Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Herfstequinox: kristallen, edelstenen en affirmaties
1
Hekserij Kristallen & stenen

Herfstequinox: kristallen, edelstenen en affirmaties

Kristallen en edelstenen voor de herfstequinox

Ieder jaar vindt de herfstequinox (Mabon) plaats rond 20-23 september. Wil je weten wat een equinox is en welke kristallen, edelstenen en affirmaties je kunt gebruiken om het beste uit de start van de herfst te halen? Lees dan vooral verder!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is een equinox?

Tijdens een equinox staat de zon precies boven de evenaar. Dat maakt ‘t dat de dag en de nacht evenlang zijn. Vanaf nu worden de nachten langer dan de dagen, met in december uiteindelijk de kortste dag van het jaar. Een equinox is geen zonnewende. Bij een zonnewende spreek je van de langste dag (juni) of de langste nacht (december). Bij een equinox zijn de dag en de nacht precies gelijk aan elkaar.

Over de herfstequinox

De herfstequinox gaat over oogsten wat je hebt gezaaid. Ook mag je deze periode extra dankbaar zijn voor alles wat je hebt bereikt en wat voor wat er nog gaat komen staat. Deze dankbaarheid zorgt er namelijk voor dat je stilstaat bij wat je al hebt bereikt, en wat er nog mogelijk is. Bezinning en contemplatie zijn twee andere toverwoorden voor de herfstequinox.

En dat opent deuren. Er hangt magie in de lucht (dat is altijd wel een beetje zo tijdens de herfst) en er wachten nieuwe avonturen.

Andere thema’s voor de herfstequinox zijn veroudering, de dood en de spirituele wereld.

Wil je wierook branden om de herfstequinox te vieren? Dan doe je dat het beste met benzoë, kaneel, mirre, veenreukgras, eikenmos of patchoeli.

Kleuren die bij de herfstequinox passen zijn rood, kastanjebruin, oranje, bruin en goud.

Met deze kristallen en edelstenen haal je ‘t beste uit de herfstequinox

 1. Tijgeroog
  Een Tijgeroog is niet alleen een betoverende steen om te zien, het kan jou ook verlossen van angsten en blokkades die jou tegenhouden. Het maakt je zelfbewuster, minder verlegen en meer uitgesproken.
  Shop hier jouw Tijgeroog.
 2. Carneool
  Carneool behoort tot de kwartsen. Met deze edelsteen ontvang je een boost aan motivatie en energie om achter je dromen en doelen aan te gaan. Daarnaast helpt ‘ie bij een goede doorbloeding en beter slapen.
  Shop hier jouw Carneool.
 3. Citrien
  Citrien is een vrolijke, zonnige steen. Niet voor niets dat de werking ervan ook het aantrekken van overvloed, rijkdom en plezier is. Een fijne, positieve steen die jou in de donkere dagen licht kan brengen.
  Shop hier jouw Citrien.
 4. Pyriet
  Pyriet is een prachtige mineraal dat zorgt voor een sterke mindset en veel wilskracht. Het geeft ook inzicht in bepaalde zaken. Met een Pyriet op zak ben je niet te stoppen!
  Shop hier jouw Pyriet.
 5. Bergkristal
  Bergkristal is een (doorgaans) doorzichtige steen die zuiverend werkt. Leg een stukje Bergkristal in je waterflesje voordat je ‘t drinkt. Laat het een paar uur intrekken en drink je water dan op. Je water is dan geladen met de energie van Bergkristal. Dit maakt je geest vrij van blokkades en werkt zuiverend.
  Shop hier jouw Bergkristal.
 6. Oranje Calciet
  Oranje Calciet zorgt voor een glimlach op je gezicht. Deze vrolijke steen geeft je energie, werkt vitaliserend en brengt algehele ‘vrolijkheid’.
  Shop hier jouw Oranje Calciet.

Affirmaties voor de herfstequinox 🍂

Het is belangrijk om tijdens de herfstequinox – waarbij de zon en de maan dus beiden evenlang aan de hemel staan – beide krachten te eren. Ook is het goed om de nadruk te leggen op de natuur en haar schoonheid, want met de zon in Weegschaal gaat het om balans en schoonheid. Met deze affirmaties ga jij positief en vol zelfvertrouwen de herfst in:

 • Ik ben in balans
 • Ik ben in harmonie
 • Ik ben thuis in mijn lichaam
 • In ben thuis in de natuur
 • Ik ben thuis in de wereld
 • Ik ben veilig
 • Ik heb van nature geluk
 • Ik ben dankbaar
 • Ik ben dankbaar voor de natuur
 • Ik ben dankbaar voor de warmte van de zon
 • Ik ben dankbaar voor de rust van de maan
 • Ik voel de magische, heilige tijd van het najaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨