Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Waterman-periode 2022: ondernemerschap en kennis
2
Zon

Waterman-periode 2022: ondernemerschap en kennis

Waterman-seizoen

Vandaag start de Waterman-periode 2022! ♒ De zon staat nu in dit luchtteken en dat betekent maar één ding: we gaan de komende weken verandering meemaken. Ook de ondernemers-energie en het ‘kennis willen opdoen’ is hoog!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Dingen houden zoals ze zijn? Nope, dat is niet weggelegd voor de Waterman! Een Waterman wil verandering. Verbetering, vooral. En dan niet alleen voor zichzelf, maar juist voor de mensheid en eigen nageslacht.

De energie van Waterman-periode 2022

Maar om dat goed te kunnen doen, moet je jezelf eerst verdiepen. Dat is ook de energie voor de Waterman-periode 2022. Verdieping en vernieuwing. Denk eens na. Op welk gebied in je leven ben je oppervlakkig of weet je gevoelsmatig nog niet genoeg? Waar heb jij sterke gevoelens bij, maar lukt ‘t je niet om het te vatten? De komende weken kun je dit verwachten:

 • Het verbreden en verdiepen van je huidige kennis
 • Nieuwe kennis opdoen
 • Carrièremove
 • Ondernemerschap vergroten, ondernemende mindset verkrijgen of starten als ondernemer
 • Investeringen in jezelf, je bedrijf of een project (tijd, geld of personeel)
 • Je vindt nieuwe manieren om geld te verdienen of extra inkomen te genereren (lees ook onze tips om geld te verdienen met je blog)
 • Je gebruikt je hoofd meer dan je hart, en dat zorgt voor helder zakelijk inzicht

En nu denk je misschien: kennis opdoen, verbreden en verdiepen… Waarin dan? Nou, dat komt op je pad wanneer ‘t zover is. En je hoeft die kennis die je op doet niet nu nodig te hebben. Er komt een keer een dag en dan denk je ‘aha, maar dáárom kwam dat toen op mijn pad’. Trust the universe! Wist je namelijk dat Steve Jobs, de oprichter van Apple, ooit tijdens z’n schoolperiode een kalligrafie-cursus heeft gedaan? Kalligrafie is de kunst van het schoonschrift. Iedereen verklaarde ‘m voor gek, maar later bleek die cursus de basis te zijn voor het ontwikkelen van fonts (lettertypes op je computer). Mooi, toch? Soms kun je pas met terugwerkende kracht de punten verbinden…. Vertrouw dus écht op je intuïtie en op het universum. Ook als dat betekent dat je de komende weken een cursus kalligrafie gaat doen ;-).

Mercurius retrograde is momenteel ook in Waterman, dus let wel even op je eigen tech en gadgets. Maak back-ups (óók van je telefoon, scan belangrijke papieren in vergeet niet een kopie of bon te vragen). En check contracten even extra goed, vóórdat je ze tekent.

Dinsdag 1 februari 2022 staat de nieuwe maan in Waterman. 🌑

Mantra’s voor deze Waterman-periode

 • Ik laat m’n vrolijke mood niet verpesten door andersdenkenden.
 • Anderen hoeven niet te snappen waarom ik iets doe.
 • Ik ben vrij. 
 • Ik doe mijn eigen ding.
 • Ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen. 

Lees ook: Wake up to grow Journal om de beste versie van jezelf te worden

Over sterrenbeeld Waterman

Waterman is het elfde teken uit de dierenriem. Tussen circa 19 januari en 18 februari staat de zon in Waterman. Het is een vast teken dat valt onder het element ‘lucht’. Traditioneel was de heerser van Waterman planeet Saturnus, maar in de moderne astrologie is dit (sinds de ontdekking ervan) planeet Uranus. Lees hier meer over sterrenbeeld Waterman.

SymboolWaterdrager
Periodecirca 19 januari – 18 februari
HeerUranus
ElementLucht
KleurBlauw
PolariteitPositief
LichaamsdelenOnderbenen, enkels en bloedsomloop
KernwaardeVerlichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨