Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Venus retrograde 2021: over exen, oud zeer en verboden liefdes
0
Retrograde Venus

Venus retrograde 2021: over exen, oud zeer en verboden liefdes

venus retrograde 2021

Zondag 19 december 2021 gaat Venus retrograde. Venus retrograde 2021 in Steenbok wordt intens: grote kans dat ook jij de energie van deze liefdesplaneet gaat voelen. En niet altijd op een positieve manier, helaas… Waar Venus zich focust op relaties, zal deze retrograde draaien om exen, oud zeer en verboden liefdes.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Planeet Venus gaat elke achttien maanden retrograde. Aangezien ‘t de planeet is van de liefde, kunnen er spanningen voorkomen in jouw relatie(s). Je wil misschien even wat ‘afstand’ (hoe dat zich uit, bepaal je zelf) van elkaar. Dat hoeft niet negatief te zijn: als je elkaar daarna weer meer waardeert, is het nemen van afstand de juiste beslissing geweest.

Deze retrograde is in aardeteken Steenbok. Een teken dat zich richt op werk en presteren. Tijdens Venus retrograde in Steenbok draait ‘t dan ook sterk om liefde en relaties op de werkvloer. Relaties kun je zien als zakelijke relaties, maar juist ook karmische relaties, soulmates en tweelingzielen horen in deze categorie.

Naast liefde, gaat planeet Venus ook om waarden. Je mag deze periode bepaalde zaken en verstandhoudingen kritisch onder de loep nemen. Worden jouw waarden niet gerespecteerd? Dan is nu dé tijd om er wat van te zeggen. Oók (of misschien wel juist) als je dat spannend vindt of eigenlijk niet durft.

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Venus retrograde 2021 en Tweelingzielen

Twinflame expert Natasja schreef in de ‘Tweelingzielen december 2021: sterke verlangens‘-update al iets over deze retrograde voor tweelingzielen. Je leest hieronder de passage.

Liefdesplaneet Venus gaat vlak voor het nieuwe jaar retrograde. Voor tweelingzielen is dit aan de ene kant ontzettend mooi. Jullie hebben namelijk de kans om tijdens deze retrograde nog een en ander recht te zetten, zodat jullie in 2022 met volle kracht vooruit kunnen. Het jaar 2022 is trouwens verbonden aan de planeet Venus. Daarover lees je in een later artikel meer!

De keerzijde van Venus retrograde 2021 is dat exen, oud zeer en verboden liefdes naar boven komen. Het kan dus ook zijn dat jouw tweelingziel een ex ontmoet en daardoor in de war kan raken. Het kan ook zijn dat dit jou overkomt.

Wanneer is Venus retrograde 2021?

Venus retrograde is van zondag 19 december 2021 tot en met zaterdag 29 januari 2022.

Leestips rondom tweelingzielen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨