpelde taal is alles goed te begrijpen. Het gaat over een Zieltje dat op aarde komt met een missie. Vanaf de geboorte tot aan de dood volg je het verhaal. En gaandeweg snap je wat de schrijver je wil vertellen. Een feest van (h)erkenning voor alle Lichtwerkers.

Checklist: hoe weet je of je een lichtwerker bent?

  1. Je wil graag andere mensen helpen groeien en transformeren. Het is je passie, je lééft ervoor.
  2. Je voelt je verbonden met de natuur, met Moeder Aarde en met alles wat op haar leeft.
  3. Je leeft en handelt vanuit liefde.
  4. Je bent spiritueel aangelegd.
  5. Je zoekt levenslang naar je doel, naar jouw bijdrage aan de wereld, en je wordt er bij iedere stap dichter bij gelukkiger van.
  6. Je voelt je verlicht en ‘wakker’. Je ziet de echte dingen in de wereld om je heen.
  7. Je weet dat er meer op deze wereld is dan wat we kunnen zien.
  8. Je voelt dat we niet alleen zijn in ’t universum, en dat we verbonden zijn met alles en iedereen.
  9. Je wil anderen positief in beweging brengen.
  10. En een belangrijke: je leeft voor een hoger doel.

Herken jij jezelf in (een aantal) bovenstaande kenmerken? Heb je het gevoel dat je een lichtwerker bent? Dan hoef je daar niet langer over na te denken: je bent een lichtwerker.

Lichtwerker: en dan?

Het kost tijd om jezelf te accepteren. En het kost tijd om je kracht te herkennen en in te zetten. Het leven van een lichtwerker is niet altijd makkelijk. Het pad is hobbelig en soms heb je een omweg nodig. Maar geloof in jezelf. En geloof in het feit dat jij hier op aarde bent met een missie.

Wat ook belangrijk is om te weten, is dat het okay is als mensen je niet begrijpen. Probeer niet je leven lang anderen te overtuigen van je kracht. Dat hoeft niet. Jij kent je kracht, en jij vertrouwt je handelen. En als jij erachter staat, maakt het niet uit wat anderen denken. Sterker nog: uiteindelijk straal jij die kracht uit, omdat je er zelf in gelooft.

Het is een leerproces en het kan gerust je leven lang duren, maar ik hoop dat wij – met artikelen zoals deze en de prachtig geschreven boeken die we hier aanraden – kunnen bijdragen aan een stukje (h)erkenning. 💖

Leestip: Lichtwerker

Het boek Lichtwerker is, zoals schrijver Sahvanna Arienta dat zo mooi omschrijft, een boek voor gevoelige mensen die vanuit licht en onvoorwaardelijke liefde leven en delen. Als lichtwerker is dit echt een boek voor jou! Het is een gids en het kan je hulp bieden om te begrijpen wat die rol als lichtwerker inhoudt.

Orakel van de lichtwerkers

Het orakel van de lichtwerkers is een prachtige set kaarten, inclusief boekje met uitleg. Ben jij visueel ingesteld, of wil je liever vanuit intuïtie een pad volgen? Ga dan voor dit prachtige orakel setje. Tip: bekijk ook deze 5 mooie orakel decks.

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!

Bezig…
Yay, gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items ✨