Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Deze tarot kaart hoort bij jouw sterrenbeeld
1
Horoscopen Spiritualiteit Tarot

Deze tarot kaart hoort bij jouw sterrenbeeld

Deze tarot kaart hoort bij jouw sterrenbeeld

Wist je dat ieder sterrenbeeld een eigen tarot kaart heeft? De betekenis van de tarot kaart past bij de energie van je sterrenbeeld. Voor Weegschaal is dat bijvoorbeeld de tarot kaart Gerechtigheid. Meer weten? Lees dan gauw verder! ๐Ÿ’–

Tarot kaarten zijn opgedeeld in de grote arcana (22 kaarten) en de kleine arcana (56 kaarten). Onder de kleine arcana vallen vier elementen die elk hun eigen symbool in de tarot hebben, namelijk:

ElementSterrenbeeldSymbool
VuurRam, Leeuw en BoogschutterStaven (Wands)
AardeStier, Maagd en SteenbokPentakels (Pentacles)
LuchtTweelingen, Weegschaal en WatermanZwaarden (Swords)
WaterKreeft, Schorpioen en VissenBekers (Cups)

Daarnaast heeft elk sterrenbeeld een eigen tarot kaart uit de grote arcana. Bekijk hier welke tarot kaart matcht bij welk sterrenbeeld!

Ram (21 maart โ€“ 19 april) โ™ˆ

Bij sterrenbeeld Ram hoort de tarot kaart Keizer. De Keizer-kaart staat voor gezag en de kracht: eigenschappen die vuurteken Ram ook in zich heeft. De Ram is er niet vies van om een beetje authoriteit te pakken. De tarot kaart van de Keizer staat ook voor loyaliteit. Rammen komen altijd op voor hun vrienden en familie.

Stier (20 april – 20 mei) โ™‰

De tarot kaart die bij sterrenbeeld Stier hoort is de Hogepriester (Hiรซrofant). De Hogepriester-kaart staat voor zorgvuldigheid. Een eigenschap die Stier ook in zich heeft. Stier is een aardeteken en wat dat betreft is ’t wellicht ‘gek’ dat juist de Hogepriester in tarot de kaart is voor dit teken, maar… Stier kan juist de wijsheid van de Hogepriester terugbrengen naar aarde. Denk aan ‘Down to earth‘.

Tweelingen (21 mei – 20 juni) โ™Š

De tarot kaart die bij sterrenbeeld Tweelingen hoort is de kaart van De Geliefden. Op de kaart staan twee mensen afgebeeld: dualiteit, net als Tweelingen dat is. Man versus vrouw, nog zo’n dualiteit die op de tarot kaart van de Geliefden te zien is. Samen vormen ze รฉรฉn geheel. Tweelingen is een luchtteken, en dat zie je terug in de wolken op de tarot-kaart. Een prachtige kaart, overigens! Deze wordt ook vaak geassocieerd met soul mates en twin flames.

Kreeft (21 juni – 22 juli) โ™‹

Bij waterteken Kreeft hoor tarot kaart De Zegewagen. De Zegewagen staat voor beweging die leidt tot groei en verandering. Kreeften zijn erg intuรฏtief en zij kunnen deze kracht gebruiken om positieve groei teweeg te brengen en – ja hoor – te zegevieren. Op de afbeelding van de tarot kaart zie je iemand in een harnas en dat past symbolisch bij sterrenbeeld Kreeft. Waar een harnas iemand beschermt tegen invloeden van buitenaf, beschermen Kreeften beschermen hun gevoelens en gedachten ook graag tegen invloeden van de buitenwereld.

Leeuw (23 juli – 22 augustus) โ™Œ

Sterrenbeeld Leeuw hoort bij tarot kaart Kracht. Dit is zo vanwege de symbolische sterkte die ze allebei delen. Ah, en daarnaast… er is natuurlijk een Leeuw te spotten in de tarot kaart. Ook is er een infinity-teken (of getal 8) te zien. Het getal 8 symboliseert energie en vrijgevigheid. Het infinity-teken geeft aan dat het oneindig is. Kortom: oneindige energie en kracht – eigenschappen die vuurteken Leeuw ook in zich heeft – met deze prachtige kaart!

Maagd (23 augustus – 22 september) โ™

Bij Maagd hoort tarot kaart Kluizenaar. Aardeteken Maagd staat voor netheid, perfectionisme en reinheid. Smetloos en maagdelijk. Een kluizenaar leeft alleen en is รฉรฉn met z’n gedachten. Iets waar de Maagd ook goed in is: in afzondering nadenken over gedachten. Een zoektocht naar perfectie, zonder invloeden van buitenaf. Op de tarot kaart is een wijze man afgebeeld. Dit staat symbool voor de intelligentie die Maagden in zich hebben.

Weegschaal (23 september – 22 oktober) โ™Ž

Tarot kaart Gerechtigheid hoort bij sterrenbeeld Weegschaal. Luchtteken Weegschaal is hรฉt teken van gerechtigheid en eerlijkheid. Logisch dus ook dat de tarot kaart die dit symboliseert, gekoppeld is aan dit teken. Daarnaast is een weegschaal natuurlijk ook van het wikken en wegen en het maken van keuzes. Op de tarot kaart zie je iemand met een weegschaal in de hand (dit staat voor keuzes en afwegingen) en een zwaard (dit staat voor gerechtigheid).

Schorpioen (23 oktober – 21 november) โ™

Bij waterteken Schorpioen hoort tarot kaart De Dood. De tarot kaart van de Dood gaat over dood, geboorte en wedergeboorte. Het is absoluut geen negatieve kaart. Sterker nog, dit wordt in lezingen vaak als een mooie kaart gezien. Het betekent het einde van het รฉรฉn en het begin van het ander, op een krachtige manier. Dat zie je ook terug op de kaart: centraal staat het loslaten van het verleden en de overwinning die daar vervolgens bij hoort.

Boogschutter (22 november – 21 december) โ™

Tarot kaart Gematigdheid hoort bij sterrenbeeld Boogschutter. Laat je echter niet van de wijs brengen door de naam van de kaart: een Boogschutter is alles behalve matig ;-). Op de tarot kaart staat een centaur (half mens – half wezen) afgebeeld met een boogschutter in de hand. Daarnaast zie je een persoon die van de ene gouden beker iets schenkt in een andere gouden beker. Dit gaat op een verfijnde manier (dit is een betere beschrijving dan het woordje ‘gematigd’): precies de strategie die vuurteken Boogschutter ook volgt. De kaart staat symbool voor vrijheid en optimisme en ook dat past bij de energie van de Boogschutter.

Steenbok (22 december – 19 januari) โ™‘

Bij sterrenbeeld Steenbok hoort tarot kaart De Duivel. Aardeteken Steenbok streeft altijd naar die zaken die hun behoeftes vervult en da’s precies waar de tarot kaart van de Duivel om draait: het vervullen van behoeftes. Steenbokken zijn gedisciplineerd (en ambitieus!) en ze gaan geen uitdaging uit de weg: net als de Duivel. De kaart van de Duivel wordt weleens gezien als ‘slechte’ kaart, maar dat is een misvatting. Het gaat namelijk vooral om doorzettingsvermogen en ambitie.

Waterman (20 januari – 18 februari) โ™’

Tarot kaart De Ster hoort bij luchtteken Waterman. Op de tarot kaart van De Ster zie je iemand water schenken uit een kan. Waterman is een waterdrager, en dit staat symbool op de kaart van De Ster. Daarnaast willen zowel De Ster als teken Waterman opvallen in de menigte en origineel zijn.

Vissen (19 februari – 20 maart) โ™“

De tarot kaart De Maan hoort bij sterrenbeeld Vissen. Zowel De Maan als waterteken Vissen staan symbool voor dromen en illusies. Diepe wateren, beweging van getijden en emoties zijn centrale thema’s voor beiden. Go with the flow!

Zelf aan de slag met tarot?

Wil je zelf met de energie van de tarot kaarten aan de slag? Begin dan met het veelgebruikte en populaire tarot deck van Rider Waite. Dit is het bekendste deck en deze is geschikt voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Bij het deck zitten alle kaarten uit de kleine arcana en de grote arcana, inclusief boekje met uitleg over iedere kaart.

Andere populaire decks zijn die van The Wild Unknown, of bekijk de nieuwste items in de shop:


Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

(1) Comment

  1. Goede dag , Dank voor uw informatie maar helaas ben ik er niet mee geholpen. Ik ben op zoek naar de juiste planeet bij de tarotkaart. Het is in ieder boek weer anders . Ik ben sculptuur en ben de afbeeldingen aan het maken in brons. Op de achterkant wil ik graag de oude symbolen beschrijven ,maar wat ik bestuurd heb correspondeert niet . Weet u misschien waar ik dat in terug kan vinden , dat zou mij zeer blij maken .
    Dank u wel en ik hoop dat U mij kunt helpen ,
    Met vriendelijke groet, Christine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items โœจ