Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Maansteen werking, kracht en kenmerken
0
Kristallen & stenen

Maansteen werking, kracht en kenmerken

MAANSTEEN - Kristallen en Stenen

Maansteen is een bijzondere en magische steen, die te verkrijgen is in diverse kleurtinten. Een Maansteen is betoverend om te zien. Voel jij je aangetrokken tot deze steen? Lees hier over de kracht, kenmerken en werking van de Maansteen.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Intuïtie – Vruchtbaarheid – Vrouwelijkheid – Rust – Acceptatie – Spiritualiteit

Maansteen is zacht en komt in diverse kleurtinten: van perzik oranje tot wit met parelmoer glans. Omdat ‘t licht bij een aantal varianten wordt weerkaatst, net als bij de maan, heeft deze steen de naam Maansteen gekregen.

Maansteen hoort bij de sterrenbeelden Kreeft, Steenbok en Vissen. Als geboortesteen hoort ‘ie bij mensen die geboren zijn in de maand juni.

Werking van Maansteen

De werking van de Maansteen is sterk rondom vrouwelijke energie en is daarom bijzonder geschikt bij hormonale disbalans, menstruatie, menopauze, vruchtbaarheid en zwangerschap. Ook verhoogt een Maansteen je intuïtie en je spirituele energie. Verder zorgt Maansteen voor ontspanning en zorgt ze voor rust bij emotionele buien.

Je kan een Maansteen bij je dragen, maar je kunt ‘m ook in een ruimte leggen. Maansteen komt in een ruwe variant, maar ook in gepolijste variant. Er zijn prachtige Maansteen sieraden beschikbaar. Bijzonder om te dragen of om cadeau te geven.

Maansteen kopen

Maansteen FAQ

  • Wat is maansteen? Maansteen is een veldspaatmineraal dat bekend staat om zijn glanzende, iriserende schijn die doet denken aan het licht van de maan. Het heeft meestal een melkachtige witte tot crèmekleurige basis, maar kan ook andere kleuren zoals perzik, grijs of blauw vertonen.
  • Wat is de betekenis van maansteen? Maansteen wordt vaak geassocieerd met vrouwelijke energie, intuïtie en emotionele balans. Het wordt beschouwd als een steen van vruchtbaarheid, liefde en bescherming. Het wordt gebruikt om spirituele groei te bevorderen en een diepere verbinding met de maan en het goddelijke vrouwelijke tot stand te brengen.
  • Waar wordt maansteen gevonden? Maansteen wordt op verschillende plaatsen over de hele wereld gevonden, waaronder India, Sri Lanka, Australië, Brazilië, Madagaskar en de Verenigde Staten. Elke locatie kan variaties in kleur en kwaliteit van maansteen produceren.
  • Hoe wordt maansteen gebruikt? Maansteen wordt vaak gebruikt in sieraden, zoals hangers, ringen en oorbellen. Het kan ook worden gebruikt als decoratief element, in kristallen rasters of tijdens meditatie. Maansteen wordt soms gedragen als een amulet of talisman om bescherming en emotioneel evenwicht te bevorderen.
  • Welke geneeskrachtige eigenschappen worden aan maansteen toegeschreven? Maansteen wordt verondersteld verschillende geneeskrachtige eigenschappen te hebben, zoals het bevorderen van vruchtbaarheid, het balanceren van hormonen, het kalmeren van emoties en het bevorderen van intuïtie. Het wordt ook soms gebruikt om slapeloosheid te verlichten en de spijsvertering te ondersteunen.
  • Kan maansteen worden gereinigd en opgeladen? Ja, maansteen kan worden gereinigd en opgeladen. Vanwege de gevoeligheid voor water wordt aanbevolen om maansteen niet onder water te reinigen. In plaats daarvan kan het voorzichtig worden afgeveegd met een zachte doek. Maansteen kan worden opgeladen door het in het maanlicht te plaatsen of door het te combineren met andere stenen zoals bergkristal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨