Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis egel
0
Spirit Animals

Spirituele betekenis egel

Spirituele betekenis egel

Heb je een egel gezien of komt er regelmatig een egel in je omgeving? 🦔 Dat is een goed teken. Lees hier over de spirituele betekenis van de egel.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De egel is een schattig diertje, dat ondanks z’n ‘prikkels’ juist heel zacht overkomt. Het voelt bijna alsof we allemaal wel een egel in ons hebben. We zijn zacht van binnen, maar we willen ons beschermen tegen de buitenwereld. De egel staat wat ons betreft dan ook symbool voor zelfbescherming en (eigen) kracht.

🦔

Het is een kalm dier dat niet overhaast iets gaat doen. Juist de trage weg zorgt ervoor dat de egel bewust is van iedere stap. In kalmte, ook al stormt het buiten. En anders heeft de egel nog haar krachtige pantser. Het zien van een egel betekent spiritueel gezien dat je meer in het nu mag leven en je bewust mag zijn van elke stap die je zet. En dat je ook wel eens mag vertragen om meer te genieten van de reis, in plaats van op het einddoel af te stevenen.

Daarnaast is het de natuur die ervoor zorgt dat de egel veilig is. Zie je een egel, dan mag je vertrouwen op de natuur – en alles om je heen – dat jou veiligheid wordt geboden. Je wordt beschermd.

Een egel is geen groot dier en wordt vaak over het hoofd gezien. Dat jij de egel wél hebt gespot (of dat een egel jouw pad kruist) betekent dat je naar subtiele, kleine signalen mag luisteren. Kijk meer om je heen en vindt juist in het kleine (alledaagse) je geluk.

🦔

Lees meer over de herfst...

Er valt veel te vertellen over de herfst. Daarom hebben we een dossier gebouwd met de spirituele betekenis van diverse herfst-gerelateerde items. Bekijk de lijst hieronder en ontdek de boodschap voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.