Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
De numerologie van tarot
0
Numerologie Tarot

De numerologie van tarot

De numerologie van tarot

Ben je gefascineerd door de magie en mysteries van tarot? En heb je je ooit afgevraagd hoe numerologie kan worden gebruikt om dieper inzicht te krijgen in de betekenis van tarotkaarten? Lees verder en ontdek de verborgen wijsheid die in de numerologie van tarot schuilt!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Numerologie en tarot

Numerologie is een studie van getallen en hun betekenissen. Het is een oude praktijk die wordt gebruikt om de diepere betekenis van getallen te onthullen en om hun spirituele invloeden in je leven te begrijpen. Tarot is een divinatietool die wordt gebruikt om inzicht te krijgen in het verleden, heden en toekomst. De numerologie van tarot combineert deze twee tools om diepere inzichten te krijgen in de betekenis van de kaarten in een tarotlezing.

De betekenis van de getallen

In de numerologie staat elk nummer (van 1 tot en met 9) voor een specifieke betekenis en energie. Nummer 1 staat voor creativiteit en leiderschap, nummer 2 staat voor balans en samenwerking, nummer 3 staat voor expressie en communicatie, nummer 4 staat voor stabiliteit en structuur, nummer 5 staat voor verandering en avontuur, nummer 6 staat voor liefde en harmonie, nummer 7 staat voor spiritualiteit en introspectie, nummer 8 staat voor overvloed en succes en nummer 9 staat voor voltooiing en transformatie.

Heb je de Zegewagen (The Chariot) tarotkaart getrokken in je lezing? Je leest hier over de betekenis van de Zegewagen!

De nummers op de tarotkaarten

Elke tarotkaart heeft een nummer dat correspondeert met de numerologie van tarot. Een voorbeeld: de Zegewagen kaart in de Grote Arcana heeft het nummer 7 (zie foto hierboven). Dit nummer komt overeen met de energie van spiritualiteit en introspectie. Dat betekent dat de Zegewagenkaart de reis van de ziel vertegenwoordigt en de innerlijke kracht die nodig is om je doelen te bereiken.

Het getal van een kaart kan ook worden berekend door de cijfers van het nummer bij elkaar op te tellen en terug te brengen tot één cijfer. De kaarten van 10 tot en met 21 vertegenwoordigen dus de energie van de nummers 1 tot en met 9.

De betekenis van getallen in een tarotlezing

De numerologie van tarot kan worden gebruikt om diepere inzichten te krijgen in de betekenis van de kaarten in een tarotlezing. Door de energie van de nummers te begrijpen, kun je de boodschap van de kaarten beter begrijpen. Een voorbeeld: als je tijdens een tarotlezing de Drie van Zwaarden kaart trekt (die kaart staat voor pijn en verlies), kun je nu inzien dat deze kaart ook hoort bij getal 3; het getal dat staat voor expressie en communicatie. Dit kan betekenen dat het belangrijk is om je emoties en gevoelens te uiten om je te bevrijden van de pijn.

Numerologie kan ook worden gebruikt om de betekenis van een tarotlegging beter te begrijpen/duiden. Een ander voorbeeld: als je tijdens een legging meerdere kaarten trekt met nummer 9 (het getal dat staat voor voltooiing en transformatie), kan dit betekenen dat je een belangrijke overgangsfase doormaakt die jou zal leiden naar een nieuwe fase van je leven. Het kan ook betekenen dat je bepaalde zaken uit het verleden mag afsluiten om ruimte te maken voor nieuwe groei en transformatie.

Meer ontdekken over numerologie? Lees dan dit boek! 👇

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨