Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan in Steenbok december 2022: je bent al goed zoals je bent
1
Nieuwe maan

Nieuwe maan in Steenbok december 2022: je bent al goed zoals je bent

Nieuwe maan in Steenbok

Vrijdag 23 december 2022 staat de nieuwe maan in Steenbok. Steenbok is het teken van structuur en hard werken. Een ambitieus aardeteken, dat zich niet gauw uit het veld laat slaan. Toch hoeft niet altijd alles meer en beter. Je bent al goed zoals je bent. Lees hier over de energie van de laatste nieuwe maan van 2022!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is een nieuwe maan? Een nieuwe maan is het moment in de maancyclus wanneer de maan tussen de aarde en de zon staat, met de donkere kant naar de aarde gericht. Vandaar dat je een nieuwe maan dan ook niet kunt zien. Een nieuwe maan is de start van de maancyclus. Vandaar dat een nieuwe maan dan ook symbool staat voor een nieuw begin.

Op deze dag gaat ook Chiron weer direct lopen. Het is tijd om oude pijn nu écht los te laten en (mentaal) op te schonen voordat je het nieuwe jaar in gaat.

Terug naar de nieuwe maan in Steenbok…

Steenbok staat symbool voor ambitie, discipline en hard werken. Een nieuwe maan in Steenbok is dan ook de tijd om doelen te stellen en je met volle focus hier op te richten. En dat doe je natuurlijk niet in die ene nacht van de nieuwe maan. Nee. Deze nieuwe maan is juist het begin van iets nieuws voor jezelf. Gebruik die energie dan ook om te bedenken wat je wil bereiken en hoe je dit (realistisch!) kunt doen. Een nieuwe maan in Steenbok kan ook betekenen dat je na mag denken over je carrière. Wat zijn jouw professionele doelen momenteel en welke stappen heb je nodig (moet je zetten) om je doel te bereiken in 2023?

Lees ook: 10 Rituelen voor de nieuwe maan in Steenbok

Minicursus doelen stellen (en behalen)

In beide gevallen is de truc om ministapjes op een lijstje te zetten. Lijstjes werken fijn, want je kunt dan afvinken én je ziet je vooruitgang. Stel je wil uiteindelijk 10.000 stappen zetten op een dag (misschien als onderdeel van een groter gezondheid- en welzijnsdoel), dan ga je natuurlijk niet van de één op de andere dag ineens dagelijks je doel halen. Het kost je circa 90 dagen om van een intentie of goed voornemen een gewoonte te maken. En je moet het behapbaar houden. Wandel je dus nooit (of in ieder geval; werk je niet bewust aan je doelen), dan is de stap véél te groot om ineens 10.000 stappen te zetten. Beter is om te gaan voor: 2.000 extra stappen per dag. Dus los van wat je al aan stappen zet, maak je er nog eens 2.000 bewuste stappen bij. Dit is veel realistischer dan in één klap naar 10.000 stappen gaan, je behaalt je succes vaker en sneller en dat zal jou uiteindelijk motiveren om misschien na een half jaar wel te zeggen; ik verhoog de inzet en ga voor meer stappen.

Zo werkt het eigenlijk bij alles wat je wil doen. Of het nu gaat om iets in je privéleven of om iets op de werkvloer; stel jezelf doelen en maak er realistische minidoelen van.

Geen doel? Helemaal okay!

Daarnaast wil ik ook nog even aangeven dat het ook okay is als je even géén doel hebt en dat je helemaal prima bent met hoe het nu is. I’ve been there en voorheen voelde ik me daar dan schuldig over. Ik zag overal dat iedereen z’n successen deelde. Zelf wilde ik alleen maar doen wat ik leuk vond en hoefde ik daar echt niet in te groeien. Ik wilde vooral in het moment – iedere dag weer – blij zijn met wat ik had. In plaats van streven naar meer, of ‘beter’ (en wat is beter eigenlijk?). Gelukkig kan ik nu zeggen dat ik dat schuldgevoel niet meer ervaar. Het is namelijk echt helemaal goed om níet elk jaar (onrealistische) doelen te stellen en te halen. Gewoon zijn is alles wat je mag doen.

En dat gezegd hebbende… dit is de laatste nieuwe maan van het jaar. Geniet van deze fijne (flow) energie en geniet van de komende feestdagen! PS. Vergeet niet om een notitieblok naast je bed te leggen; vanaf de nacht van de 24e beginnen de Twaalf Heilige Nachten. Doe je mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨