Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Astrologie kalender december 2022
0
Kalender

Astrologie kalender december 2022

Astrologie kalender december 2022

Wat staat jou december 2022 te wachten op het gebied van astrologie en de maan? Dat lees je in de astrologie kalender december 2022.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Oh, lieve mensen. Het is alweer de laatste (!) maand van het jaar. Wat ging het toch snel. En wat hebben we al veel meegemaakt. December is qua astrologie een relatief rustige maand, dus dat is fijn. Lees hier over alle astrologische gebeurtenissen die er aan zitten te komen!

Astrologie december 2022

We starten de maand met de zon in vuurteken Boogschutter. Een tijd van geluk en overvloed. Dit is een optimistisch, avontuurlijk en filosofisch teken. Je zult geen saaie weken hebben. Hopelijk merk je het al. Meer weten over dit sterrenbeeld? Lees hier over de 10 kenmerken van Boogschutter.

Dan de retrogrades. Mars is ook nog steeds retrograde, evenals Chiron en Uranus. De (kattige!) energie die jij nu op je buitenwereld afvuurt, mag je meer naar binnen keren. Hand in eigen boezem: wat kun jij aan jouw gedrag doen? Grote kans namelijk dat je reageert vanuit pijn, trigger of trauma.

Zaterdag 3 december gaat Neptunus weer direct na een retrograde-periode. Gebruik je (dromerige) idealisme om meer vriendelijkheid in de wereld te brengen. Activisme is goed, maar houd het zacht (en daarmee krachtig). Jouw stem wordt wel gehoord, maar blijf hierbij juist jezelf.

Donderdag 8 december 2022 staat de volle maan in Tweelingen. Dit is de laatste volle maan van het jaar. Make it a good one. Alles wat je tot nu toe voor je uit hebt geschoven, mag je nu aanpakken. En aangezien Tweelingen een luchtteken is dat vooral van communicatie houdt, mag je denken aan (lastige) gesprekken of momenten. Wat mag jij onder ogen komen? Deze dag is ook de bijzondere (en zichtbare!) Mars Maansverduistering.

Maandag 12 december is de 12/12 Engelenpoort. Getal 12 gaat over het ontdekken van de levensles die je met anderen om je heen hebt. Het is een belangrijk getal in de (spirituele) wereld: er zijn twaalf maanden in een jaar en er zijn 12 tekens van de dierenriem.

Woensdag 21 december is het Yule, de midwinterzonnewende. Op deze dag gaat de zon over van Boogschutter naar Steenbok. Het is nu Steenbok-seizoen 2022.

De laatste nieuwe maan van het jaar is vrijdag 23 december 2022 in Steenbok. Met de nieuwe maan in Steenbok mag je zaken praktisch benaderen. Handen opstropen en aanpakken maar! Als je dat wil, ten minste… Op deze dag gaat ook Chiron weer direct lopen. Het is tijd om oude pijn nu écht los te laten en (mentaal) op te schonen voordat je het nieuwe jaar in gaat.

De twaalf heilige nachten starten in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 december. Zondag 25 december en maandag 26 december is het natuurlijk Kerstmis.

Op de valreep van 2022 gaat Mercurius retrograde in Steenbok. Deze retrograde loopt van donderdag 29 december 2022 tot en met woensdag 18 januari. Bereid je maar vast voor, want tijdens de jaarwisseling kun je communicatieproblemen/reis issues verwachten (en niet alleen omdat het netwerk ieder jaar overbelast is tijdens de jaarwisseling). Daarnaast is deze retrograde gericht op het begrijpen (en echt begrijpen) van het collectieve verleden, zodat we samen naar de toekomst kunnen kijken.

Zaterdag 31 december is het oudjaarsdag. We vieren het oude, laten los in dankbaarheid en kijken verder naar het nieuwe.

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.