Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan april 2021 in Schorpioen (supermaan)
26
Volle maan

Volle maan april 2021 in Schorpioen (supermaan)

Volle maan in Schorpioen - VolleMaanKalender.nl

De volgende volle maan van 2021 staat dinsdag 27 april om 05.31 uur in teken Schorpioen. ♏ Dit is een supermaan. Wat is de betekenis van de volle maan van april 2021 voor jou? Je leest ‘t hier!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

De maan gaat over emoties en gevoelens. Het is hoe jij reageert op de wereld om je heen. Je gevoel, je (innerlijke) reactie en wat je erbij merkt. De maan gaat diep, net als het gevoel dat daarbij hoort. De maan schijnt op donkere gebieden en onthult geheimen.

Dinsdag 27 april, op Koningsdag, staat de volle supermaan in waterteken Schorpioen. Een krachtige maan, die vandaag – dankzij Schorpioen – symbool staat voor transformatie van de ene fase in ons leven naar een volgende fase. Tegenover de volle maan in Schorpioen staat de zon in aardeteken Stier.

Volle maan in Schorpioen

Schorpioen is een pittig teken, dat je het beste kunt beschrijven als strategisch (lees: geheimzinnig), gepassioneerd (lees: controlerend) en doorzettend (lees: obsessief) ;-). Ook transformatie is een belangrijk element voor de Schorpioen. Verwacht veranderingen in je leven (of verwacht minstens de energie om ze in werking te zetten).

Traditioneel gezien wordt de volle maan in Schorpioen daarom ook beschouwd als een van de krachtigste volle manen voor het loslaten, opschonen en veranderen van je leven.

En dit is ook nog eens een volle supermaan. Dat betekent dat ‘ie optisch groter is – en daardoor beter zichtbaar voor ons – en dat de energie nog meer voelbaar is.

Are you willing to lose everything to gain everything – and more?

Je kan het zien als loslaten. Ben je bereid om alles te verliezen om er meer voor terug te krijgen? Je maakt iedere dag opnieuw weer een beslissing hoe jij je leven indeelt. De volle maan in Schorpioen zorgt ervoor dat jij jouw true calling ontdekt. Dat wat jou gelukkig maakt. Dat wat onvervangbaar is. Dat waar jij van nature een passie voor hebt.

Luister naar je hart en volg je intuïtie om de transformatie van rups tot vlinder te starten. En bedenk: het gaat er niet om hoe snel je ergens komt, maar hoe je er komt.

Ondanks de (emotionele) zwaarte van deze volle maan in april, is het een juist een mooie kans om goed naar jezelf te luisteren. Zie het als een ui, die je laagje voor laagje afpelt voordat je bij de sterke kern komt.

 • Verwacht ‘ongeduld’, zowel bij jezelf als bij anderen. Situaties beginnen lang te duren;
 • Verwacht moed. Moed om verandering teweeg te brengen. Moed om te zeggen wat je wil zeggen en moed om je leven in te richten zoals JIJ het wil;
 • Verwacht een verandering in je standvastigheid – op een positieve manier: waar je de controle over kunt loslaten;
 • Verwacht achterbaksheid (jep – sorry) en passieve agressiviteit uit hoeken waarvan je ’t niet had verwacht;
 • Verwacht meer van je intuïtie en beslissingen die je hierdoor intuïtief kunt maken – volg dat gevoel in je onderbuik! Jij weet wat klopt.
 • Verwacht transformatie en ’t gevoel ‘te willen veranderen’, op allerlei gebieden (dit heeft ook met de Pluto retrograde te maken);

Intenties voor de volle maan van april 2021

Zet je intenties voor deze volle maan en manifesteer je droomleven. Stapje voor stapje, beetje bij beetje. Het thema van je intenties voor deze periode? Die zijn gelinkt aan de energie van Schorpioen. Dus zet je intenties rondom transformatiegeheimen en onthullingenmoed en intuïtie. En vergeet niet: zet je intenties alsof ze al bestaan, alsof je zo al leeft. Bijvoorbeeld:

 • Verandering en transformatie is goed: ik ga mee in wat het beste is voor mij. Ik voer geen controle uit over dingen die ik niet kan controleren. “Go with the flow” is mijn motto.
 • Ik draag geen geheimen met mij mee; ik ben eerlijk over mijn leven – zowel tegen mezelf als tegen anderen.
 • Ik ben moedig. Ik inspireer anderen om ook moedig te zijn. Ik ben sterk, en ik kan alles aan. Tegenvallers ken ik niet: levenslessen zijn mooi.
 • Ik vertrouw mijn instinct en intuïtie en ik maak de juiste beslissingen vanuit mijn hart.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Volle maan rituelen voor april 2021

Tijdens de volle maan kun je speciale volle maan rituelen uitvoeren. Het doel hiervan is stilstaan bij wat je hebt bereikt en vooruit kijken naar wat je in de toekomst nog wil bereiken. Geef je lichaam en geest een boost door een zoutbad te nemen, laad je kristallen op onder het maanlicht en schrijf je successen op in je bullet journal of notitieboek

Volle maan april 2021 en de invloed op jou: check je geboortehoroscoop

In welke mate de volle maan van april 2021 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Schorpioen in je geboortehoroscoop, met name in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de volle maan. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

📱 Tip: je kunt ook gratis apps downloaden die jouw geboortehoroscoop voor jou berekenen. Handig daarbij is dat je dagelijks tips krijgt om met de energie van dat moment om te gaan. Lees hier onze top 3 gratis astrologie apps.

Wil je weten wanneer de volgende volle maan is? Bekijk in de volle maan kalender 2021 het overzicht van alle volle manen van 2021.

(3) Comments

 1. Zon in vuurteken stier? Stier is een aardeteken!

  1. Oeps, ik zie het! Dank voor je oplettendheid, ik heb het meteen aangepast 🙏

 2. Ik heb een vraagje: ik keek deze volle maan in april op mijn app met weergave van de sterrenhemel en zag niet dat de maan in het sterrenbeeld schorpioen stond… waarom wordt het volle maan in schorpioen genoemd? (of klopt mijn app niet?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨