Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis spin: verbanden leggen
0
Spirit Animals

Spirituele betekenis spin: verbanden leggen

Spirituele betekenis spin: verbanden leggen

Zie je een spin? Je eerste gedachte is misschien RENNEN. Of gillen. Of allebei tegelijk. Veel mensen zijn bang voor spinnen (ja, ik ben daar één van). Toch heeft de spin een mooie symboliek. Lees hier over de spirituele betekenis van een spin!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Even los van alle spinnen die in het najaar je huis in kruipen – dit artikel over de spirituele betekenis van een spin geldt met name voor als je een spin ziet en het is een bijzondere plek / de timing is gek / je krijgt er een gevoel bij / je droomt over een spin… Natuurlijk vul je zelf in wanneer je de spirituele betekenis van de spin wil duiden.

Het blijft bijzonder om te zien hoeveel kracht een relatief klein dier heeft. Een spin is ‘griezelig’ en boezemt angst in. Althans, bij velen van ons. Vaak wordt de spin geassocieerd met dingen zoals Halloween of zelfs de dood.

Maar wat betekent het eigenlijk als je een spin ziet. Is dit een goed teken of een slecht teken?

Afhankelijk van wanneer en waar je een spin ziet, hoe vaak de spin opduikt en het gevoel dat jij erbij krijgt, kan er een bepaalde boodschap voor jou inzitten.

Spirituele betekenis spin

Spinnen zijn creatieve wezens die met gemak (en volgens een perfect ritme) een ingewikkeld en mooi web kunnen bouwen. Ze spelen een belangrijke rol in hun eigen ecosysteem en zorgen voor balans door ander ongedierte te eten. Hoewel ze agressief lijken (en er eng uitzien), zullen bijna alle spinnen mensen vermijden. Spinnenbeten zijn zelfs vrij zeldzaam.

Spiritueel gezien laten spinnen jou het belang zien van geboorte, groei, dood en wedergeboorte. Dit door een web (van spirituele transformatie) te spinnen. Ze vertegenwoordigen creativiteit, maar ook de noodzaak om op te ruimen en vooruit te blijven gaan.

De spin heeft acht poten en een lichaam dat lijkt op een 8. Of als je het op z’n kant draait: het symbool van oneindigheid (∞).

Dit samen maakt de spin – hoe eng ‘ie ook kan zijn – een bijzonder symbolisch dier.

Spinnen bouwen een web. Ze knopen draad na draad aan elkaar en ze leggen verbanden. En daar zit symboliek in. Verleden, heden en toekomst. Oud en nieuw. Alles staat met elkaar in verbinding. De spin is hier de verbinder in.

Spin gezien – en dan?

Spin gespot? Gillend wegrennen, natuurlijk ;-). Nee hoor. Sta stil bij de gedachte(n) die je zojuist had. Was je ergens over na aan het denken, aan het mijmeren of had je een concrete vraag? Omdat de spin de verbinder is, mag je kijken naar een verband. Wat is er in het verleden gebeurd dat nu jouw aandacht verdient? Is er oud zeer, zijn er situaties onuitgesproken of is er misschien iets anders?

De spin blijft keer op keer komen, tot je voor jezelf de verbinding hebt geheeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨