Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis appel
0
Spiritualiteit

Spirituele betekenis appel

Spirituele betekenis appel

De appel is het symbool van herfst. En met de herfst-equinox (Mabon) vandaag een ode aan dit fruit. Lees hier over de spirituele betekenis van de appel!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Natuurlijk is niet élke appel een boodschap van het universum. Het is simpelweg ook een populair stuk fruit. Daar gaat dit stuk dan ook niet over. Het gaat om de appel – of het symbool van een appel – die je onverwachts tegenkomt. Of de appel je juist heel vaak ziet, op een plek die niet voor de hand ligt. Je kunt zelf inschatten wanneer dit artikel met jou resoneert.

Appels staan voor liefde (rode appels), gezondheid en welzijn. Niet zo gek, want het is een gezond stuk fruit. Daarnaast staat de appel voor dankbaarheid, vrijgevigheid, oogst en overvloed. Vandaar dat een appel past bij de herfst-equinox; de overgang van de zomer naar de herfst. Je kunt een appel zien als cadeautje van de natuur. Ieder jaar weer.

Een appel staat ook voor verleiding, onsterfelijkheid en wijsheid. Onsterfelijkheid omdat de natuur altijd zorgen voor nieuw leven en nieuwe vruchten. Verleiding komt uit de Bijbel, denk maar aan het verhaal van Adam en Eva en de appel.

Lees ook: Nieuwe maan in Weegschaal & herfst-equinox 2022 voor tweelingzielen

🍎

Ritueel met appel

Wil je een dankbaarheidsritueel doen met een appel, dan hebben we hier de stappen voor je. De appel hoeft niet uit je eigen tuin te komen, je kunt iedere appel gebruiken.

  1. Snijd de appel door midden.
  2. Haal uit de ene helft één of meer zaadjes (waar je maar bij kunt).
  3. Sta stil bij dankbaarheid voor deze oogst (de appel staat hier symbool voor).
  4. Geef een intentie mee terwijl je de zaadjes in je hand vasthebt. Wat wil jij volgend jaar oogsten?
  5. Duw de zaadjes nu in de andere helft van de appel. Dit proces staat symbool voor het oogsten en het zaaien. Voor de levenscyclus van de natuur.
  6. Eet de appel hierna op of gebruik ‘m bijvoorbeeld om iets mee te bakken.

Wil je tijdens dit appel ritueel een kaars branden (vuur staat symbool voor ‘actie’ – het aanwakkeren van een vlam, idee of project), gebruik dan een oranje kaarsbruine kaars of gele kaars.

Andere rituelen die je met een appel kunt doen zijn…

  • Snijd een appel door de breedte en ontdek het ‘verborgen’ pentagram. Gebruik dit als decoratie op je altaar.
  • Bied een appel aan als offer. Zet hem gewoon buiten onder je favoriete boom als blijk van je dankbaarheid voor de overvloed van de natuur.

🍎

Lees meer over de herfst...

Er valt veel te vertellen over de herfst. Daarom hebben we een dossier gebouwd met de spirituele betekenis van diverse herfst-gerelateerde items. Bekijk de lijst hieronder en ontdek de boodschap voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨