Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis eikenblad
0
Spiritualiteit

Spirituele betekenis eikenblad

Spirituele betekenis eikenblad

Waar staat een eikenblad spiritueel voor? Kom je het eikenblad symbool ó-ve-ral tegen? Of vind je een blaadje in huis of op je pad? Lees hier over de spirituele betekenis van een eikenblad!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Soms kom je tijdens je wandeling een prachtig eikenblad tegen. Zo eentje die er écht uitspringt. Midden op je pad of op een bijzondere plek. En je weet het: deze is voor mij. Of je vindt ineens een eikenblad in huis of ziet het als symbool overal terugkomen.

Er zijn tientallen – honderden – eikenbladeren te vinden in de herfst. En klopt, écht niet elke eikenblad heeft een spirituele betekenis. In dit artikel gaan we in op het regelmatig zien van eikenbladeren, al dan niet op een bijzondere plek. En onthoud: jij geeft er zelf betekenis aan, als jij voelt dat het voor jou is, dan is dat ook zo.

Als je hier bent, dan wil je weten wat de spirituele betekenis van een eikenblad is.

Eik

Eikenblad komt van de Eik. De Eik staat voor wijsheid, levenskracht en uithoudingsvermogen. Het is een sterke boom die bescherming biedt aan alles wat er in hun directe omgeving groeit en bloeit. De Eik zorgt voor nieuw leven.

Eikenblad

Een eikenblad staat voor kracht, bescherming en duurzaamheid. Ook staat eikenblad voor moed, waarheid en vruchtbaarheid. Krijg jij op een bijzondere manier een eikenblad op jouw pad? Ga dan na wat jouw gedachten op dat moment waren. Dacht je aan een situatie of aan een persoon? Dacht je misschien aan de liefde? In dat geval: in de Griekse cultuur staat een eikenblad voor toewijding en geluk in de liefde.

Bewaar het blad (als dat mogelijk is) in je huis, bijvoorbeeld op je thuisaltaar of op een plek waar je ‘t regelmatig kunt zien. Het houden van een eikenblad in huis biedt je bescherming en geluk. Ook geeft het hoop en vertrouwen en herstelt het je zelfvertrouwen. Het helpt je herinneren wie je bent: je krachtige zelf.

Met een eikenblad als boodschap laat het universum zien dat ‘t achter je staat – altijd.

Lees meer over de herfst...

Er valt veel te vertellen over de herfst. Daarom hebben we een dossier gebouwd met de spirituele betekenis van diverse herfst-gerelateerde items. Bekijk de lijst hieronder en ontdek de boodschap voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨