Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Tweelingzielen opgelet: dit moet je weten over eclipsseizoen 2021
4
Tweelingzielen

Tweelingzielen opgelet: dit moet je weten over eclipsseizoen 2021

Tweelingzielen opgelet: dit moet je weten over eclipsseizoen 2021

Hoewel 2021 bijna ten einde is, komt er nog even een flinke ‘shake up’ voor tweelingzielen. Eclipsseizoen 2021 start half november met de volle maan in Stier (inclusief gedeeltelijke maansverduistering) en gaat begin december verder met de nieuwe maan in Boogschutter (mét zonsverduistering). Lees in dit artikel van twinflame expert Natasja wat je moet weten over deze energie!

De vraag die centraal staat in dit artikel: Tweelingzielen en een eclipsseizoen – wat is daar zo bijzonder aan?

De gedeeltelijke volle maansverduistering van 18 november is de start van ‘eclipse season‘, oftewel eclipsseizoen 2021. Na deze bijna-bloedmaan komt er een zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Boogschutter van 4 december.

Veel tweelingzielen hebben deze eclipsen nodig om verder te kunnen transformeren, om hun spirituele pad te bewandelen en om (nog meer) eenheid te vinden binnen in henzelf. Lees hier waarom dit zo is.

Uitzuiveringsmaan

Eerst moet je weten waarom de komende volle maan in Stier (18 op 19 november) zoveel kracht heeft. Deze maan is nét niet een officiele bloedmaan met haar 97% verduistering. Echter… dat is best een flinke verduistering én de volle maan zal een rode gloed kennen. Wat ons betreft mag ‘ie onder de noemer bloedmaan.

Een volle bloedmaan werkt op tweelingzielen (zielsconnecties) als een soort ‘uitzuivering’ en daarom noem ik deze volle maan specifiek een uitzuiveringsmaan.

Welke thema’s spelen er tussen jou en je tweelingziel?

De vorige bloedmaan in vuurteken Boogschutter was woensdag 26 mei. Weet jij nog wat er gaande was tussen jou en je tweelingziel? Denk terug aan die tijd van toen. En nog belangrijker: denk terug aan welke thema’s er toen speelden. Wat hebben jullie sindsdien uitgewerkt? Dit is de tweede bloedmaan van dit jaar en daarom staat ‘ie symbool voor afronding van de fase tussen de eerste bloedmaan en deze.

De afgelopen maanden kon je (al dan niet bewust) reflecteren op jezelf en je tweelingzielenproces. Heb jij alle diepe en donkere stukken die toen speelden tussen jou en je tweelingziel aangekeken, of heb je er wel iets mee gedaan? Dit gevoel werd nog eens versterkt door alle retrograde planeten… En juist deze ‘verborgen’ stukken – alles dat weggestopt is – wordt door de energie van deze krachtige volle bloedmaan naar boven gehaald.

Loslaten met de volle maan…

Probeer deze volle maan in Stier met haar gedeeltelijke maansverduistering niet te zien als iets negatiefs, maar gebruik juist die ‘uitzuiverings’-energie om los te laten en kwijt te raken wat jou niet meer dient. Dat geeft je ruimte voor nieuwe inzichten, ook al voelt het op het moment misschien helemaal niet zo. Dit is ook meteen prettig, want zo ga je ‘opgeruimd’ het nieuwe jaar (2022) in.

Gebruik je adem en lijf om los te laten. Met de volgende drie stappen kun je ‘in het moment’ komen en kun je aanvoelen wat je los mag laten.

  • Ga lekker zitten en houd je rug recht.
  • Sluit je ogen en breng je aandacht naar je adem. Voel maar waar je die het sterkste voelt in je lichaam. Is dat in je neus, je keel, je borst, je buik, of misschien ergens anders?
  • Adem nu twee tot vijf minuten rustig in en uit op een relaxed tempo voor jou en voel alleen maar hoe jouw adem in en uit je lichaam beweegt. Verder niets.

Gebruik in gedachten voor het loslaten de symboliek van blaadjes die van een boom vallen, bubbels die uit elkaar spatten of een ballon die je op laat. Er is hier geen goed of fout in.

Meer lezen over ademwerk? Bekijk dan ‘Wat is ademwerk? (+ oefening)‘.

Tweelingzielen en de nieuwe maan van december 2021

Na de volle maan staat er op zaterdag 4 december een nieuwe maan voor ons klaar. Deze staat in vuurteken Boogschutter. De vorige nieuwe maan met zonsverduistering stond precies in het tegenovergestelde teken Tweelingen.

Voor tweelingzielen staat een zonsverduistering tijdens nieuwe maan voor een nieuw begin, maar met mogelijk drastische veranderingen.

Misschien heb je hier al een begin mee gemaakt tijdens de vorige nieuwe maan met zonsverduistering van juni. De energie van die zonsverduistering heeft namelijk doorgewerkt naar deze eclips en bepaalde situaties of lessen komen daar misschien (weer) tot een hoogtepunt. Dit is voor iedereen heel persoonlijk en thema’s kunnen hierin wisselen.

Ook lichtwerkers gaan de energie van drastische veranderingen en vooruitgang merken. Dit thema zie je trouwens ook op wereld-niveau.

Je tweelingziel… of niet?

Er komt veel aan het licht. Er vinden op dit moment veel tweelingziel ontmoetingen plaats, maar voor veel tweelingzielen is het nog niet helemaal duidelijk dat ze te maken hebben met een tweelingziel. Misschien heb jij je tweelingziel al in juni ontmoet… Je blijft maar nadenken over deze persoon. Zou het? Het kan zijn dat je rondom deze twee maanfasen in eclipsseizoen duidelijkheid krijgt. Stel je open voor tekens van het universum.

Tweelingzielen-energie richting 2022

Zoals ik al zei is eclipsseizoen 2021 voor tweelingzielen een afrondingsfase richting het jaar 2022, maar ook juist een voorbereiding.

Het jaar 2022 draagt qua numerologie het getal 6, en het getal 6 is weer verbonden aan liefdesplaneet Venus (planeet van de liefde). Lees ook ‘Tweelingzielen 2022: waarom dit hét jaar voor jullie is’.

Veel tweelingzielen worden nu klaargestoomd voor het jaar 2022, dus zie deze laatste eclipsen als een eindejaarsopruiming. Dat is nodig, zodat jij (en misschien wel je tweelingziel) jullie (licht)werk kunnen doen in het magische jaar 2022.

Zielsafspraken tussen tweelingzielen zullen door deze eclipsen ook steeds duidelijker worden en tweelingzielen zullen ‘gedwongen’ worden om hun afspraken naar elkaar te vervullen of uit te voeren.

Blijf dicht bij jezelf!

Video: Pick your reading special

Ik heb voor deze periode een ‘pick your reading’ special opgenomen. Bekijk ‘m nu!

Leestips rondom tweelingzielen

(1) Comment

  1. hoi Natasja, ik heb je pick a reading bekeken. Erg leuk en duidelijk. Gewoonlijk voel ik de energie niet via de pc, maar nu was direct voelbaar welke reading voor mij was (seleniet). Top dat je dit doet! dank je wel!
    hartelijke groet, Ingeborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨