Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Lichtwerker
0
Shop

Review: Lichtwerker

Review: Lichtwerker

Lichtwerker is een boek voor gevoelige mensen die vanuit licht en onvoorwaardelijke liefde leven en delen. Herken jij je hierin? Dan is dit misschien wel een boek voor jou. Lees hier onze review!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Lichtwerker is een paperback met 208 pagina’s. Het boek is geschreven door Sahvanna Ariente, een lichtwerker en medium die al meer dan twintig jaar onderzoek doet naar paranormale werkelijkheden. En vanuit al haar kennis, ervaring en kunde heeft ze dit boek geschreven. Boordevol tips en inzichten, zodat jij alles uit jezelf kunt halen (wat er al heel lang uit wil).

Wat is een Lichtwerker (en ben ik er één)?

Een Lichtwerker is een bijzondere ziel. Je hebt als Lichtwerker de opdracht om licht en liefde te verspreiden. Juist in de wereld die steeds donkerder wordt. Je bent een belangrijke onderdeel om alles in balans te houden. Diep van binnen weet je dat je niet zomaar hier op aarde bent. Maar waarom je er dan bent, dat is lang onduidelijk geweest. Je past niet overal tussen (voor je gevoel) en snapt vaak niet waar anderen nu mee bezig zijn. Waarom wordt er niet meer vanuit liefde en licht gedacht en gedaan? Aan jou de taak om je gevoel te (h)erkennen en op te staan als Lichtwerker. Dit is jouw moment om te ontwaken. Het boek Lichtwerker helpt je bij het (h)erkennen van alles wat je eigenlijk diep van binnen al weet.

Lichtwerker boek

Lichtwerker bestaat uit vier delen:

 • Ontdek je oorsprong
 • Heilige geschenken van de Bron
 • Onbezwaard leven
 • De dood is slechts een poort

Ontdek je oorsprong: over de Bron en niveaus

In het eerste deel ‘Ontdek je oorsprong’ leer je over waar je vandaan komt. En je leert wat de ‘Bron‘ is. Volgens de auteur is de Bron een alwetende, almachtige entiteit die in alle uithoeken van het universum woont. We komen er allemaal vandaan en we gaan er uiteindelijk allemaal naar terug. De Bron is neutraal. Er is geen idee van goed of slecht. Het is een bron van onvoorwaardelijke liefde. De Bron bestaat uit energie die er altijd is. Een mooi voorbeeld uit het boek: vergelijk de Bron met elektriciteit in je huis. Je kunt de lamp aandoen en er is licht. Je kunt de lamp uitdoen en het is donker. Maar er zal altijd elektriciteit zijn – ongeacht of de lamp aan of uit staat.

Er zijn zeven belangrijke niveaus, inclusief het aardse niveau. Het aardse niveau (het eerste niveau) is het zwaarste en bevat de meeste duisternis. De Bron is het zevende niveau en daarmee het lichtste. Hier vind je de meest liefdevolle frequentie en alles is licht. Het aardse niveau daarentegen is juist heel dicht – en daarom ook zwaar. Het bevat de minste hoeveelheid lichtenergie. De ziel van een lichtwerker komt van het derde niveau en stijgt langzaam naar het zevende. Weten op welk niveau jij als lichtwerker zit helpt je je pad op aarde beter te begrijpen. Dit boek gaat uitgebreid in op alle niveaus, zodat je zelf kunt voelen/kijken op welk niveau jij momenteel zit.

Wist je trouwens dat Deepak Chopra (om een voorbeeld te noemen) een lichtwerker op het vijfde niveau is? Er staan per niveau meer bekende personen. Leuk om te lezen!

Heilige geschenken van de Bron

In het tweede deel wordt beschreven welke gaven jij kunt hebben. In de basis wordt iedereen geboren met paranormale gaven. Vaak wordt dit uit je systeem gehaald, omdat het ‘niet zo hoort’. Je voelt je misschien anders, of niet-gehoord. Vanaf kinds af aan weet je al dat er meer is tussen hemel en aarde. Je ervaart het immers zelf. En nu komt pas de tijd dat steeds meer mensen dit erkennen. Lichtwerker of niet, iedereen wordt geboren met vijf belangrijke eigenschappen:

 • Gevoeligheid
 • Intuïtie
 • Bewustzijn
 • Empathie
 • Overtuiging

Zoals je leest is er helemaal niets mysterieus aan deze eigenschappen. Lichtwerkers hebben versterkte eigenschappen. Ze zijn extra gevoelig, intuïtief, bewust, empathisch en kunnen goed overtuigen. Als je als Lichtwerker niet goed weet hoe je gebruik kunt maken van deze eigenschappen, dan kun je je verloren voelen. Te veel prikkels om je heen, piekeren en gevoelens van eenzaamheid… Het kan allemaal voorbij komen. Dit boek helpt je op weg om je leven te navigeren met je versterkte eigenschappen als kracht.

Onbezwaard leven

Veel Lichtwerkers hebben een zwaar leven. Trauma’s of andere situaties die ongelukkig maken. Als je zelf vervuld bent van zoveel licht en liefde, maar je omgeving voelt niet als een match, dan kan je veel te verduren krijgen. Als Lichtwerker heb je echter de kracht in je om altijd een situatie te boven te komen. Je wordt sterker op alle fronten: fysiek, mentaal en (vooral) spiritueel. Je kunt (helaas) een langere donkere periode hebben, maar weet dat ook dit voorbij gaat. Je bent zó nodig. Er schuilt een healer in jou of iemand die kan communiceren met dieren. Ook functies zoals regressietherapeut (het uitlezen van vorige levens) of een intuïtief/energetisch therapeut past bij jou. Kies de roeping die bij je past en verd

De dood is slechts een poort

Dit laatste deel gaat over de dood. Dat je de dood kan zien als poort naar het volgende leven. Een nieuw begin. Er wordt wat uitgelegd over mediums (wat een medium is en wat ze kunnen doen) en hoe jij dit zelf kunt ontwikkelen. Er zijn genoeg Lichtwerkers actief als medium. Welke vragen kun je stellen aan de geestelijke wereld? En hoe moet je je voorbereiden op zo’n gesprek? Begin hier nooit zomaar aan – lees je goed in en bereid je vooral goed voor. Alles is energie en je wil niet de verkeerde energie aantrekken.

Lichtwerk-affirmaties

Tot slot vind je er een bijlage met Lichtwerk-affirmaties. Ik zal er drie met je delen. Spreek ze elke dag uit om meer licht te ontvangen en jezelf ook open te stellen voor meer licht en liefde.

 • Vandaag ben ik dankbaar voor al wat goed is.
 • Ik ben een volmaakt blaadje aan de bloem van de mensheid.
 • Vergelding bestaat niet, er bestaat alleen onvoorwaardelijke liefde.
 • Review: Lichtwerker
 • Review: Lichtwerker
 • Review: Lichtwerker
 • Review: Lichtwerker
 • Review: Lichtwerker

Review

Het boek Lichtwerker is voor mij het eerste boek dat volledig ingaat op Lichtwerkers, wat ze zijn, waar ze vandaan komen, hoe je jezelf kunt ontwikkelen en wat er nog meer mogelijk is. Ik identificeer mezelf niet als Lichtwerker, maar ken wel mensen in mijn omgeving die dat wél hebben. En ik herken hen beiden in wat er in dit boek wordt beschreven. Mijn moeder voelt zich een Lichtwerker en zij is precies dat wat hier geschetst wordt. Ik vind het fijn dat dit boek ons een handreiking doet voor een goed gesprek van wederzijds begrip. Ook als je dus geen Lichtwerker bent, is dit een fijn boek om te lezen en je in te leven in mensen die dat wél zijn. En als je niet weet of je een Lichtwerker bent: lees dit boek en ontdek het zelf. Zodra je herkenning voelt, dan heb je je antwoord al.

Bekijk ook de slideshow hierboven voor een impressie van het boek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.