Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis eikel
0
Spiritualiteit

Spirituele betekenis eikel

Spirituele betekenis eikel

Met de herfst in het land vind je overal bijzondere symbolen van de herfst. De eikel is daar één van. Kom je regelmatig een eikel tegen (we bedoelen die uit de Eik), dan wil je weten of dit een boodschap is. Lees hier over de spirituele betekenis van de eikel!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Er zijn tientallen – honderden – eikels te vinden in de herfst. En klopt, écht niet elke eikel heeft een spirituele betekenis. In dit artikel gaan we in op het regelmatig zien van eikels, al dan niet op een bijzondere plek. En onthoud: jij geeft er zelf betekenis aan, als jij voelt dat het voor jou is, dan is dat ook zo.

Als je hier bent, dan wil je weten wat de spirituele betekenis van een eikel is.

Een eikel is de vrucht van een Eik. De Eik staat voor wijsheid, levenskracht en uithoudingsvermogen. Het is een sterke boom die bescherming biedt aan alles wat er in hun directe omgeving groeit en bloeit. De Eik zorgt voor nieuw leven.

Spirituele betekenis van een eikel

Een eikel staat voor wedergeboorte. Elke keer als de eikel ontkiemt, wordt er een nieuwe eik geboren. Het houdt zichzelf hiermee in leven. Een eikel staat hierbij ook voor oneindigheid en wederkerigheid. Maar voordat dit nieuwe leven er is, moet er eerst worden losgelaten. Zie je regelmatig een eikel, dan mag je een bepaalde situatie loslaten / uit handen geven. Het is niet aan jou. Loslaten zal juist zorgen voor groei én uiteindelijk wedergeboorte. Het begin van iets nieuws.

Daarnaast staat een eikel symbool voor de kindertijd. De vorm van de eikel is als een ei – en dat heeft te maken met geboorte en kind-zijn. Het zien van een eikel kan betekenen dat je aan de slag mag met je inner child: je innerlijke kind. Wat was je gedachte op het moment dat je de eikel vond? Of wat was je aan het doen? Dit kan een grote hint zijn over het stukje dat je van jezelf mag helen. Of in ieder geval (opnieuw) onder ogen mag zien. Doe je dat niet, dan komt het keer op keer terug.

De eikel staat ook voor nederigheid, (onbewuste) macht en (onbewuste) kracht. Want kijk maar eens hoe klein een eikel is en hoe reusachtig de uiteindelijke Eik zal zijn. Een klein begin kan uitmonden op iets groots! Misschien heb je dat nog helemaal niet door… elke stap in je proces telt – hoe klein ook.

Lees meer over de herfst...

Er valt veel te vertellen over de herfst. Daarom hebben we een dossier gebouwd met de spirituele betekenis van diverse herfst-gerelateerde items. Bekijk de lijst hieronder en ontdek de boodschap voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨