Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
De volgende gedeeltelijke maansverduistering van 2021 komt eraan (en dit moet je weten)
0
Nieuws

De volgende gedeeltelijke maansverduistering van 2021 komt eraan (en dit moet je weten)

gedeeltelijke maansverduistering van 2021

Donderdag 18 november op vrijdag 19 november 2021 is er een gedeeltelijke maansverduistering te zien vanuit Nederland. De volle maan in Stier schuift dan achter de aarde en verdwijnt (in dit geval gedeeltelijk) in de schaduw ervan.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Met de volle maan in Stier – die zéér veel energie geeft – kun je afrondingen verwachten op ’t gebied van relaties en financiële zaken. Je kunt met de gevonden antwoorden ein-de-lijk afsluiten waar je zo lang mee bezig was… En om dit extra kracht bij te zetten, is deze volle maan ook nog eens een gedeeltelijke maansverduistering.

Bloedmaan of niet?

Deze maansverduistering van de volle maan van november is helaas nét geen bloedmaan te noemen. Bij een bloedmaan moet er een volledige maansverduistering zijn: dat is nu niet zo. Toch komt deze gedeeltelijke maansverduistering in de buurt met zo’n 97% verduistering. Indrukwekkend om alsnog te bekijken, toch?

De gedeeltelijke maansverduistering van 2021 fotograferen: zo doe je dat

  • Zoek een geschikte locatie. Een locatie in de natuur, bij voorkeur. Ergens waar het minste ‘lichtvervuiling’ is, zodat je deze gedeeltelijke maansverduistering goed kunt vastleggen.
  • Gebruik een statief, zoals deze voor je camera of deze voor je telefoon. Met het gebruik van een statief voorkom je wazige en onscherpe foto’s.
  • Maak je de foto met je spiegelreflexcamera, gebruik dan een telelens als je die hebt. Heb je die niet, probeer dan een objectief van 200mm om zo dicht mogelijk in de buurt te komen.
  • Gebruik de timer! Stel in dat je foto wordt gemaakt met de timerfunctie. Waarom? Nou, zo kun je de camera niet per ongeluk (al is ‘t maar een klein beetje) bewegen tijdens ‘t indrukken van de sluiterknop. Zelfs met gebruik van statief (of juist dan óók) is het gebruik van een timer een slim idee
  • Wil je meer in-depth fotografie tips? In dit artikel van CameraNu.nl lees je over sluitertijd, ISO, etc. voor het fotograferen van de gedeeltelijke maansverduistering.

‘Eclipse season’ is begonnen (eclipsseizoen)

De gedeeltelijke volle maansverduistering van 18 november 2021 is de start van ‘eclipse season‘, oftewel eclipsseizoen. Na deze bijna-bloedmaan komt er een zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Boogschutter van 4 december. Een zonsverduistering kan alleen plaatsvinden tijdens nieuwe maan, wanneer de maan tussen de aarde en de zon instaat. De zonsverduistering van december 2021 is een totale zonsverduistering, maar helaas kunnen we die vanuit Nederland niet zien. Wil je ‘t wel spotten? Dan zul je naar Antarctica moeten gaan. Er gaan wel wat cruiseschepen. Wil je voor een 13-daagse ‘eclipse tour’ die kant op, dan kost je dat zo’n $16,400 per persoon. Toegegeven: het idee van een witte, stille ijswereld die steeds kouder en donkerder wordt (wanneer de zonsverduistering plaatsvindt) is wel magisch…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨