Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis egel
4
Spirit Animals

Spirituele betekenis egel

Spirituele betekenis egel

Heb je een egel gezien of komt er regelmatig een egel in je omgeving? 🦔 Dat is een goed teken. Lees hier over de spirituele betekenis van de egel.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

De egel is een schattig diertje, dat ondanks z’n ‘prikkels’ juist heel zacht overkomt. Het voelt bijna alsof we allemaal wel een egel in ons hebben. We zijn zacht van binnen, maar we willen ons beschermen tegen de buitenwereld. De egel staat wat ons betreft dan ook symbool voor zelfbescherming en (eigen) kracht.

🦔

Het is een kalm dier dat niet overhaast iets gaat doen. Juist de trage weg zorgt ervoor dat de egel bewust is van iedere stap. In kalmte, ook al stormt het buiten. En anders heeft de egel nog haar krachtige pantser. Het zien van een egel betekent spiritueel gezien dat je meer in het nu mag leven en je bewust mag zijn van elke stap die je zet. En dat je ook wel eens mag vertragen om meer te genieten van de reis, in plaats van op het einddoel af te stevenen.

Spirituele betekenis egel: veiligheid

Daarnaast is het de natuur die ervoor zorgt dat de egel veilig is. Zie je een egel, dan mag je vertrouwen op de natuur – en alles om je heen – dat jou veiligheid wordt geboden. Je wordt beschermd.

Een egel is geen groot dier en wordt vaak over het hoofd gezien. Dat jij de egel wél hebt gespot (of dat een egel jouw pad kruist) betekent dat je naar subtiele, kleine signalen mag luisteren. Kijk meer om je heen en vindt juist in het kleine (alledaagse) je geluk.

🦔

Lees meer over de herfst...

Er valt veel te vertellen over de herfst. Daarom hebben we een dossier gebouwd met de spirituele betekenis van diverse herfst-gerelateerde items. Bekijk de lijst hieronder en ontdek de boodschap voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨