Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan mei 2020 in Schorpioen: intuïtie en transformatie
5
Volle maan

Volle maan mei 2020 in Schorpioen: intuïtie en transformatie

Volle maan in Schorpioen - VolleMaanKalender.nl

Donderdag 7 mei 2020 is er een volle maan, ditmaal in waterteken Schorpioen. ♏ Wat ga je van deze volle supermaan van mei 2020 merken? 🌕

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De volle maan staat in Schorpioen, recht tegenover de zon in Stier. Deze Stier-periode richt zich op geduld, vertrouwen en standvastigheid. Nu de maan – het hemellichaam van emoties en gevoel – daar dus recht tegenover in Schorpioen staat betekent dat een emotionele shift op deze drie gebieden: geduld, vertrouwen en standvastigheid.

Volle maan in Schorpioen

Deze volle maan is dus in waterteken Schorpioen. ♏ Watertekens (Kreeft, Vissen en Schorpioen) staan bekend om hun emotionaliteit, intensiteit en gevoeligheid. Van verfrissend naar kolkend: watertekens kunnen zich volledig vrij voelen of juist verdrinken in de diepte van hun gedachten. Schorpioen is een pittig teken, dat je het beste kunt beschrijven als strategisch (lees: geheimzinnig), gepassioneerd (lees: controlerend) en doorzettend (lees: obsessief) ;-).

De energie van de volle maan is collectief, maar als jij een waterteken bent (Kreeft, Schorpioen of Vissen) of je hebt een waterteken in je maan-teken of ‘rising sign’ (ascendant), dan voel je bovenstaande energie meer. En als jij als sterrenbeeld Schorpioen bent, of je hebt Schorpioen in je geboortehoroscoop in je maan-teken of ascendant, dan ga je de energie van de volle maan in Schorpioen ten volste ervaren.

Voor iedereen geldt tijdens deze volle maan in mei 2020 in ieder geval:

 • Verwacht transformatie en ‘t gevoel ‘te willen veranderen’, op allerlei gebieden (dit heeft ook met de Pluto retrograde te maken);
 • Verwacht connecties, vriendschappen of relaties die verbreken (dit heeft ook te maken met de Venus retrograde 2020 die er aan zit te komen!);
 • Verwacht ‘ongeduld’, zowel bij jezelf als bij anderen. Situaties beginnen lang te duren;
 • Verwacht moed. Moed om verandering teweeg te brengen. Moed om te zeggen wat je wil zeggen en moed om je leven in te richten zoals JIJ het wil;
 • Verwacht een verandering in je standvastigheid – op een positieve manier: waar je de controle over kunt loslaten;
 • Verwacht achterbaksheid (jep – sorry) en passieve agressiviteit uit hoeken waarvan je ‘t niet had verwacht;
 • Verwacht meer van je intuïtie en beslissingen die je hierdoor intuïtief kunt maken – volg dat gevoel in je onderbuik! Jij weet wat klopt.

💡 De bijnaam van de volle maan van mei is de ‘bloemenmaan‘. Dit is natuurlijk omdat alles tot bloei komt. Het voorjaar is vol aan ‘t werk! Enjoy, moon child. 🌸

Volle supermaan van mei 2020

De volle maan van van mei is een volle supermaan – de laatste supermaan van 2020. Dat betekent dat ‘ie optisch groter is – en daardoor beter zichtbaar voor ons – en dat de energie die ik hierboven heb beschreven nog meer voelbaar is. Hoewel deze volle maan een minder grote supermaan is dan haar voorgangers, is de energie dus wel 100% merkbaar. Niet alleen vanwege de kracht van de volle supermaan, maar ook omdat ‘ie in Schorpioen staat én tegelijk valt met de Pluto retrograde 2020 in Steenbok (dood en wedergeboorte als zuivering – hallo!).

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Volle maan rituelen

Pluk de vruchten van de intenties die je met de nieuwe maan in Schorpioen hebt gezet. Het draait bij een volle maan allemaal om voltooiingen en een volle maan ritueel kan je helpen om in de juiste energie te komen en deze ten volste te gebruiken. Hoe? Lees hier 5 praktische volle maan rituelen om uit te voeren.

Intenties voor de volle maan van mei 2020

Gebruik de energie van de volle maan van mei 2020 en zet je intenties rondom de onderwerpen die deze volle maan belichten: transformatie, geheimen en onthullingen, moed en intuïtie. En vergeet niet: zet je intenties alsof ze al bestaan, alsof je zo al leeft. Bijvoorbeeld:

 • Verandering en transformatie is goed: ik ga mee in wat het beste is voor mij. Ik voer geen controle uit over dingen die ik niet kan controleren. “Go with the flow” is mijn motto.
 • Ik draag geen geheimen met mij mee; ik ben eerlijk over mijn leven – zowel tegen mezelf als tegen anderen.
 • Ik ben moedig. Ik inspireer anderen om ook moedig te zijn. Ik ben sterk, en ik kan alles aan. Tegenvallers ken ik niet: levenslessen zijn mooi.
 • Ik vertrouw mijn instinct en intuïtie en ik maak de juiste beslissingen vanuit mijn hart.

Volle manen 2020

Wil je weten wanneer de volgende volle maan is? Bekijk in de volle maan kalender het overzicht van alle volle manen van 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.