Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan mei 2021 in Boogschutter (supermaan en bloedmaan)
28
Volle maan

Volle maan mei 2021 in Boogschutter (supermaan en bloedmaan)

Volle maan mei 2021 in Boogschutter (supermaan en bloedmaan)

Een bijzondere volle maan in de maand mei: woensdag 26 mei om 13.13 uur staat ze in teken Boogschutter. ♐ Dit is een supermaan én een bloedmaan. Wat is de betekenis van de volle maan van mei 2021 voor jou? Je leest ‘t hier!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

De maan gaat over emoties en gevoelens. Het is hoe jij reageert op de wereld om je heen. Je gevoel, je (innerlijke) reactie en wat je erbij merkt. De maan gaat diep, net als het gevoel dat daarbij hoort. De maan schijnt op donkere gebieden en onthult geheimen.

Woensdag 26 mei staat volle supermaan om 13.13 uur in vuurteken Boogschutter.  Met de maan in Boogschutter voel je je optimistisch. Je kunt de hele wereld aan, je kunt al je doelen bereiken en niks is te gek! Je bent enthousiast en voelt je krachtig. Een prachtige energie! Tegenover de volle maan in Schorpioen staat de zon in luchtteken Tweelingen.

Het is de perfecte tijd om grote, lopende zaken en projecten af te ronden. Wat heb je nog openstaan? Maak de balans op en werk aan een actieplan. Doe je ’t nu niet, dan werkt het ook niet (en laat je het nog heel lang liggen).

Welke stappen zijn noodzakelijk om je lopende zaken/project tot een goed einde te laten komen? Schrijf ze op. Opschrijven? Ja, opschrijven. Zodra je met een pen je doelen op papier zet, staan ze er. Ze staan ‘vast’, en je geeft er al meteen een boel energie aan mee. Gebruik hierom dus ook geen potlood en kies voor een (bullet) journal waar jij je prettig bij voelt.

Volle supermaan/bloedmaan in Boogschutter

De volle maan van mei is een volle supermaan en een bloedmaan. Een supermaan omdat ‘ie dichter bij de aarde staat. Dat maakt ‘m optisch grote voor ons en daardoor is ze beter zichtbaar. Een bloedmaan omdat ‘t een totale maansverduistering is van de volle maan. Deze verduistering is helaas vanuit Nederland niet te zien, maar je kunt de energie wel merken. Wil je er meer over lezen over wat een bloedmaan is, check dan ’t artikel ‘Wat is een bloedmaan?‘.

💡 Wist je trouwens dat het symbool van Boogschutter de Centaur – half mens, half paard – is? Dit is een fabeldier uit de oude, Griekse mythologie. Het symbool moedigt ons aan om meer begrip te tonen voor onze innerlijke, dierlijke instincten. Geef je dus wat vaker over aan dat oer-gevoel in jezelf of probeer meer te aarden in de natuur.

Intenties voor de volle maan van mei 2021

Zet je intenties voor deze volle maan en manifesteer je droomleven. Stapje voor stapje, beetje bij beetje. Het thema van je intenties voor deze periode? Die zijn gelinkt aan de energie van Boogschutter. Dus zet je intenties rondom avontuurfilosofie en ambitie. En vergeet niet: zet je intenties alsof ze al bestaan, alsof je zo al leeft. Bijvoorbeeld:

  • Er komt een boost in m’n werkleven;
  • Ik ga met meer plezier naar m’n werk;
  • Ik ben optimistisch;
  • Projecten gaan me gemakkelijk af;
  • Ik volg mijn hart en kies voor mezelf;
  • Ik ben avontuurlijk: ik durf er op uit te gaan en probeer graag iets nieuws uit;
  • Ik ben optimistisch: het komt goed en ik kan alles aan wat op mijn pad komt (dit zie ik als levenslessen);
  • Ik ben ambitieus; ik heb plezier in mijn werk en heb ontdekt wat mijn kracht is. Hierdoor sta ik sterker in mijn werk.
  • Ik kan verwachtingen (h)erkennen en loslaten; hierdoor blijf ik dicht bij mezelf en kan ik mijn grenzen beter aangeven.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Volle maan rituelen voor mei 2021

Tijdens de volle maan kun je speciale volle maan rituelen uitvoeren. Het doel hiervan is stilstaan bij wat je hebt bereikt en vooruit kijken naar wat je in de toekomst nog wil bereiken. Geef je lichaam en geest een boost door een zoutbad te nemen, laad je kristallen op onder het maanlicht en schrijf je successen op in je bullet journal of notitieboek

Volle maan mei 2021 en de invloed op jou: check je geboortehoroscoop

In welke mate de volle supermaan van mei 2021 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Boogschutter in je geboortehoroscoop, met name in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de volle maan. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

📱 Tip: je kunt ook gratis apps downloaden die jouw geboortehoroscoop voor jou berekenen. Handig daarbij is dat je dagelijks tips krijgt om met de energie van dat moment om te gaan. Lees hier onze top 3 gratis astrologie apps.

Schaduwperiode Mercurius retrograde

Mercurius retrograde is ook in aantocht en tijdens de volle maan van mei bevinden we ons al in de zogeheten ‘schaduwperiode’. De energie van Mercurius retrograde komt dan al op ons af. Lees hier meer over de impact van deze retrograde en waarom de Mercurius retrograde zoveel met ons doet.

Wil je weten wanneer de volgende volle maan is? Bekijk in de volle maan kalender 2021 het overzicht van alle volle manen van 2021.

(1) Comment

  1. Ik doe geen oog dicht wanneer het volle maan is…ben wel hyperactief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨