Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan januari 2021 in Leeuw
3
Volle maan

Volle maan januari 2021 in Leeuw

Volle maan in Leeuw - VolleMaanKalender.nl

De eerste volle maan van 2021 is donderdag 28 januari 2021 in teken Leeuw ♌. Wat is de betekenis van de volle maan van januari 2021 voor jou? Je leest ‘t hier!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Vuurteken Leeuw gaat om ’t hart en de ego. Leeuwen zijn energiek, optimistisch en ‘het stralende middelpunt’. En – of je nu Leeuw bent of niet – met de volle maan in dit teken voel jij ook deze energie. Je hebt de motivatie om nieuwe projecten te beginnen of oude projecten op te pakken.

Met de maan in Leeuw ben je ‘speels’ en vrij. Je hebt sterke, maar stabiele emoties en je bent trouw. Soms neig je tot egocentrisme of bazigheid. Je reageert slecht op het verlies van waardigheid.

Volle maan in Leeuw versus zon in Waterman

Tegenover de volle maan in Leeuw staat de zon in luchtteken Waterman. Het is dan namelijk Waterman-seizoen. Waterman gaat over ’t hoofd en Leeuw dus over ’t hart. Waar een Leeuw ontzettend goed is in het oppakken en starten van nieuwe projecten, loopt een Leeuw er altijd tegenaan dat het afmaken van de projecten (of het werken in details) lastiger is.

Gelukkig is daar tegenhanger Waterman. De Waterman, die projecten en gedachten op rij kan zetten. Waterman, die orde in de chaos van Leeuw schept. En Waterman, die het vuur van Leeuw (nieuw) leven inblaast. Vuur heeft lucht nodig om te kunnen bestaan, en lucht kan wel wat vuur gebruiken om plannen door te pakken.

Een mooi samenspel om je nieuwjaarsplannen door te pakken, projecten te starten en initiatieven tot bloei te laten komen.

💡 Wist je dat… de volle maan van januari wordt ook wel de ‘Wolfmaan’ wordt genoemd? 🐺 Dat stamt nog uit de tijd van vroeger, toen de wolven op dat moment vaker huilden. Destijds werd aangenomen dat wolven huilden omdat ze honger hadden tijdens de winter, maar inmiddels weten we dat wolven huilen om territorium te definiëren, andere wolven van de roedel te lokaliseren, sociale banden te versterken en de jacht te coördineren. 🌕

Volle maan in Leeuw: ga in de schijnwerpers (maar durf ook kritiek te accepteren)

Een Leeuw is in z’n element wanneer ‘ie indruk kan maken op anderen én daar lof en bewondering voor krijgt. En je voelt ‘m al aankomen: tijdens deze volle maan is dat ook dé energie voor iedereen. Ga in de schijnwerpers, laat zien wie je bent en wees trots op wat je doet!

Een leerpuntje? Ook die is voor Leeuwen heel herkenbaar, maar ook jij moet er nu aan geloven: kritiek is niet altijd leuk. Kritiek accepteren is moeilijk. Maar het is beter om ’t wel te doen, want je wordt er – veelal – alleen maar beter van!

Intenties voor de volle maan van januari 2021

Zet je intenties voor deze volle maan en manifesteer je droomleven. Stapje voor stapje, beetje bij beetje. Het thema van je intenties voor deze periode? Die zijn gelinkt aan de energie van Leeuw. Dus zet je intenties rondom leiderschap, innovativiteit en optimisme. Zo verbeter je je skills optimaal en kom je dichter bij jezelf.

Lees hier hoe je je intenties voor 2021 kunt zetten.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Volle maan rituelen voor januari 2021

Tijdens de volle maan kun je speciale volle maan rituelen uitvoeren. Het doel hiervan is stilstaan bij wat je hebt bereikt en vooruit kijken naar wat je in de toekomst nog wil bereiken. Geef je lichaam en geest een boost door een zoutbad te nemen, laad je kristallen op onder het maanlicht en schrijf je successen op in je bullet journal of notitieboek

Volle maan januari 2021 en de invloed op jou: check je geboortehoroscoop

In welke mate de volle maan van januari 2021 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Leeuw in je geboortehoroscoop, met name in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de volle maan. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

📱 Tip: je kunt ook gratis apps downloaden die jouw geboortehoroscoop voor jou berekenen. Handig daarbij is dat je dagelijks tips krijgt om met de energie van dat moment om te gaan. Lees hier onze top 3 gratis astrologie apps.

Schaduwperiode Mercurius retrograde februari 2021

Mercurius retrograde is ook in aantocht (zaterdag 30 januari begint ‘ie al!) en tijdens de volle maan van januari bevinden we ons in de zogeheten ‘schaduwperiode’. De energie van Mercurius retrograde komt dan al op ons af, en aangezien ‘ie in teken Waterman is kunnen er – gezien de rationele aard van Waterman – al snel misverstanden kunnen ontstaan… Lees hier meer over de impact van deze retrograde en waarom de Mercurius retrograde zoveel met ons doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨