Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan maart 2021 in Weegschaal
16
Volle maan

Volle maan maart 2021 in Weegschaal

Volle maan in Weegschaal - VolleMaanKalender.nl

De derde volle maan van 2021 is zondag 28 maart 2021 in teken Weegschaal. ♎ Wat is de betekenis van de volle maan van maart 2021 voor jou? Je leest ‘t hier!

De maan gaat over emoties en gevoelens. Het is hoe jij reageert op de wereld om je heen. Je gevoel, je (innerlijke) reactie en wat je erbij merkt. De maan gaat diep, net als het gevoel dat daarbij hoort. De maan schijnt op donkere gebieden en onthult geheimen.

Zondag 28 maart staat de volle maan om 20.48 uur in luchtteken Weegschaal. Het sterrenbeeld Weegschaal staat voor balans en harmonie, maar ook voor communicatie.

Volle maan in Weegschaal versus zon in Ram

Tegenover de volle maan in Weegschaal staat de zon in vuurteken Ram. Dat zijn tegenovergestelde tekens, en hier kan je wat van merken. De Ram-periode is er eentje om (figuurlijk) naar buiten te treden, uit je comfortzone te gaan en je dromen te volgen. Nu de maan – het hemellichaam van emoties en gevoel – daar dus recht tegenover in Weegschaal staat betekent dat vooral balans en harmonie aanbrengen in je dagelijkse leven.

Weegschaal houdt van ‘mooie dingen’

Weegschaal is het teken van ‘mooie dingen‘. En de lente brengt ons dat! Vogels fluiten, bloemen komen tot bloei en de dagen worden weer wat warmer en langer. Kleding wordt fleuriger, sandalen kunnen zo nu en dan al uit de kast en de zonnebril mag weer standaard in de tas. Let the sun shine! We kunnen niet wachten om er op uit te trekken.

Balans

En wees eerlijk, moon child... De maan is natuurlijk je favoriet, maar ook jij houdt van de zon en de warmte ervan. En trouwens: zonder de zon zouden we de maan ook niet kunnen zien ’s nachts. Weegschaal is duaal: denk aan yin en yang. Alles draait om balans!

En de goede verdeling tussen werk en privé kan lastig zijn, ook na al die maanden ‘thuiswerk-ervaring’. We zitten al zo lang op elkaar. Spanningen kunnen onnodig oplopen. En dat geeft niets – dat is normaal – maar omdat balans in het gezinsleven vooral nu ontzettend belangrijk is, kun je eens kijken bij deze mindfulness boeken voor kinderen. Wellicht is ’t wat voor je!

Terug naar de verdere impact van Weegschaal op de volle maan van maart 2021. Weegschaal is ook een teken dat harmonie belangrijk vindt. Vrede en rust onder de mensheid, harmonie in knusse gezelschappen en esthetisch ogende uitingen. Dat werkt trouwens ook door in je huis. Dat ene hoekje dat je ‘altijd al wilde opknappen’, die tuin die een goede beurt kan gebruiken of die rommel op zolder. Weg ermee! Gebruik deze periode ook om een schoonmaak te houden.

Kijk uit voor perfectionisme

Had ik al gezegd dat een Weegschaal perfectionistisch is? Nee hè. Nou, dat zijn ze. En da’s een prima eigenschap, zolang je er niet in doorslaat. Let daar tijdens deze volle maan van maart 2021 wel eventjes op. Voor je ’t weet sla je veel te ver door in perfectionisme. Je wil ten slotte niet dat je project – of andere mensen – hieronder lijden.

Dat geldt trouwens ook voor kritiek en kritisch zijn. Wees alert dat je door het perfectionisme té kritisch bent op een ander. Je mag niet jouw eigen verwachtingen projecteren op die ander, want daarmee doe je de ander tekort. Laat iedereen in zijn of haar waarde. 💖

De volle maan van maart 2021 en de liefde

Ik wilde nog wat delen over de volle maan van maart 2021 en de energie rondom de liefde. Want deze volle maan is dé volle maan van de liefde. En dat komt door Weegschaal, dit is namelijk het teken van de relaties.

Weegschalen zijn ware romanticussen. Gedichtjes, liedjes en bloemen. You name it en de Weegschaal is er gek op. En om dit in het huidige perspectief te zetten: verwen je lief even iets extra, nu. Je zit al zoveel bij elkaar op de lip, je hebt mogelijk een gezinsleven dat veel van je vergt én je werk loopt vaak ook nog even door – ondanks die razende kids in huis. Dat geeft spanningen onderling – begrijpelijk -, maar vergeet ook in deze periode niet waarom je ooit verliefd bent geworden op elkaar.

Intenties voor de volle maan van maart 2021

Zet je intenties voor deze volle maan en manifesteer je droomleven. Stapje voor stapje, beetje bij beetje. Het thema van je intenties voor deze periode? Die zijn gelinkt aan de energie van Weegschaal. Dus zet je intenties rondom harmonie, communicatie en balans. Zo verbeter je je skills optimaal en kom je dichter bij jezelf. Bijvoorbeeld…

  • Ik heb mijn werk/privé-leven in balans.
  • Thuis verloopt alles harmonieus: mijn gezin/partner en ik leven erg prettig met elkaar.
  • Ik beschik over perfectionistische trekjes, maar sla daar niet in door. Ik gebruik en verdeel mijn energie op een goede manier.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Volle maan rituelen voor maart 2021

Tijdens de volle maan kun je speciale volle maan rituelen uitvoeren. Het doel hiervan is stilstaan bij wat je hebt bereikt en vooruit kijken naar wat je in de toekomst nog wil bereiken. Geef je lichaam en geest een boost door een zoutbad te nemen, laad je kristallen op onder het maanlicht en schrijf je successen op in je bullet journal of notitieboek

Volle maan maart 2021 en de invloed op jou: check je geboortehoroscoop

In welke mate de volle maan van maart 2021 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Weegschaal in je geboortehoroscoop, met name in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de volle maan. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

📱 Tip: je kunt ook gratis apps downloaden die jouw geboortehoroscoop voor jou berekenen. Handig daarbij is dat je dagelijks tips krijgt om met de energie van dat moment om te gaan. Lees hier onze top 3 gratis astrologie apps.

Wil je weten wanneer de volgende volle maan is? Bekijk in de volle maan kalender 2021 het overzicht van alle volle manen van 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨