Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Weegschaal-seizoen 2022: tijd voor een goed gesprek
0
Zon

Weegschaal-seizoen 2022: tijd voor een goed gesprek

Weegschaal-seizoen 2022 tijd voor een goed gesprek

Vanaf vrijdag 23 september 2022 staat de zon in Weegschaal. ♎ Tijd om de balans op te maken! Weegschaal is een luchtteken dat houdt van fraaie dingen, fijne vrienden en goede gesprekken. En dat is ook de energie van de komende periode. Lees hier over Weegschaal-seizoen 2022!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Weegschaal-seizoen 2022 begint tegelijk met de start van de herfst. De overgang van de zomer naar de herfst wordt ook wel herfstequinox (Mabon) genoemd. Het is het afscheid nemen van de lichte dagen en de doorgang naar de donkere dagen. Van extravert naar introvert, net als de natuur. Daarnaast is er zondag 25 september een nieuwe maan in Weegschaal én is Mercurius momenteel retrograde. Er speelt weer een heleboel in de energie en de start van Weegschaal-seizoen 2022 is aan.

Planeet Venus heerst over Weegschaal, dus liefde en relaties staan de komende periode centraal. En als je kijkt naar de twaalf huizen in astrologie, dan behoort Weegschaal tot het zevende huis. Dit huis staat symbool voor sociale activiteiten, legale contracten, vijanden en langdurige partnerschappen. Deze partnerschappen kunnen huwelijken zijn, maar ook werkgerelateerde (zakelijke) relaties vallen hieronder.

Lees ook: 10 kenmerken van sterrenbeeld Weegschaal

Weegschaal? Balans!

Weegschaal draait om vrede, harmonie en balans in je leven. Maar hoe doe je dat, balans aanbrengen? Ik deel graag twee tips met je (die eigenlijk altijd goed zijn om na te streven) die ik heb geleerd van een dierbare Weegschaal-vriendin.

  1. Blijf aanwezig en bezig mét elkaar – Weegschaal is – met liefdesplaneet Venus als heerser – hét teken van relaties en tijdens de zon in Weegschaal 2022 zet je familie, vrienden en inner circle op de voorgrond. Wanneer was de laatste keer dat je écht samen was met iemand? En dan bedoel ik niet dat je in één ruimte samen aanwezig was, maar écht met elkaar in gesprek. Met de volle aandacht voor elkaar. Dat is tegenwoordig niet eenvoudig in dit tijdperk van smartphones en het ‘altijd aanstaan’.
  2. Doe het rustig aan – Tip twee hoort een beetje bij het punt hierboven. Doe het rustig aan. Neem de tijd. Neem de tijd om op t staan, om je lichaam wakker te laten worden en om op gang te komen. Kies je kleding in alle kalmte uit, leer je gezin dat ‘rustig aan doen’ zelfliefde is en pak eens een kop thee, zonder dat je verder iets móet doen. Kleine aanpassingen zijn al goed. Ik snap trouwens als geen ander dat een actief kind (wij hebben een dreumes van 18 maanden oud) niet snapt dat ‘rustig aan doen’ zelfliefde is, maar in dat geval: probeer verwachtingen van jezelf los te laten.

Praat het uit

Weegschaal is een luchtteken en dat betekent dat ‘ie erg communicatief is. Daarnaast draait Weegschaal natuurlijk om balans: het één kan niet zonder het ander, alles is in evenwicht. Maar als dat even niet zo is, dan zit dat de Weegschaal behoorlijk dwars… Iets niet uitspreken? Dat klopt simpelweg niet. En dat ga je voelen deze periode, nu de zon in dit teken staat. Vandaar ook: praat het uit. Zoek contact en leg voor wat er op je hart ligt. Een goed gesprek zal helpen om wederzijds begrip te krijgen. Let op: nu met Mercurius retrograde liggen spraakverwarringen op de loer… Laat je daar echter niet door afschrikken. Wees duidelijk en helder en houd het bij jezelf.

Affirmaties voor Weegschaal-seizoen 2022

Een affirmatie is een korte, krachtige zin. Een affirmatie stelt je in staat om bewust controle te hebben over je gedachten. Als je een affirmatie uitspreekt (of denkt), worden ze de gedachten die jouw realiteit vormen. Jouw wereld bestaat immers precies uit hoe jíj ernaar kijkt.

Affirmaties zijn altijd positief en ‘in het nu’. Door dagelijks bezig te zijn met affirmaties, help je jezelf alles positief te bekijken. Daarmee zorg je er dus voor dat negativiteit minder kans heeft om de boventoon te voeren.

Hierbij vind je een aantal fijne affirmaties voor september en oktober.

  • Ik ben het waard om liefde te ontvangen
  • Ik ben liefdevol naar mijzelf en naar een ander
  • Ik heb vrede met mijzelf en met een ander
  • Ik ben goed zoals ik ben
  • Ik ben dankbaar
  • Ik sta in mijn kracht
  • Ik geloof in mijzelf
  • Ik ben een magneet voor wonderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.