Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
10 kenmerken van sterrenbeeld Leeuw
0
Sterrenbeeld

10 kenmerken van sterrenbeeld Leeuw

10 kenmerken van sterrenbeeld Leeuw

Van 23 juli tot circa 22 augustus staat de zon in Leeuw. Leeuw is een geboren leider en erg sympathiek en zelfverzekerd. Benieuwd naar de 10 kenmerken van sterrenbeeld Leeuw? Lees dan verder!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Element: Vuur
Heersende Planeet: Zon
Kwaliteit: Vast
Edelstenen: Saffier (geel)
Geluksgetallen: 1 en 4
Geluksdag: Zondag
Tegenovergestelde teken: Waterman

Lees ook: Leeuw-seizoen 2022: laat je innerlijke kind vrij

Vertrouwen en complimenten

Sterrenbeeld Leeuw voelt zich veilig als ze worden geprezen in hun relaties. Op deze manier zijn ze er zeker van dat ze geliefd worden. Want hoewel Leeuw zelfverzekerd overkomt, kan Leeuw best onzeker zijn. Geef dus (onverwachts) complimenten.

Leeuw is een teken dat houdt van luxe. Soms is een duur geschenk wat Leeuw verwacht, maar vaak zijn mooie woorden al voldoende. Een cadeau (dat kan ook in de vorm van een tekst, uitje of een symbolisch iets zijn) waar over nagedacht is, daar wordt Leeuw blij van.

Leeuw is net een bloem die bloeit als ze horen dat ze gewaardeerd worden.

Leeuw staat graag in de spotlights

Een Leeuw krijgt graag de aandacht. Dat is helemaal niet gek, want Leeuw is een geboren (podium)talent. Het zijn uitstekende publiekstrekkers. Met hun charmes en verhalen winnen ze iedereen om hun vinger.

Hoewel er ook wel Leeuwen zijn die liever níet in de spotlight staan hoor. Leeuwen die wél graag zouden willen, maar simpelweg niet durven.

Geboren leiders

Niet zo gek dat veel wereldleiders en entertainers Leeuw-invloeden hebben in hun geboortehoroscoop. Leeuw is intelligent, heeft humor en trekt gauw de aandacht van anderen. Dat maakt Leeuw een uitstekende publieke spreker.

Sterrenbeeld Leeuw maakt daarnaast ook een goede leidinggevende. Ze werken hard om op dit punt te komen, omdat ze gelukkig worden van de verantwoordelijkheid die ze dan krijgen.

Beschermend en waakzaam

De zon roteert perfect alle planeten om haar heen, alsof ze een grote organisatie binnen haar eigen systeem heeft opgezet. Leeuw wil, net als de zon, alles in een bepaalde baan houden. Een koers volgen. Leeuwen zijn perfecte ouders. Ze beschermen, bewaken en begeleiden hun kroost. Problemen oplossen? Daar draait een Leeuw z’n hand niet voor om. Met creativiteit kom je een heel eind!

De donkere kant van Leeuw

De Leeuw houdt van zichzelf en het leven en kan daarom soms egocentrisch denken (en overkomen). Hierdoor kan het soms voorkomen dat ‘ie overweldigend gaat handelen en té gehecht is aan zijn eigen gewoonten. De trots van Leeuw kan omslaan in arrogantie, waardoor ‘ie onbeleefd (of zelfs boos) kan overkomen (als hij zijn zin niet krijgt, bijvoorbeeld).

Creatief

Sterrenbeeld Leeuw toont altijd z’n creativiteit en kan bewijzen dat ze anders dan anderen kunnen denken. Ze hebben een grote fantasie en bekijken zaken vanuit een andere perspectief. Ze denken groots en laten zich niet misleiden door beren op de weg.

Liefdevol

Leeuw is liefdevol. Ze geven om de medemens (ook al vinden ze soms dat ze zelf het middelpunt van de samenleving zijn). Ze willen het beste voor de ander en zijn daarom ook zorgzaam en beschermend.

Eigenwijs

Leeuw vindt altijd dat ze het het beste weten en accepteren niet gemakkelijk dingen in tegenspraak met ze. Ze willen altijd dat het gaat zoals ze zelf willen. Zo niet, dan kunnen ze snel hun enthousiasme verliezen.

Leeuw is groothartig

Zon hoort bij Leeuw en Leeuw hoort bij zon. Net als de zon is de Leeuw erg gul en vrijgevig. De zon is geen seconde gierig omdat ze altijd naar ons straalt en leven geeft aan onze planeet. Zo ook sterrenbeeld Leeuw. Deze groothartigheid geldt niet alleen voor materiële zaken. De Leeuw staat altijd klaar om z’n licht te reflecteren. Waar nodig deelt ‘ie wat hij weet, begeleidt en adviseert ‘ie mensen met zijn kennis. Sterrenbeeld Leeuw heeft een verzorgende geest en houdt niets voor zichzelf.

De koning(in) van de dierenriem

Leeuw is de koning(in) van de dierenriem. Althans, dat vindt ‘ie zelf ;-). Sterrenbeeld Leeuw houdt niet van ‘goedkoop leven’ en slechte kwaliteit. Luxe en weelde zijn z’n ding! Het is niet zo makkelijk om Leeuw te plezieren, want de Leeuw wil altijd het beste van alles. Kieskeurig? Jep… Financieel heeft Leeuw ‘t altijd voor elkaar. Wil Leeuw iets, dan krijgt ‘ie iets. Hij regelt het, hoe dan ook, zelf.

Shop Leeuw items

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.