Twaalf heilige nachten - Vollemaankalender.nl

Een zonnejaar duurt 365 dagen, maar een maan heeft ‘slechts’ 354 omloopdagen. Dit is een verschil van elf dagen. Deze nachten, tussen dinsdag 25 december en zondag 6 januari, staan van bekend als de twaalf heilige nachten. Lees hier hoe je ’t meeste uit de twaalf heilige nachten haalt.

De periode van de twaalf heilige nachten is de meest krachtige periode om je intenties voor ’t nieuwe jaar te bepalen. Het schijnt zo te zijn dat je dromen tijdens deze twaalf nachten voorspellend zijn.

Elk van de heilige nachten vertegenwoordigt een maand in het komende jaar (opeenvolgend, te beginnen bij januari). Tijdens elk van de heilige dagen concentreer je je op de wensen en doelen die je voor die specifieke maand hebt. Als je bijvoorbeeld in maart een reis wil plannen, dan gebruik je de derde heilige nacht voor dat doel.

Zet je intenties voor het nieuwe jaar tijdens de twaalf heilige nachten

Om het beste uit de twaalf heilige nachten te halen, zet je je intenties voor je dromen en doelen vlak voor je gaat slapen. Onthoud bij het ontwaken je droom en schrijf ‘m meteen op. Ook als dat ’s nachts is. Weet je nog wat je hebt gedroomd? Welk gevoel heb je? Wat zegt je intuïtie? Noteer alles in je bullet journal of notitieboek! Je kan er natuurlijk ook bij tekenen.

De twaalf heilige nachten hebben een voorspellend karakter, maar buiten dat om is het heel fijn om voor het nieuwe jaar bezig te gaan met je dromen en wensen. Zet je intenties, schrijf op waar je in wil verbeteren of noteer waar je afscheid van wil nemen. Check je dromen die nachten, maar let ook op wat voor gevoel je overdag hebt. Wellicht hoor je ineens een bijzonder muzieknummer of komt er iets op je pad. Je zult het niet meteen snappen, maar geloof me maar als ik zeg dat ’t later dat jaar op z’n plaats zal vallen.

💡 Tip: ik deel hier 5 simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Wanneer zijn de twaalf heilige nachten?

De twaalf heilige nachten beginnen Tweede Kerstdag (26 december) en lopen door tot aan Driekoningen (6 januari). Lees hier over de Twaalf Heilige Nachten 2020 en hoe je je intenties voor 2021 kunt zetten.

Misschien vind je deze items ook leuk?

Wil je meer lezen over de maancyclus en hoe deze op jou van invloed is? Of wil je leren hoe je iedere nieuwe maan en iedere volle maan kunt interpreteren voor jezelf? Lees dan het boek ‘Leven met de maan‘. Een absolute must-have voor iedereen die zichzelf – en de maancyclus – beter wil leren kennen!