Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Numerologie: 2021 is een 5-jaar en dit is wat het betekent
4
Numerologie

Numerologie: 2021 is een 5-jaar en dit is wat het betekent

Numerologie: 2021 is een 5-jaar en dit is wat het betekent

We staan aan ‘t begin van een nieuw jaar! Met numerologie kunnen we een kijkje in de toekomst bieden: wat gaat 2021 ons brengen? 2021 is een universeel 5-jaar: ontdek hier wat ons in 2021 te wachten staat.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Allereerst: numerologie is gebaseerd op het idee dat getallen een spirituele betekenis hebben. Het gaat om de symboliek van getallen en het herkennen van patronen. In numerologie werk je met de getallen 1 tot en met 9, 11, 22 en 33. Lees hier meer over numerologie.

2021 numerologie: het jaar van de 5

2021 is het jaar van getal 5. Dit is gebaseerd op de totale som van de getallen van het jaartal. In dit geval: 2 + 0 + 2 + 1 = 5. Het getal 5 staat in numerologie voor vrijheid, ongebondenheid en variatie. Een andere betekenis voor 2021 is dat het een jaar wordt van overgang en grote veranderingen.

Het 5-jaar zal ons aanmoedigen om een nieuwe manier van vrijheid te ontdekken. Het is een tijd om nieuwe passies te vinden en spannende avonturen te beleven. In 2021 voelen we ons vrijer en beter in staat om de veranderingen aan te brengen. We zullen nieuwe initiatieven nastreven en grenzen willen overschrijden. En dat laatste is ook nodig om nieuwe vindingen te doen!

Daar tegenover staat dat 2021 ook onze zwaktes zal onthullen. Het zal ons op de proef stellen met allerlei verleidingen. Hoe sterk ben jij? Kan jij het weerstaan? Wees voorzichtig met het gevoel van ongeduldigheid, heb lief en… vergeet in 2021 ook niet dat materialisme niet rijk maakt.

Gebruik de energie van 2021 in je voordeel

Je kunt de energie van de vrije ‘5’ goed in je voordeel gebruiken door op zoek te gaan naar nieuwe kansen en uitdagingen. Durf uit je comfortzone te stappen, stel kritische vragen en voel je vrij om te doen wat je wil doen. Helemaal na zo’n jaar als 2020 is het heel bijzonder dat juist 2021 het jaar is van vrijheid en ongebondenheid. Dat betekent niet dat je de regels aan je laars moet lappen, nee, absoluut niet. Het betekent juist dat je op zoek mag gaan naar nieuwe manieren van reizen en contacten.

Het is daarmee ook een prachtig jaar – ook omdat het dus tegelijk valt met de disruptieve Age of Aquarius (dat startte tijdens The Great Conjunction op 21 december 2020) – om je ondernemende skills naar boven te halen. Wat kun jij doen om bij te dragen aan veranderingen? Durf groots te denken!

Wat gaat 2021 jou brengen?

Wil je weten hoe jouw 2021 eruitziet op basis van jouw levensgetal?

Bereken je levensgetal om meer over je persoonlijke jaar 2021 te lezen

Om je persoonlijke jaargetal voor 2021 te weten, moet je eerst je levensgetal weten. Je berekent je levensgetal door alle getallen van je geboortedatum op te tellen en terug te brengen naar één getal. Als voorbeeld neem ik mijn geboortedatum: 31-07-1988, dus 3+1+0+7+1+9+8+8=37. Die 37 moet terug naar één getal, dus 3+7 = 10, en dat is dan weer 1. Mijn levensgetal is dus 1. Hieronder kijk ik bij de informatie over levensgetal 1.

Heb je die van jou? Mooi! Kijk hieronder naar jouw levensgetal en lees over jouw persoonlijke jaar voor 2021!

Levensgetal 1: wat gaat 2021 jou brengen?

Als je levensgetal 1 hebt, dan ben je dol op nieuwe dingen en innovatie. Je bent op je gelukkigst als je aan een nieuw project of nieuw avontuur kan beginnen. Vorig jaar was een rustig jaar voor je, dus in het nieuwe jaar is het tijd voor actie! In dit universele 5-jaar ga je enkele veranderingen in je leven aanbrengen die passen bij je ambities en je ware aard. Jouw lot ligt in jouw eigen handen – you’re the boss! Hoewel 2021 voor iedereen een onzeker jaar zal zijn, is één ding zeker: voor jou wordt dit geen saai jaar.

Levensgetal 2: wat gaat 2021 jou brengen?

Heb jij levensgetal 2? Dan vervolg je het komende jaar gewoon je weg, zonder teveel te willen veranderen. Je bent van nature iemand die beide kanten van een verhaal snapt. Die beide partijen begrijpt en altijd ‘in het midden staat’. Dit jaar is dat niet anders, maar ben je wel wat rustiger en bedachtzamer. Je weet wie je bent en wat je echt diep van binnen wilt. In het voorjaar van dit universele 5-jaar gaat voor jou alles z’n gangetje, maar vanaf de zomer probeer je (dankzij advies van je vrienden/familie) een paar nieuwe dingen en heb je energie om iets nieuws te proberen. Verwacht van dit jaar niet teveel van jezelf – gewoon met de stroom meegaan is helemaal okay!

Levensgetal 3: wat gaat 2021 jou brengen?

Levensgetal 3? Dit jaar steek je de handen uit de mouwen en ben je vastbeslotener dan ooit om je persoonlijke en professionele doelen te bereiken! Niets kan jou in de weg staan. Je deelt je idealen en waar je voor staat met wie ‘t maar wil horen. Vermoeidheid ken je dit jaar niet (of nouja – nauwelijks) en je hebt de drive en passie om er voor te gaan. Als levensgetal 3 houd je van nature van communicatie en creativiteit/creatie, dus juist nú met al die ‘wijzigingen’ van het nieuwe normaal voel jij je als vis in het water met de eindeloze mogelijkheden. Dit universele 5-jaar wordt helemaal jouw jaar voor het behalen van je dromen en doelen!

Levensgetal 4: wat gaat 2021 jou brengen?

Als levensgetal 4 ben jij van de structuur. Van de stabiliteit en van de ‘basis’. Alle beslissingen die jij maakt, die zijn dan ook gebaseerd op die waarden. Je houdt ervan om alles goed en zorgvuldig te bekijken. Als gevolg hiervan kan je fantasie soms worden beperkt. Dat maakt dat er in dit universele 5-jaar voor jou in de eerste helft van 2021 er weinig zal gebeuren. Je zorgt – net als ieder jaar – voor een goede basis (helemaal na een jaar zoals 2020!), maar… in de tweede helft van het nieuwe jaar word je wat vrijer. Je snapt dat zaken nou eenmaal niet altijd kunnen gaan zoals jij ze ‘t liefste zou zien, en dat geeft de rust om juist creatief te kunnen zijn.

Levensgetal 5: wat gaat 2021 jou brengen?

Hi, levensgetal 5! Jouw levensgetal matcht met het jaargetal voor 2021. Dat maakt ‘t dit jaar een jaar van alle mogelijkheden. Je moet ze alleen zelf zien te vinden én zelf oppakken. Hoe meer de maanden in ‘t nieuwe jaar verstrijken, hoe meer je een intense behoefte gaat voelen om je leven te veranderen. Dat wat niet meer bij je past of dat wat jou niets oplevert: weg ermee. Deze aanpassing gaat goed voor je uitpakken. Je grootste uitdaging voor dit jaar zal zijn om je eigen twijfels en onzekerheden het zwijgen op te leggen. Breek de regels en pak je kansen!

Levensgetal 6: wat gaat 2021 jou brengen?

Als levensgetal 6 ben je zorgzaam. Je maakt je druk om anderen. Om familie, om vrienden en om naasten. Maar ook om de mensheid. Dat zit in je aard. Je zit veel in je hoofd en zal dit jaar veel nadenken. Of het nu gaat om je relaties, je carrière of zelfs je rol in de samenleving: je voelt aan dat je wil veranderen, maar je weet even niet waar je moet beginnen. Gelukkig wordt dit met het verstrijken van de maanden helder. Dit universele 5-jaar geeft jou tijd om te reflecteren, zodat je hier je rust in kan vinden. En bedenk: what’s meant to be, will be!

Levensgetal 7: wat gaat 2021 jou brengen?

De eerste drie maanden van 2021 zullen voor jou wat lastiger zijn, levensgetal 7. Je bent van nature iemand die veel aanvoelt, ook op afstand. Het afgelopen jaar was voor jou niet makkelijk. Zoveel prikkels, zoveel gevoel. De donkere dagen van de winter dragen daar ook niet positief aan bij. Gelukkig duurt ‘t niet lang en staat de lente van 2021 voor de deur. Dé tijd voor een nieuwe begin. Haast je niet en keer in jezelf.

Hoe kan jij betekenis aan je leven geven? Hoe kan jij – net als de bloemen in ‘t voorjaar – tot bloei komen? Het is niet gek om even een stapje terug te doen, voor je weer vooruit stapt. Door zaken vanuit een ander perspectief te bekijken, vind je nieuwe oplossingen. Misschien kan iemand met levensgetal 2 jou hierbij helpen? Dit universele 5-jaar zal voor jou geen spannend en vernieuwend jaar worden, maar juist een jaar van rust.

Levensgetal 8: wat gaat 2021 jou brengen?

Als levensgetal 8 zul je in 2021 een bijzonder enthousiast jaar tegemoet gaan. Je hebt 100% energie en je voelt je niet te stoppen. Een ware ondernemersgeest, zo blijkt! Je laat de wereld graag zien waar je mee bezig bent en waar je naartoe wil. Dit universele 5-jaar is een topjaar voor je carrière. Je kan namelijk een flinke stap voorwaarts maken, bijvoorbeeld door te veranderen van functie, verantwoordelijkheden of in de vorm van een salarisverhoging. Alles is mogelijk!

Levensgetal 9: wat gaat 2021 jou brengen?

Als levensgetal 9 ben je vaak bezig met ‘de grote vragen’, en dat is in dit persoonlijke jaar 2021 niet anders. Wat wél anders is, is dat je ‘de grote vragen’ het komende jaar aan jezelf mag stellen. Maak een innerlijke duik en ontdek jezelf opnieuw. Wat maakt jou echt gelukkig? Welke ballast wil jij kwijt? Wrok is als het drinken van vergif, en hopen dat de ander er ziek van wordt. Dat is niet wat voor jou. Vergeven is goed. Vergeten hoeft natuurlijk niet. Door deze innerlijke schoonmaak het komende jaar, zul je 2022 ingaan met een schone lei. En dat voelt bevrijdend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨