Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Volle maan september 2021 in Vissen
45
Maan Volle maan

Volle maan september 2021 in Vissen

Volle maan september 2021 in Vissen

De volle maan van september 2021 is op dinsdag 21 september in waterteken Vissen. Je leest hier over de betekenis van de volle maan vanseptember 2021 en wat je van de energie kan merken!

Dinsdag 21 september staat de volle maan om 01.54 uur in waterteken Vissen. De volle maan is dus in de nacht van maandag 20 september op dinsdag 21 september.

De maan gaat over emoties en gevoelens. Het is hoe jij reageert op de wereld om je heen. Je gevoel, je (innerlijke) reactie en wat je erbij merkt. De maan gaat diep, net als het gevoel dat daarbij hoort. Ze schijnt op donkere gebieden en onthult geheimen.

De maan in Vissen staat in september 2021 recht tegenover de zon in aardeteken Maagd. Zon tegenover maan brengt je huis, familie en relaties voor de komende twee weken scherper in beeld. Het gaat dan om tegengestelde krachten zoals werk versus thuis of wat je nodig hebt versus wat je eigenlijk zou willen. Dit kan zorgen voor innerlijke spanningen en dat kost je natuurlijk energie.

Deze volle maan brengt geluk en goed nieuws. Dat is omdat de maan in een bepaalde verhouding staat tot geluksplaneet Jupiter. Dit is dus een goede periode voor (zakelijke) deals, studie, onderzoek en het maken van plannen. Let er wel op dat de laatste Mercurius retrograde van 2021 in aantocht is (we zitten al in de schaduwperiode) en dat je nu nog nét wel (of niet, it’s up to you) reizen moet maken en grote contracten kan ondertekenen.

Oogstmaan

De maan van september 2021 staat ook wel bekend als de Oogstmaan (‘Harvest Moon’). Die naam is meegegeven door de naderende herfstequinox (22 september 2021). De maan die het dichtste bij deze equinox valt, mag de naam Oogstmaan dragen. Dit jaar is dat dus de volle maan van september.

Daarnaast heet het Oogstmaan omdat – je zult ‘t al gemerkt hebben – de maan meerdere avonden heel helder is. Zo is er gedurende de nacht helder maanlicht en traditioneel gezien werd dit door boeren gebruikt om hun zomergewassen ‘s nachts te oogsten.

Volle maan maakt moe: tips om beter te kunnen slapen

Een volle maan kost je dus veel energie en kan je flink moe maken. Slaap je slecht tijdens de volle maan? Lig je te woelen? Na te denken? Of gewoon ‘te wachten op je slaap’? Je bent zeker niet de enige!

Lees hier hoe witte ruis kan helpen om je slaap te verbeteren. Ook een verzwaringsdeken kan helpen bij een betere nachtrust. Zo’n deken voelt namelijk als een stevige knuffel, en dat werkt weer ontspannend. Ook vermindert het angstgevoelens en rusteloosheid. En dat is wetenschappelijk bewezen!

Intenties voor de volle maan van september 2021

Zet je intenties voor deze volle maan en manifesteer je droomleven. Stapje voor stapje, beetje bij beetje. Het thema van je intenties voor deze periode? Die zijn gelinkt aan de energie van Vissen, dus denk aan inlevingsvermogen en fantasie, maar ook aan intuïtie en loyaliteit.

Volle maan rituelen voorseptember 2021

Tijdens de volle maan kun je speciale volle maan rituelen uitvoeren. Het doel hiervan is stilstaan bij wat je hebt bereikt en vooruit kijken naar wat je in de toekomst nog wil bereiken. Geef je lichaam en geest een boost door een zoutbad te nemen, laad je kristallen op onder het maanlicht en schrijf je successen op in je bullet journal of notitieboek

💎 Tip: bekijk hier met welke kristallen en stenen jij ‘t meeste uit de Maagd-periode haalt of check hier de praktische gids ‘Sterrenbeeld Sieraden‘ en ontdek welk sieraad bij jou past!

Volle maanseptember 2021 en de invloed op jou: check je geboortehoroscoop

In welke mate de volle maan van september 2021 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Vissen in je geboortehoroscoop, met name in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de volle maan. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

📱 Tip: je kunt ook gratis apps downloaden die jouw geboortehoroscoop voor jou berekenen. Handig daarbij is dat je dagelijks tips krijgt om met de energie van dat moment om te gaan. Lees hier onze top 3 gratis astrologie apps.

Wil je weten wanneer de volgende volle maan is? Bekijk in de volle maan kalender 2021 het overzicht van alle volle manen van 2021.

Misschien vind je deze items ook leuk?

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan. Ook kun je gezellig meepraten over spirituele onderwerpen en delen we onderling tips & tricks! Aanmelden voor de incidentele nieuwsbrief kan natuurlijk ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items ✨