Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Astrologie kalender mei 2020
0
Kalender

Astrologie kalender mei 2020

Astrologie kalender mei 2020

Wat staat ons in mei 2020 te wachten op ‘t gebied van maanstanden en astrologie? Dat lees je in deze astrologie kalender voor april 2020. 💖

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Donderdag 7 mei is er een volle maan in waterteken Schorpioen. Zondag 10 mei gaat Saturnus retrograde in luchtteken Waterman, maandag 11 mei gaat Mercurius naar luchtteken Tweelingen en woensdag 13 mei schuift vurige planeet Mars in waterteken Vissen.

Venus gaat 13 mei retrograde in luchtteken Tweelingen en Jupiter gaat 14 mei retrograde in aardeteken Steenbok. Woensdag 20 mei verandert de zon van aardeteken Stier naar luchtteken Tweelingen. De nieuwe maan vindt plaats op vrijdag 22 mei, ook in luchtteken Tweelingen. Donderdag 28 mei gaat Mercurius naar waterteken Kreeft.

Volle maan in Schorpioen 7 mei

De volle maan van donderdag 7 mei 2020 is een volle supermaan in teken Schorpioen – de laatste supermaan van 2020. Dat betekent dat ‘ie optisch groter is – en daardoor beter zichtbaar voor ons – en dat de energie nog meer voelbaar is. Hoewel de volle maan van mei 2020 een minder grote supermaan is dan haar voorgangers, is de energie wel 100% voelbaar. Niet alleen vanwege de kracht van de volle supermaan, maar ook omdat ‘ie in waterteken Schorpioen staat én tegelijk valt met de Pluto retrograde 2020 in Steenbok (dood en wedergeboorte als zuivering – hallo!). Gebruik deze energie dan ook ten volste! Hoe? Bekijk hier volle maan rituelen.

💡 De bijnaam van de volle maan van mei is de ‘bloemenmaan‘. Dit is natuurlijk omdat alles tot bloei komt. Het voorjaar is vol aan ‘t werk! Enjoy, moon child. 🌸

Saturnus retrograde in Waterman 10 mei

Saturnus retrograde is vanaf zondag 10 mei tot maandag 28 september. Aangezien Saturnus over discipline en verantwoordelijkheidsgevoel gaat, kun je op deze gebieden een iets andere draai verwachten. En in dit geval een positieve! Lees hier meer over deze Saturnus retrograde 2020.

Moederdag 10 mei ❤️

Moederdag is zondag 10 mei. Hoewel het geen astro-event is, is het wel een mooie dag om moeders, moederfiguren, moeders-to-be, wensmoeders en vaders die ook moeders tegelijk moeten zijn in het zonnetje te zetten! Bekijk hier de cadeautips voor astro-minded mama’s.

Mercurius in Tweelingen 11 mei

Whooo, Mercurius staat in Tweelingen en dat betekent dat we ons commuicatief, nieuwsgierig en sociaal voelen. Dat zijn namelijk dé kenmerken van kwebbelaar Tweelingen. En aangezien Tweelingen heerst over planeet Mercurius, is het dubbel thuiskomen. Je leest er meer over in dit artikel.

Mars in Vissen 13 mei

Met actieplaneet Mars in Vissen, vanaf woensdag 13 mei, ben je op ‘t gebied van actie wat emotioneler en gevoeliger. Je zoekt de confrontatie niet letterlijk op, maar doet dit liever wat genuanceerder en ‘onder water’. Je energielevels kunnen deze periode wat op en neer gaan en je voert vooral een innerlijke strijd. Pak daarom vooral je rust en ruimte. Emotioneel welzijn is belangrijker dan gelijk halen – ook in de discussie met jezelf.

Venus retrograde in Tweelingen 13 mei

Woensdag 13 mei gaat liefdes-planeet Venus retrograde in luchtteken Tweelingen. Dit duurt tot 25 juni. Planeet Venus gaat over liefde, harmonie en balans. Tijdens een Venus retrograde kun je op deze gebieden conflicten ervaren. Dit is geen fijne periode voor relaties, zowel voor liefdesrelaties als voor vriendschappen en bijvoorbeeld zakenrelaties. Er kan ruzie ontstaan en dat kan zelfs leiden tot relatiebreuken. Wees deze periode, vooral omdat we dan al meer dan een maand in quarantaine zitten, extra lief en begripvol naar elkaar toe. Na de retrograde gaat Venus weer direct in Tweelingen.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Jupiter retrograde in Steenbok 14 mei

Jupiter, de planeet van transformatie, gaat donderdag 14 mei retrograde in aardeteken Steenbok. Steenbok gaat over presteren, discipline en vasthoudendheid. Jupiter retrograde staat voor jezelf gereedmaken om te transformeren – ben je klaar voor iets nieuws? Kun je het oude loslaten?

Nieuwe maan in Tweelingen 22 mei

Vrijdag 22 mei staat de nieuwe maan, samen met de zon, in luchtteken Tweelingen. Tweelingen is het duale teken. Het samen, maar ook apart. Tegenstellingen, maar ook versmelting. Een prachtig teken dat ons communicatief gezien uit onze schulp laat komen. Ook zijn Tweelingen charmant en liefkozend – let’s connect, moon child! ✨

Bekijk hier alvast wat nieuwe maan rituelen, die je op vrijdag 22 mei tijdens de nieuwe maan in Tweelingen kunt uitvoeren.

Boek: Het staat in de sterren

Vind je astrologie ook zo leuk en wil je er – naast deze artikelen op VolleMaanKalender.nl – meer over leren? In het boek ‘Het staat in de sterren‘ legt Juliana Mccarthy op een leuke en moderne manier uit hoe astrologie werkt: van het interpreteren van de geboortehoroscoop tot de tekens, de planeten en de stand van de sterren. Alles komt aan bod. ✨

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.