Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan in Leeuw februari 2022: wat kun je verwachten?
12
Volle maan

Volle maan in Leeuw februari 2022: wat kun je verwachten?

Volle maan in Leeuw - VolleMaanKalender.nl

Woensdag 16 februari 2022 staat de volle maan om 17:59 uur in Leeuw. ♌ Je leest hier over de betekenis van deze volle maan en wat je volgens je sterrenbeeld kunt verwachten!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Vuurteken Leeuw gaat om ’t hart en de ego. Leeuwen zijn energiek, optimistisch en ‘het stralende middelpunt’. En – of je nu Leeuw bent of niet – met deze volle maan in dit teken voel jij ook deze energie. Je hebt de motivatie om nieuwe projecten te beginnen of oude projecten op te pakken.

Deze volle maan heet ook wel de Sneeuwmaan. Februari is/was een tijd van zware sneeuwval, vandaar dat de volle maan van februari Sneeuwmaan (Snow Moon) wordt genoemd. Deze naam komt uit Noord-Amerika, dus dit zal niet voor ieder continent gelden.

Deze volle maan zal je aanmoedigen om creativiteit, zelfexpressie en liefde in alle vormen te omarmen. Woensdag 16 februari 2022 is ook het moment waarop flirterige planeet Venus een conjunctie vormt met gepassioneerde planeet Mars. Dit geeft je een boost op ‘t gebied van liefde. Je voelt de drive om aan je relatie te werken. Single? Dan kan ‘t maar zo zijn dat je de juiste tegenkomt.

Volle maan in Leeuw versus zon in Waterman

Tegenover de volle maan in Leeuw staat de zon in Waterman. Waterman gaat over ’t hoofd en Leeuw dus over ’t hart.

Waar een Leeuw ontzettend goed is in het oppakken en starten van nieuwe projecten, loopt een Leeuw er altijd tegenaan dat het afmaken van de projecten (of het werken in details) lastiger is. Gelukkig is daar tegenhanger Waterman. De Waterman, die projecten en gedachten op rij kan zetten. Waterman, die orde in de chaos van Leeuw schept. En Waterman, die het vuur van Leeuw (nieuw) leven inblaast. Vuur heeft lucht nodig om te kunnen bestaan, en lucht kan wel wat vuur gebruiken om plannen door te pakken.

Een mooi samenspel om je nieuwjaarsplannen (die je wellicht in januari bent verloren) door te pakken, projecten te starten en initiatieven tot bloei te laten komen! Take the stage, of je nu Leeuw bent of niet.

Stap in de schijnwerpers (maar accepteer ook kritiek)

Een Leeuw is in z’n element wanneer ‘ie indruk kan maken op anderen én daar lof en bewondering voor krijgt. En je voelt ‘m al aankomen: tijdens deze volle maan is dat ook dé energie voor iedereen. Ga in de schijnwerpers staan, laat zien wie je bent en wees trots op wat je doet! Vind je dat spannend? Oefen dan met mensen waar je vertrouwt mee bent óf ga online onder een pseudoniem aan de slag.

Een leerpuntje? Voor veel Leeuwen is dit heel herkenbaar, maar ook jij moet er tijdens deze volle maan van februari 2022 nu aan geloven: kritiek is niet altijd leuk. Kritiek accepteren is moeilijk. Maar het is goed om ’t wel te doen, want je wordt er – veelal – alleen maar beter van! Hoe accepteer je kritiek en opbouwende feedback? Luister. Heb een open houding. Blijf luisteren en sta open voor verandering. Je hoeft er niet meteen mee aan de slag, hoor eerst aan wat er gezegd mag worden. Beloof niet meteen verandering en schiet niet in de verdediging. Een barstje in jouw ego? Nee hoor, jij kan dit waardig accepteren. Je kunt dit!

Volle maan februari 2022 en de invloed op elk sterrenbeeld

Ram (21 maart – 19 april) ♈

Tijdens deze volle maan barst je van de creatieve energie, lieve Ram. Nu is energie nooit een probleem bij jou, maar aan creativiteit kun je soms wat gebrek hebben. Nu echter niet! Ook heb je ineens nieuwe zin in leuke dingen doen, bijvoorbeeld op het gebied van werk. Jouw vijfde huis van plezier staat vol in de aandacht. What makes you tick? Daar kom je deze paar dagen achter! En je mag dit gaan toepassen in je dagelijks leven… Zocht je een teken, dan mag je dit zien als een GO!

Stier (20 april – 20 mei) ♉

De volle maan van februari 2022 staat in jouw vierde huis, lieve Stier. Huis 4 is in astrologie het huis van je thuis en je gezin. Tijd om je huis en familie aandacht te geven en om hén in de spotlights te zetten. Je krijgt volop inspiratie om van je huis een thuis te maken richting het voorjaar. Die donkere, onopgeruimde plekjes in huis? Tover ze om tot een plek waar jij inspiratie uithaalt. Een thuisaltaar of een plekje om yoga uit te voeren… Ieder hoekje verdient iets moois!

Tweelingen (21 mei – 20 juni) ♊

Jouw derde huis van communicatie wordt aangesproken (see what I did there?) tijdens deze volle maan in Leeuw. Huis 3 is in astrologie het huis van communicatie, broers en zussen. Je mag je bevindingen en hersenspinsels met anderen delen, bijvoorbeeld met je broers en zussen of buren. Niet dat jij een goed gesprek schuwt, lieve Tweelingen, maar nu mag je ook jouw díepste analyses en waarheden delen met hen die dichter bij jou staan.

Kreeft (21 juni – 22 juli) ♋

Deze volle maan staat in jouw tweede huis. Huis 2 in astrologie is het huis van geld, bezit en waardering Je zult nóg meer begrijpen dat dat wat jij hebt en wat jij koestert, in de kleine dingen zit. Jij hoeft geen grote cadeaus of dure aankopen, lieve Kreeft. Jij snapt wat veiligheid met jou doet. Geborgenheid, eigen tijd en vrijheid.

Leeuw (23 juli – 22 augustus) ♌

Deze volle maan staat in jouw teken, lieve en krachtige Leeuw! Jij krijgt nóg meer energie dan je normaliter al hebt. Ook weet jij tijdens deze maan weer volledig wie jij bent en waar je voor staat. Zat je even vast in gedachten of situaties? Tijd om uit te breken, misschien wel letterlijk. Sta op en claim dat wat van jou is! You are wild and free.

Maagd (23 augustus – 22 september) ♍

Deze volle maan raast door jouw twaalde huis heen, lieve Maagd. Huis 12 is in astrologie het huis van het onbewuste en spirituele. Verwacht dan ook een verhoogde intuitie én een (spirituele) doorbraak. Welk ‘inner work’ mag jij doen? Onderdrukte emoties kunnen loskomen en de weg vrijmaken voor nieuwe, fijne emoties. Is dit makkelijk? Nee, dat niet. Het zal je echter wel helpen. De kracht van de Leeuw staat je bij!

Weegschaal (23 september – 22 oktober) ♎

Een volle maan in Leeuw in jouw elfde huis betekent dat jij uit je schulp mag kruipen, lieve Weegschaal. Je mag je laten zien. Huis 11 in astrologie is namelijk het huis van vriendschappen en groepen (communities). Waar wil jij voor opstaan? Wat heb jij te vertellen? Laat je stem horen! Onenigheid of onuitgesproken zaken tussen jou en je vrienden? Kaart het aan en los het op. Dat geeft ruimte en nieuwe energie.

Schorpioen (23 oktober – 21 november) ♏

De volle maan staat in jouw tiende huis en dat geeft aan dat er focus is op jouw carrière en ambitie, lieve Schorpioen. Huis 10 in astrologie is het huis van ambities en (sociale) status. Welk project op werk mag jij in de spotlight zetten? Own it. Kom op voor jezelf en laat zien wat je waard bent!

Boogschutter (22 november – 21 december) ♐

Een Boogschutter is altijd in voor nieuwe avonturen, verrassingen en ervaringen. Dat is waar al hun kennis vandaan komt. Ze leren door te doen en ze gaan er ook voor. Filosofisch als ze zijn proberen ze te begrijpen waar verhalen vandaan komen. Boogschutter wil altijd meer leren, meer doen en meer ervaren. Dat, in combinatie met hun vlotte karakter, maakt ze een slim sterrenbeeld.

Was je je wilde haren tijdelijk verloren? Nou, die komen met deze volle maan volledig terug! Deze volle maan gaat door jouw negende huis en dat zorgt ervoor dat jij nieuwe avonturen wil beleven, lieve Boogschutter. Dat vuurtje is terug in jou! Huis 9 is in astrologie het huis van reizen en filosofie. Waar ga jij heen? Ontdek jij mentaal nieuwe werelden of ga je fysiek op pad? Ook het uitbreiden van kennis is voor jou belangrijk deze dagen.

Steenbok (22 december – 19 januari) ♑

Lieve Steenbok… Met de volle maan in jouw achtste huis, realiseer je je maar al te goed dat je iets moet loslaten om ruimte te creëren voor iets nieuws. Huis 8 in astrologie is het huis van dood en wedergeboorte. Jij bent van structuur en hard werken, dus je zal niet aarzelen om dit in gang te zetten.

Waterman (20 januari – 18 februari) ♒

Leeuw is jouw tegenpool, lieve Waterman. Nu de zon in jouw teken staat en de maan in Leeuw, barst er een enorm energieveld open. Alles wat ooit donker was, kan het licht zien. En dat wat licht was, kan juist donker worden… Deze volle maan is extra krachtig op het gebied van relaties en informatie. Wat kom jij te weten? Wat mag jij ontdekken?

Vissen (19 februari – 20 maart) ♓

Lieve Vissen… de gevoelige van de dierenriem. Jij neemt gauw energie op van anderen en soms weet je even niet wat nu van jou is, en wat niet. Wanneer de volle maan in jouw zesde huis zit, mag je jezelf er opnieuw aan herinneren om je energie op de juiste manier in te zetten. Huis 6 in astrologie is het huis van gezondheid. Sluit je af voor energievreters en stel jezelf open voor zij die jou energie geven. Heb je daar moeite mee? Dat is begrijpelijk! Keer in jezelf, bijvoorbeeld middels meditatie of yoga. En voel (dat kun jij als geen ander) hoe het voor jou beter kan worden. Ook krijg ik sterk door dat je een energetische verbinding met iemand mag verbreken, maar dit zal niet voor iedereen gelden.

Intenties voor de volle maan in Leeuw

Zet je intenties voor deze volle maan, zet je dromen en wensen om in acties en creëer je droomleven. Stapje voor stapje, beetje bij beetje. Het hoeft niet allemaal in één keer juist te gaan! Het thema van je intenties voor deze periode? Die zijn gelinkt aan de energie van Leeuw. Zet je intenties rondom leiderschap, innovativiteit en optimisme. Zo verbeter je je skills optimaal en kom je dichter bij jezelf.

Volle maan rituelen voor februari 2022

Tijdens de volle maan kun je speciale volle maan rituelen uitvoeren. Het doel hiervan is stilstaan bij wat je hebt bereikt en vooruit kijken naar wat je in de toekomst nog wil bereiken.

  • Geef je lichaam en geest een boost door een zoutbad te nemen.
  • Laad je kristallen op onder het maanlicht (leg ze met deze kou gewoon binnen achter ‘t raam).
  • Schrijf je successen en daar waar je dankbaar voor bent op in je bullet journal, dankbaarheidsdagboek of notitieboekje.
  • Oude energie opruimen? Doe een cleansing ritueel met kaarsen.
  • Trek een kaartje (of meer) voor jezelf. Je kunt gebruik maken van deze volle maan tarot spread, maar je kunt ook zelf voelen wat je nodig hebt. Er is ook een specifieke volle maan in Leeuw tarot spread.
  • Ga in stilte even naar buiten en geniet van het schouwspel van de volle maan. Adem in en uit en voel de energie van dit krachtige hemellichaam.
  • Schrijf een brief aan je ego. Weet je niet waar je moet beginnen? Pak een pen en papier en laat je gedachten de vrije loop. Je zult zien dat je ‘ineens’ een heel stuk op papier hebt!
  • Wil je meer in verbinding komen met je Divine Feminine? Doe een Divine Feminine ritueel.

Moon Calendar 2023 scheurkalender

Wil je weten hoe je in 2023 van dag tot dag kan leven in harmonie met de maan? Bestel dan nu de Moon Calendar 2023, een prachtige (en praktische!) scheurkalender vol weetjes en tips rondom iedere maanfase.

Lees ook…

Video reading volle maan februari 2022 voor tweelingzielen een zielsconnecties

Leestips rondom tweelingzielen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.