Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan in Ram (oktober 2021)
1
Volle maan

Volle maan in Ram (oktober 2021)

Volle maan in Ram - VolleMaanKalender.nl

Woensdag 20 oktober 2021 staat de volle maan om 16.56 uur in Ram ♈, recht tegenover de zon in Weegschaal. Deze volle maan draait om relaties, (zelf)bevestigingen en compromissen. Lees hier meer over de spirituele betekenis van de volle maan van oktober 2021!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De maan gaat over emoties en gevoelens. Het is hoe jij reageert op de wereld om je heen. Je gevoel, je (innerlijke) reactie en wat je erbij merkt. De maan gaat diep, net als het gevoel dat daarbij hoort. Ze schijnt op donkere gebieden en onthult geheimen.

De energie van Ram versus Weegschaal

Nu de zon in Weegschaal staat, zijn we ons bewust van relaties en alles wat daarbij komt kijken. Compromissen sluiten, het ‘samen’ zijn en het vinden van balans. Met de volle maan in Ram komt echter de assertieve, leidende en ‘persoonlijke’ energie naar voren. Waar je dus met de zon in Weegschaal nadenkt, wikt en weegt om het voor een ‘samen’ beter te maken, zul je met de maan in Ram juist nadenken over hoe ‘t voor jezelf beter kan zijn. Deze volle maan spoort ons dus aan om een balans te vinden tussen het voldoen aan je persoonlijke behoeften en het voorzien van de behoeften van je geliefde.

Ram: temperamentvol en assertief

Ram is een vuurteken en met de volle maan in dit teken heb je de neiging om gehaast te reageren. Ook kan je een vurig temperament hebben – iets dat je normaal misschien niet hebt of wat meer onderdrukt. Ram spreekt zich uit, gaat ervoor en laat zich niet kennen. Gezag? Daar reageer je slecht op. Ze kunnen je maar beter even met rust laten ;-).

Met de volle maan in een vuurteken, heb je energie voor honderd. Je werkt ’t beste in een prestatiegerichte omgeving. Gebruik deze energie dan ook om projecten op ‘t werk af te ronden. Problemen oplossen? Geen probleem voor jou, deze periode! Je gaat keihard aan de slag en je komt – sneller dan gebruikelijk – met een oplossing.

Een fijn voordeel van de maan in Ram, is dat je je flink kan verwonderen over dingen. Kleine dingen die je voorheen misschien zou missen, die zie je nu wel. Kinderlijke verwondering, zo zou je ’t kunnen noemen.

Wist je dat… de volle maan van oktober 2021 ook wel de volle oogstmaan – Full Harvest Moon – wordt genoemd? 🎑 Dit is de volle maan die ’t dichtste bij het ‘herfstpunt’ staat: het punt in het jaar waarop we de herfst op het noordelijke halfrond inluiden.

Beter slapen tijdens de volle maan

Een volle maan kost je dus veel energie en kan je flink moe maken. Slaap je slecht tijdens de volle maan? Lig je te woelen? Na te denken? Of gewoon ‘te wachten op je slaap’? Je bent zeker niet de enige!

Lees hier hoe witte ruis kan helpen om je slaap te verbeteren. Ook een verzwaringsdeken kan helpen bij een betere nachtrust. Zo’n deken voelt namelijk als een stevige knuffel, en dat werkt weer ontspannend. Ook vermindert het angstgevoelens en rusteloosheid. En dat is wetenschappelijk bewezen!

Intenties voor de volle maan in Ram

Zet je intenties voor deze volle maan en manifesteer je droomleven. Stapje voor stapje, beetje bij beetje. Het thema van je intenties voor deze periode? Die zijn gelinkt aan de energie van Ram, dus denk aan assertiviteit, strijdlust en onafhankelijk.

Volle maan rituelen voor oktober 2021

Tijdens de volle maan kun je speciale volle maan rituelen uitvoeren. Het doel hiervan is stilstaan bij wat je hebt bereikt en vooruit kijken naar wat je in de toekomst nog wil bereiken. Geef je lichaam en geest een boost door een zoutbad te nemen, laad je kristallen op onder het maanlicht en schrijf je successen op in je bullet journal of notitieboek

Volle maan in Ram 2021 en de invloed op jou: check je geboortehoroscoop

In welke mate de volle maan van oktober 2021 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Ram in je geboortehoroscoop, met name in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de volle maan. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

📱 Tip: je kunt ook gratis apps downloaden die jouw geboortehoroscoop voor jou berekenen. Handig daarbij is dat je dagelijks tips krijgt om met de energie van dat moment om te gaan. Lees hier onze top 3 gratis astrologie apps.

Wil je weten wanneer de volgende volle maan is? Bekijk in de volle maan kalender 2021 het overzicht van alle volle manen van 2021.

Lees ook…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.