Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis kalkoen
0
Spirit Animals

Spirituele betekenis kalkoen

Spirituele betekenis kalkoen

Wat is de spirituele betekenis van een kalkoen? Als je een kalkoen tegenkomt, een symbool van een kalkoen ziet of over een kalkoen droomt dan kan dit iets betekenen. Je leest erover in dit artikel!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Een kalkoen staat symbool voor een offer, zodat er ruimte komt voor iets nieuws. Het zien van een kalkoen betekent dan ook dat jij iets zal loslaten, om daarna een nieuwe start te kunnen maken. Er komt groei en transformatie aan. Daarnaast staat een kalkoen voor dankbaarheid voor wat je bezit: dankbaarheid voor materiële zaken. Het is een teken van overvloed en familie.

Vandaar dat de kalkoen gekoppeld is aan Thanksgiving, dat ieder jaar op de vierde donderdag van november wordt gevierd (met name in Amerika). Tijdens Thanksgiving is men (vanuit de traditie) dankbaar voor goede oogst. Inmiddels gaat het over dankbaarheid voor alles wat je maar kunt bedenken.

Droom over kalkoen

Het dromen over een kalkoen betekent overvloed en een toename van materieel bezit. Je kunt het zien als een ‘grote oogst’ die er aan zit te komen. Het kan ook zijn dat er iets op zakelijk gebied of in je carrière voorspoedig zal gaan, en dat er financieels iets positiefs op je pad komt. Werk hard en laat jezelf zien. Heb je een eigen bedrijf, dan zal hier groei in komen.

Zie je een kalkoen die wordt vastgehouden (bijvoorbeeld in een kooi), dan kan dit betekenen dat iets of iemand jou tegenhoudt. Dat jij geen groei kunt doormaken omdat er een blokkade is, veroorzaakt door een ander. Bekijk je eigen omgeving kritisch.

Kortom: het dromen over een kalkoen staat in de meeste gevallen voor een naderende groei.

Lees meer over de herfst...

Er valt veel te vertellen over de herfst. Daarom hebben we een dossier gebouwd met de spirituele betekenis van diverse herfst-gerelateerde items. Bekijk de lijst hieronder en ontdek de boodschap voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨