Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis Halloween
0
Spiritualiteit

Spirituele betekenis Halloween

Spirituele betekenis Halloween

Boo! 👻 Bij Halloween denk je aan pompoenen, verkleden en griezelen. Maar 31 oktober is méér dan dat. Halloween is een kans om het onbekende te verwelkomen en negativiteit los te laten. Lees hier over de spirituele betekenis van Halloween!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Halloween spiritueel gezien

Halloween (Samhain) is ieder jaar op 31 oktober. Het is het laatste oogstfeest van het seizoen: het einde van de groeiperiode. Halloween is een belangrijk keerpunt in het jaar. De bladeren vallen van de bomen en de natuur maakt zich klaar voor de winter.

Het wordt vaak gevierd met griezelige outfits, enge films en gezellige avonden (met drank en snoep), maar Halloween kent ook een spirituele betekenis….

Het symboliseert de cyclus van het leven, dood en wedergeboorte. Er wordt gezegd dat gedurende deze dag en nacht de sluiers tussen het leven hier op aarde en het hiernamaals dun zijn.

En dat brengt me op het volgende…

Halloween valt midden in Schorpioen-seizoen. Deze periode draait om transformatie en wedergeboorte. Je mag veranderen. Vervellen. Het oude loslaten. Iets nieuws beginnen.

Dood en wedergeboorte

Dood en wedergeboorte horen bij ons. Bij de natuur, bij al het leven op aarde. Soms wordt de dood geschuwd of gezien als iets engs. Maar de dood – en haar cyclus – zijn onlosmakelijk verbonden met ons allemaal. Het gaat niet alleen om overleden personen, maar ook om het einde van relaties, projecten of meer. Halloween is bij uitstek een geschikte dag om de dood te eren. Om te eren wat zij ons hebben gebracht en geleerd. Vergeef. Heb vrede. Laat het los. Geef het rust. Juist dan creëer je ruimte voor groei in je eigen levenscyclus.

Halloween is dus een goede tijd om dierbare overledenen te eren. Je kunt dit doen door een kaarsje aan te steken, hun favoriete eten te serveren of gewoon een gebed of zegen uit te spreken.

De energie van Halloween gebruiken

Energie kan nooit verdwijnen. Jij bent energie. Alles om jou heen is energie. Energie kan wel verschuiven, van de ene vorm in de andere. Van negatief naar positief. Ontdoe je daarom tijdens Halloween van (lage en negatieve) energie, zodat er weer ruimte komt voor licht en liefde. Voor positiviteit! Neem bijvoorbeeld een ontgiftend zoutbad, doe een meditatie waarbij je mag loslaten of ga voor een stevige herfstwandeling (aarden!) in de natuur. Als je dit doet, zul je merken dat je ook weer spiritueel kunt groeien. Gebruik Halloween om de spirituele vlam in jezelf te ontdekken en ontsteken!

Wil je ontdekken wat je los mag laten? Leg dan eens een kaartje voor jezelf. Je kunt bij ons een gratis tarot dagkaart trekken. De betekenis van de getrokken kaart komt meteen in beeld!

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.