Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan in Stier (november 2021)
5
Maan Volle maan

Volle maan in Stier (november 2021)

Volle maan in Stier (november 2021)

De volle maan staat vrijdagochtend 19 november 2021 om 09.57 uur in Stier. ♉ Dit is een volle maan met een gedeeltelijke maansverduistering (bloedmaan). Lees hier over de betekenis van deze volle maan!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Met de volle maan in Stier – in de nacht van donderdag 18 november op vrijdag 19 november – kun je dit jaar afrondingen verwachten op ’t gebied van relaties en financiële zaken. Je kunt met de gevonden antwoorden ein-de-lijk afsluiten waar je zo lang mee bezig was… En om dit extra kracht bij te zetten, is deze volle maan ook nog eens een gedeeltelijke maansverduistering/lunar eclipse.

Deze maaneclips in Stier is gunstig voor Stieren, Kreeften, Maagden, Schorpioenen, Steenbokken en Vissen. Zij voelen de energie op een positieve manier; als extra boost of zetje in de rug. Andere tekens kunnen wat meer uitdaging verwachten; minder energie of tegenvallende acties/resultaten.

De energie van de volle maan in Stier 2021

De volle maan in Stier draait om vastberadenheidbetrouwbaarheid en wilskracht, maar vooral ook om gevoelens, verzorging en emotionele stabiliteit. En dat laatste, (emotionele) stabiliteit, is nu erg belangrijk.

Zacht en lief zijn voor elkaar, maar ook zeker zacht en lief zijn voor jezelf. Dit is heel belangrijk in deze donkere dagen van ’t najaar. Dat kwam ook terug in de november reading met orakelkaarten. Een Stier kan zich (te?) makkelijk hechten aan gewoontes en selfcare sluipt er dan bij in. Maar júist nu de dagen donkerder zijn, nu de dagen korter zijn en nu we weer wat meer thuis zijn en op onszelf zijn aangewezen… Juist nú moet je écht aan jezelf denken.

Wees in het moment. Vernieuwing hoeft niet elke dag. De Stier staat – als aardeteken – met beide benen op de grond. Geen haast, dus en echt even aarden. In het moment zijn en stilstaan bij wat je hebt. Dit is ook voor de andere tekens (vuurtekensluchttekens en watertekens) wel even goed. Tot jezelf komen en gronden. 

Finding your roots: voor sommigen misschien wel letterlijk.

Is de volle maan van november 2021 een bloedmaan?

Deze maansverduistering van de volle maan van november is helaas nét geen officiële bloedmaan te noemen. Bij een bloedmaan moet er een volledige maansverduistering zijn: dat is bij deze volle maan van november niet zo. Toch komt deze gedeeltelijke maansverduistering in de buurt met zo’n 97% verduistering. Indrukwekkend om alsnog te bekijken, toch? Ook zal de maan rood kleuren en is ‘ie optisch groter: een indicatie dat ‘ie – wat ons betreft – wél als bloedmaan mag worden gezien.

Omdat de maan in aardeteken Stier staat en de maan draait om jouw instincten en emoties, krijgen we allemaal deze volle maan allemaal een ‘snufje Stier’ in onze energie. En misschien ben je Stier als sterrenbeeld of heb je Stier zelfs in je volledige geboortehoroscoop staan. Als dat zo is, dan wordt de energie op die terreinen wat meer voelbaar.

Al vanaf twee dagen vóór de volle maan tot en met twee dagen ná de volle maan is de energie merkbaar. Dit begint dus woensdag 17 november al en duurt tot zondag 21 november. Je merkt bijvoorbeeld…

  • Dat je onzeker wordt over bepaalde zaken, bijvoorbeeld over je gezondheid;
  • Onrustig: het gevoel dat iets ‘mist’;
  • Intens dromen of dromen meer onthouden;
  • Rusteloosheid of zelfs slapeloosheid;

Het is trouwens ook heel normaal dat je slecht slaapt tijdens de volle maan. Woelen, onrustige nachten en intense dromen… Het hoort erbij! Je leest hier meer over je nachtrust tijdens de volle maan.

✨ Ben je op zoek naar affirmaties voor bij de volle maan? Het uitspreken van affirmaties, en daar ook in geloven, helpt mee in het manifesteren van je droomleven. Je kunt ook je maan affirmaties journallen.

‘Eclipse season’ is begonnen (eclipsseizoen)

De gedeeltelijke volle maansverduistering van 18 op 19 november is de start van ‘eclipse season‘, oftewel eclipsseizoen. Na deze bijna-bloedmaan komt er een zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Boogschutter van 4 december. Een zonsverduistering kan alleen plaatsvinden tijdens nieuwe maan, wanneer de maan tussen de aarde en de zon instaat. De zonsverduistering van december 2021 is een totale zonsverduistering, maar helaas kunnen we die vanuit Nederland niet zien. 

Lees ook ‘Tweelingzielen opgelet: dit moet je weten over eclipsseizoen 2021‘.

Rituelen voor deze maaneclips in Stier

  • Wees dankbaar – Schrijf in je dankbaarheidsjournal (of ander fysiek notitieboekje) op waar jij dankbaar voor bent. Dat kan al (of júist) voor de kleine dingen zijn: een warme douche in de ochtend, het ochtendzonnetje op weg naar school/werk of de geur van verse koffie.
  • Vergeef – Wrok koesteren is als het drinken van vergif en verwachten dat de andere persoon hier ziek van wordt. Kortom: het heeft geen zin om wrok te (blijven) voelen. Vergeten hoeft niet, maar vergeven werkt verlossend. Tip: gebruik deze ademwerk-oefening.
  • Kom in balans – Bedenk voor jezelf wat uit balans is. Werk versus privé? Gezin versus jijzelf? Beloof jezelf tenminste één iets anders te doen om hier verandering in te brengen.

Bekijk hier meer volle maan rituelen.

Tweelingzielen en de volle maan van november 2021

Een volle bloedmaan werkt op tweelingzielen (zielsconnecties) als een soort ‘uitzuivering’ en daarom noemt twinflame expert Natasja deze volle maan specifiek een uitzuiveringsmaan.

De vorige bloedmaan in vuurteken Boogschutter was woensdag 26 mei. Weet jij nog wat er gaande was tussen jou en je tweelingziel? Denk terug aan die tijd van toen. En nog belangrijker: denk terug aan welke thema’s er toen speelden. Wat hebben jullie sindsdien uitgewerkt? Dit is de tweede bloedmaan van dit jaar en daarom staat ‘ie symbool voor afronding van de fase tussen de eerste bloedmaan en deze.

De afgelopen maanden kon je (al dan niet bewust) reflecteren op jezelf en je tweelingzielenproces. Heb jij alle diepe en donkere stukken die toen speelden tussen jou en je tweelingziel aangekeken, of heb je er wel iets mee gedaan? Dit gevoel werd nog eens versterkt door alle retrograde planeten… En juist deze ‘verborgen’ stukken – alles dat weggestopt is – wordt door de energie van deze krachtige volle bloedmaan naar boven gehaald.

Probeer deze volle maan met lunar eclipse niet te zien als iets negatiefs, maar gebruik juist die ‘uitzuiverings’-energie om los te laten en kwijt te raken wat jou niet meer dient.

Dat geeft je ruimte voor nieuwe inzichten, ook al voelt het op het moment misschien helemaal niet zo. Dit is ook meteen prettig, want zo ga je ‘opgeruimd’ het nieuwe jaar (2022) in. Blijven wegstoppen werkt niet. Vergeven, en misschien wel loslaten, is voor nu het beste. Maar bekijk de situatie ook vooral vanuit jezelf; wij kunnen je alleen advies geven om met de energie van de maan mee te bewegen.

Na de volle maan van november begint op 22 november 2021 het Boogschutter-seizoen. Hiermee komen we een beetje uit de emotionele en diepgaande energie van Schorpioen-seizoen. Tweelingzielen zullen richting de feestmaand wat meer lucht en ademruimte krijgen rondom hun tweelingzielenproces. Boogschutter zorgt namelijk voor meer plezier en passie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨